(25) kommenttia

Kahden henkilöauton nokkakolari 51:llä – viisi ihmistä on loukkaantunut

Kantatie 51:llä Kirkkonummella sattui vähän ennen puoltapäivää lauantaina kahden henkilöauton törmäys.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli nokkakolari, jossa loukkaantui viisi henkilöä.

Heistä kaksi sai vakavampia vammoja, ja he ovat pelastuslaitoksen mukaan alaikäisiä lapsia. Heidän vammoistaan ei ole tietoa.

Onnettomuus sattui noin kello 11.30 Isosuontien risteyksen kohdalla.

Ensimmäisten pelastusyksikköjen tullessa paikalle henkilöautot olivat keskellä ajokaistoja, ja sivulliset olivat auttamassa onnettomuudessa mukana olleita.

Kolme loukkaantunutta vietiin ambulansseilla Jorviin ja kaksi vakavammin loukkaantunutta Helsinkiin sairaalaan.

Pelastuslaitoksen yksiköt siivosivat ja raivasivat tietä noin tunnin ajan, mikä haittasi liikennettä molempiin suuntiin.

Tilanne oli ohi noin kello 12.45 ja liikenne pääsi jatkumaan normaalisti. 

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Kysymys on ollut tieltä pois kääntyvän auton väistötilanteesta. 

(25) kommenttia
Kommentit (25)

Kommentit (25)

Tietyntyyppiset ihmiset haluavat tietyntyyppisiä autoja. Siitä se johtuu.
Ei kaikki ole kateutta
Saksalaisissa autoissa on vaan se kumma ominaisuus joka tekee kuskin mielentilasta maailmanvalloittajan tai ainakin teiden valtiaan, kumma kyllä ainakaan ranskalaisissa tai korealaisissa ajokeissa tätä ei liene ilmennyt?
Anonyymi
On se kateellisuus kamalaa jos ajaa saksalaisella autolla niin kuulee jatkuvaa parkumista
Ei hyvää päivää
Se mikä oli ennen normaalia (liikenteen seuraminen ja ennakointi) on nykyään harvan tapa. Tehdään kaikkea muuta ajon aikana ja luotetaan autojen kehittyneeseen turvallisuustasoon ja lisäominaisuuksiin.

Tuossa on ihan normaali maatieosuus kyseessä, ei mitenkään vaarallisempi kun sadat vastaavat ympäri maata. Ylinopeus ei tuolla myöskään ole riski, vaan suurin ongelma on kun valoisalla ja kuivalla tiellä ajetaan selvää alinopeutta. Mikäli ei pysty/uskalla ajaa normaalioloissa tieosuudelle asetettua nopeutta, pitänee miettiä onko autoilu ylipäätään enää oma juttu.

Ja te jotka kadehditte saksalaisten autojen omistajia, niin tiedoksi, kaupasta niitä saa, laittaa euroja vaan tiskille tarpeeksi ja ajaa auton kotiin.
Driver
Kyllä nämä saksanwaagenit missä on nollia keulassa ja peräpäässä, niin kyllä sieltä ratin takaa löytyy myös kompensoitu nolla.
Ja entiset Saabismit huristelee nykyään lååtalla, missä on neljä pyörää ja mikä kutsutaan nimellä Skooda.
Ja tosiaan niinkun em. kommentit, niin ei ne tiet, vaan ne ihan omat mielen sopukat ovat vaaraksi liikenteessä.
Villi länsi liikenteessä!
Ne jotka taas syyttävät tässä tietä, eivät selvästikään havaitse asioita autoa ajaessaan ja ovat itse niitä todellisia vaaratekijöitä. Onko niin vaikeata tunnustaa että ihmisissä on vika. Liikennekäyttäytyminen on muuttunut selvästi viime vuosikymmenten aikana. Turvavälejä ei noudateta, oikeita ajovaloja ei osata käyttää, suuntavilkkua laitetaan päälle aivan liian myöhään jos ollenkaan, peileihin ei katsota, kuvitellaan että autossa voi puuhata muuta ajamisen lisäksi, älypuhelimet ovat lisänneet onnettomuuksia ja ojaanajoja selvästi. Viranomaisten olisi puututtava epäkohtiin muullakin tavalla kun lisäämällä kameratolppia.
totuus esille ja toimenpiteitä
Juurikin näin, aivan turha syyttää tietä tai olosuhteita onnettomuuden sattuessa. Tilannearviointi ajamiseen täytyy tehdä kuljettajan oman pään sisällä ja suhteuttaa ajaminen juurikin olosuhteiden mukaan, tosin liikenteessä on riittämiin sellaisia kuskeja joiden järjen kapasiteetti ei tällaiseen toimintaan ole ollenkaan riittävä varsinkin jos alla on saksalaista alkuperää oleva ajoneuvo jolloin onnettomuusriski kasvaa huomattavan suureksi.....
Anonyymi
Montako kolaria pitää olla ennenkuin saamme Överbyntielle jälkakäytävä? Siinä missä on Överbyntiellä jalkakäytävä elikkä keskusta Karlbergintie siinä on 40 km/h ja sitten kun loppuu jalankulkutie niin sallittu nopeus nousee ensin 50km/h ja kohta 60km/h.
Se vasta vaarallinen onkin.
Ei ne kolarit kyllä palsternakan tolpilla vähene on kysymys ajokäyttäytimisestä
Ajotaidon mukaan
Ei varmaan liity tähän mutta usein käy niin että takaa ohitetaan, ajetaan ihan keulan eteen ja siitä rampille. Niinkuin ei olisi voinut ajaa normaalisti siellä takana ja ajaa sieltä sinne rampille omalla vuorollaan vaan viime hetkillä pitää vielä ohittaa! Ja ihan on ajettu nopeusrajoitusten mukaista vauhtia eikä "hidasteltu".
Hermo ei kestä?
Taitaa kalahtaa jonkin nilkkaan tuo säätäminen ja muuhun keskittyminen. Tosiasia vaan on se, että yleensä syynä päihteet/ajovirheet /tahallisuus. Toki voi olla inhimillinen virhe, ehkä selviää tutkimuksissa.
Odotellaan..
Ongelmat ovat tiedossa ja ELY-keskuksella ei ole rahaa eikä resursseja. Poliitikot päättää ja suurten kaupunkien ja kuntien edustajat istuu päätösten päällä. Ei taida Kirkkonummen ja Siuntion edustajaa olla päättämässä. Ennen eduskuntavaaleja luvattiin tämä asia laittaa kuntoon ja nyt ei Läntisen Uudenmaan kansanedustajilta riitä kiinnostusta tähän. Rantarata olisi tärkeä saada kaksiraiteiseksi Karjaalle asti, mutta tämäkin taitaa jäädä väliin. EU:n avustuksia olisi jaossa ja miinusmerkkisellä korolla lainarahaa saatavilla ja 4-kaistatien suunnitelmatkin ovat pitkällä. Tunnin rata on jo myöhässä ja hukassa kuten ELSA aikoinaan ja ei nytkään taida onnistua, kun suunnitelmat vasta alkutekijöissään.
kari vierinen, Siuntio
Mystistä on, voidaan puhua jo Bermudankolmiosta. Kuinka voi olla mahdollista, että vuosikymmenten ajan pieni tienpätkällä niin paljon onnettomuuksi ja nielee ihmishenkiä.
Kannattaisi varmaan asettaa jo erikoistutkija ryhämä tutkii mysteriaa, ei mahda riittää, että poliisi tutkii ja valvoo.
ei sen puoleen, kyllä rittää
On vaikea kuvitella ihmisillä olevan mitään kiireitä, on vain asioita mielessä enemmän, kuin aikaisemmin, elokuvat ja muut pelit, kännyköiden ohella, sekä sitten se perusolemus, jossa on erilaiset nautintoaineet käytetty loppuun lisäämään autoilijan romanssia ja auktiriteettia.
Teillä liikkujia on enemmän, matkailijoita ja poliisia pakoon pyrkiviä. Piirileikkiä pyörittämässä. Joskus työmatkalaisiakin saatta olla, muuten vaan ajelijoita, mustalaisia ja muita maahanmuuttokuljetuksia.
Koska nykyään kaikki ihmiset alkavat olla riippuvaisia kaupan ruoka- ja juoma varavarastoista, niin ajetaan sapuskaa etsimässä laajemmaltikin autoilla ja syömässä ravintoloissa. Ennenhän oli reppu ja evästä kaikilla, kaikki omasta takaa ja matkat taitettiin jalkaisin, ei nähty kolareita tai saasteitakaan tullut.
Vihreät eivät ymmärrä sitä, kun ruista kasvatti omasta takaa ja leivän paistoi ja mullin paistia lisäksi mukaansa otti, niin matkalla linnunkin saattoi nähdä, eikä mitään ongelmia ollut tai tullut.
Nykyään kaikki pitäisi tuoda ulkomailta vihreille valmiiksi pöytään, ei kehdata tehdä mitään työtä, kuin opiskella ja kielenmaistereiksi valmistua, kallispalkkasta virkaa perustaa enemmän, että olisi varhaskasvatukseenkin pätevää. Sitten pajatetaan, ei ole varaa ja vahinkoja tulee, ilmakin saastuu ja hiilinieluja tarvitaan lisää, toisten elämääkin rajoittamaan ja ahdistaakin kuulema.
nim. totella paljon taitaa olla peltiäkin kasassa
Katse liikenteessä.. et selkeästi ajele kyseisellä tiellä joten mitäpä jos olisit ihan hiljaa
Kommentoijia aina riittää...
Valitettavasti nykyään todella keskitytään muuhun kuin ajamiseen, sählätään mm. kännykän kanssa ja ajetaan liian lyhyillä väleillä.. Näin se vaan on.
Totuus
Järkyttävän hengen vaarallinen tie osuus!
Palle
51 sivutie liittymät ovat hengenvaarallisia. Läheltäpiti tilanteita on useita päivässä ellei jopa tunnissa. Päättäjien tahtotilaan ei mahdu tien parantaminen, ihmisen henki on aina ollut halpa viisykkösellä.

Voimia onnettomuuteen joutuneille ja kommentoijalle joka mietti missä kuskien katse on ollut, niin Siperia vielä sinuakin opettaa. Jokainen 51 risteys on sellainen että yksi silmäpari on melkein liian vähän tien turvalliseen saavuttamiseen tai siitä poistumiseen.
Tuurilla ja onnella tuolla seilataan.
Anonyymi
Monasti tällaisissa olosuhteissa tapahtuneissa kolareissa on syynä inhimillinen tekijä eli penkin ja ratin välissä on tapahtunut jotain odottamatonta?
Anonyymi
Turha unelmoida mistään kaksikaistaisesta, ratkaisu on helpompi, Pickalan ja Kirkkonummen kaksikaistaisen väliin 60 alue ja pari valvovaa tolppaa lisää, ajetaan hiljempaa, onnettomuudet vähenevät ,näin valtio säästää ,voi sitten tunkea ne eurot johonkin tärkeempään, esim ulkomaille
Körötellään
En usko. Nykyään ihmisillä on kauhea kiire että pitää mennä ohi vaikka autoja tulee vastaan.
Autokuski
Noi on paskoja risteyksiä muutenkin. Pitäs saada satasen rajotus ennen kuin aletaan laittaa risteyksiä kuntoon. Voimia kolarissa olleille.
Jake Rönkkö
Kuinka monta onnettomuutta ja kuollutta pitää olla ennen kuin tehdään tieosuudelle Kirkkonummi -Pikkala jotain. Munkinmäen risteys, Pedersin suora, Vuohimäen risteys, Isosuontien risteys, Båtvikin risteys.....
Make
Kuinka monta onnettomuutta ja kuollutta pitää olla ennen kuin tehdään tieosuudelle Kirkkonummi -Pikkala jotain. Munkinmäen risteys, Pedersin suora, Vuohimäen risteys, Isosuontien risteys, Båtvikin risteys.....
Make
Keskityttiinkö johonkin muuhun kuin ajamiseen??
Katse liikenteessä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä