(0) kommenttia

K-nummi ottaa 15 pakolaista vuonna 2015

Kirkkonummen jo kohta kaksi vuotta pyöritelty pakolaissopimus näyttää lopulta syntyvän. Kirkkonummen perusturvalautakunta hyväksyi torstai-iltana yksimielisesti uuden sopimusehdotuksen, joka menee vielä kunnanhallituksen käsittelyyn.

Harvinaisen sitkeän kädenväännön jälkeen Kirkkonummi on ottamassa seuraavan 15 henkilön pakolaisryhmän vastaan runsaan vuoden kuluttua. Näin tehtäisiin joka toinen vuosi alkaen siis vuodesta 2015.

Viimeksi Kirkkonummi otti pakolaisryhmän vastaan vuonna 2006.  Pakolaisia ja turvapaikanhakijoita on muuttanut Kirkkonummelle myös omatoimisesti. Pakolaisstatuksen omaavia ihmisiä on tällä hetkellä kunnassa asumassa runsaat 20.

Valtio avustaa kuntia pakolaisten vastaanottamisessa. Ehtona on, että kunta on sopinut valtion (ELY-keskus) kanssa tietyn pakolaismäärän vastaanottamisesta säännöllisesti. Kuntasopimusten mukaiset pakolaiset tulevat yleensä suoraan vastaanottokeskuksista.

Jos Kirkkonummi ei tee pakolaissopimusta tämän kuun loppuun mennessä, kunta on menettämässä kokonaan valtion avustukset, joita saadaan jo kunnassa asuvien pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotoutukseen.  Vuosittain nämä avustukset ovat Kirkkonummella olleet 200 000 – 250 000 euron luokkaa.

(Lisätty 16.12.) Pakolaissopimus menee vielä kunnanvaltuuston käsiteltäväksi tammikuun kokoukseen. Ajatuksena on, että sopimus päätetään silloin alkamaan takautuvasti ensi vuoden alusta lähtien.

(5.12.) Pakolaissopimus onkin tuottaisi kunnalle
(28.11.) Pakolaissopimus käännytettiin uuteen valmisteluun

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä