(4) kommenttia

K-nummi: Vauvat ja maahanmuuttajat nostavat väkilukua

Kirkkonummen väkilukua pitää kasvussa syntyvyys ja maahanmuutto.

Kirkkonummen väestö 2013

  • Väkiluku 37 878
  • Kasvua 311 henkeä
  • Syntyneitä 448
  • Kuolleita 175
  • Lähde: Tilastokeskus

Kirkkonummen väkiluku pysyy kasvussa vain syntyneiden lasten ja ulkomailta kuntaan muuttavien ansiosta, kotimaassa Kirkkonummi menettää asukkaita muihin kuntiin.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuoden lopussa Kirkkonummen asukasluku oli 37 878. Kasvua toissavuoteen oli 311 henkeä. Kunnan väestökasvu on jonkin verran hiipunut. Vuonna 2012 Kirkkonummen asukasluku kasvoi 372 henkeä, ja vuonna 2010 asukasluvun kasvu oli yli 400.

Toisin kuin helposti luullaan Kirkkonummi on kotimaanmuutossa muuttotappiokunta. Viime vuonna Kirkkonummelta muutti muualle Suomeen lähes 100 henkeä enemmän kuin mitä Kirkkonummelle oli muuttajia. Muuttotappiota kotimaassa on ollut jo kolme vuotta. Vuonna 2010 muuttotappio oli vain yksi henkilö.

Lapsia syntyy vielä paljon

Kirkkonummen väkilukua pitää nousussa erityisesti syntyvyys. Viime vuonna Kirkkonummella syntyi 448 lasta. Kuolleita puolestaan oli 175, joten syntyneiden enemmyys oli 273. Tämäkin luku on ollut tällä vuosikymmenellä pienessä laskussa.

Sen sijaan kasvussa on jo neljä vuotta ollut maahanmuuttajien määrä. Nettomaahanmuuttajien lukumäärä oli viime vuonna 135, toissavuonna 148 ja kahtena edellisenä vuotena runsaat 50. Tilasto ei kerro, minkä maalaisia muuttajat ovat. He voivat olla yhtä hyvin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin.

Kuntaan muutto ja poismuutto on varsin vilkasta liikennettä. Viime vuonna Kirkkonummelle muutti 2 060 ja kunnasta pois muutti 2 157 henkeä. Toissavuonna molemmat luvut olivat satakunta henkeä korkeammat.

Kotimaan muuttotappio oli tarkkaan ottaen viime vuonna 97, toissavuonna 63 ja vuonna 2011 98 henkeä. Vuonna 2010 kotimaan muuttoliike oli siis tasapainossa.

Tilastokeskus julkisti tänään ennakkotiedot viime vuoden väestömuutoksista.     

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Viime vuotena maahanmuuttajia muutti 135 henkilöä. Täällä kommentteissa taas näkyy, että tänne ne tulvii mamut. Kunpa perussuomalaiset osaisivat suhteuttaa tuon luvun vaikkapa kunnan kokonaislukumäärään. Taitaa olla aika marginaalinen.

Ihan silmämääräsesti kun kävelet kadulla ja Kirkkonummella, niin taitaa ne suurimmat maahanmuuttajat olla virolaiset ja venäläiset. Sen jälkeen varmaankin kosovolaiset.
pss
En yhtään ihmettele jos muuttavat pois ku huostaanottoja tapahtuu väärinperustein.
Anonyymi
Mihin suomalaiset sitten muuttaa? Eikös namuja ole kaikkialla.

Mä luulen että persut muuttaa pois. Se on hyvä.
Mamu
eipä tänne suomalaiset halua jäädä ku mamuja vaa virtaa kuntaan solkenaan.
ps

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä