(2) kommenttia

K-nummen ykkösmies: Uhkailu pelottavaa

Valtuuston puheenjohtaja Ulf Kjerin ja hallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo. Kokoomuksen Erkki Majanen (oik.) syventyy valtuustoasioihin.
Toimittaja: 

Kirkkonummen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ulf Kjerin (RKP) pitää hyvin pelottavana muutamiin tunnettuihin suomenruotsalaisiin kohdistuneita vakavia uhkausia. Raa´at uhkaukset ovat herättäneet poikkeuksellisen suuren huomion. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on ottanut erittäin näkyvästi kantaa ilmiötä vastaan. HS teki tiettävästi tänään historiaa jukaisemalla yhden sivun ruotsiksi.

Kjerinin mukaan aiemminkin on ollut hyökkäyksiä ruotsinkielisiä kohtaan, niissä ei ole sinsänsä uutta. Näin räikeitä tapauksia ei kuitenkaan tule hänelle mieleen.

Tappo-, raiskaus-ja pommiuhkausten tekijöistä tai tekijästä ei ole tietoa. Suojelupoliisi on kertonut, että kysymys voi olla yhdestä ja samasta henkilöstä.

Kirkkonummella on kieli-ilmastossa Kjerinin mukaan menossa rauhallisempi aika. - Nyt uudessa valtuustossa vaikuttaisi, että olemme toisiamme kohtaan kohteliaampia ja kunnioitamme toisiamme aiempaa paremmin.

Kjerin sanoo, että viime vuonna loppunut valtuustokausi oli pahin ainakin pariinkymmeneen vuoteen. - Kielipolitiikka otettiin lähes joka asiassa esille.

Edellisen valtuuston kieli-ilmastoon vaikutti Kjerinin käsityksen mukaan perussuomalaisten vaalikampanja runsaat neljä vuotta sitten. - He nostivat kieliasiaa esille ja muissa puolueissa jotkut valtuutetut lähtivät kilpaan mukaan ja syntyi paha kierre.

Vaikka kielikeskustelu on rauhallisempaa kuin ennen, Kjerin korostaa, ettei ruotsinkielisiin palveluihin liittyvät asiat ja päätökset näytä olevan sen helpompia viedä eteenpäin kuin ennenkään.

Helsingin Sanomat på svenska

Pääkirjoitus: Kieliasioista on vaikea puhua

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Uhkauksilla ja valtuuston keskusteluilla ei tietenkään ole mitään suoranaista yhteyttä, eikä Kjerin sitä mitenkään väitäkään. Hän on vastannut kysymykseen, kun olen kysynyt kieli-ilmastosta Kirkkonummella. Sitä paitsi hän kehuu, että valtuustossa kieliasioistakin osataan puhua nyt asiallisesti.
Toimitus
Onko kielipolitiikan esille tuominen esim. valtuustossa verrattavissa suoraan tappo-, raiskaus-ja pommiuhkauksiin?
Saahan kielipolitiikasta puhua aktiivisesti ja äänekkäästi, sillä se on täysin laillista ja hyväksyttävää kansalaiskeskustelua. Se että mennään laittomuuksien puolelle on täysin toinen juttu.
Uffe hei relaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä