(0) kommenttia

K-nummen lukiopaikat täyttyivät

Porkkalan lukion rehtori Matti Autero on tyytyväinen, että kaikki lukiopaikat täyttyvät.

Kirkkonummen suomenkieliset lukiopaikat näyttävät täyttyvän ensi lukuvuodeksi ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Opiskelijakatoa on ollut erityisesti Porkkalan lukion Masalan opetuspisteessä, mutta nyt sinnekin on tulossa syksyllä 60 opiskelijaa.

Lukiovalinnat on ilmoitettu tänään. Kirkonkylän opetuspisteeseen on valittu 108 opiskelijaa. Suurin piirtein sama määrä hakijoista oli laittanut ensisijaiseksi vaihtoehdoksi Porkkalan lukion kirkonkylän opetuspisteen.

Kirkonkylän pisteen keskiarvorajaksi tuli tänä vuonna 7,5, joka on sama kuin viime vuonna. Pääsyraja on vaihdellyt viime vuosina 7,5:n ja 7,8:n välillä. Masalassa lukioonpääsyraja on 7,0:n keskiarvo, joka on kuntakohtainen alaraja Kirkkonummella.

Kirkkonummen ruotsinkielisessä lukiossa, Kyrkslätts gymnasium, täyttyy myös kaikki 72 aloituspaikkaa. Keskiarvoraja ruotsinkieliseen lukioon on myös 7.

Porkkalan lukion rehtori Matti Autero on tyytyväinen opiskelijamääriin. - Masalassa hakijamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Aikanaan lukioiden yhdistäminen ja Masalan karsintarajan määrääminen vähintään 7:n keskiarvoon ovat olleet oikeita ratkaisuja. Nyt niistä saadaan tulosta, Autero sanoo.

Auteron mukaan Kirkkonummella ei pyritä kilpailemaan esimerkiksi Espoon lukioiden kanssa, vaan yritetään kehittää ja tarjota mahdollisimman hyvää opetusta.

- Meillä on hyvä veto tänne. Porkkalan lukio on monipuolinen yleislukio. Erityisen ylpeitä olemme luonnontieteiden opetuksesta, taito-ja taideaineiden valikoimasta sekä liikuntamahdollisuuksista.

Ensi syksynä Porkkalan lukiossa alkaa kaksi kokonaan uutta asiaa: toinen liittyy opiskelutekniikkaan ja toinen digitaaliseen opetukseen.

- Nyt lukion aloittavat opiskelijat ovat ensimmäiset, jotka kirjoittavat sähköisen yo-kokeen. Siksi aloitamme heti syksyllä e-kurssit, joilla ei käytetä paperisia oppikirjoja olleenkaan. Opiskelijoille annetaan koulun puolesta taulutietokoneita.

Syksyllä alkava opiskelutekniikan opetus on Auteron mukaan uutta koko Suomessa. Aineopettajat ryhtyvät antamaan heti lukion alusssa systemaattisesti opastusta miten opiskellaan. - Hyppäys peruskoulusta lukioon on erittäin suuri, siksi opiskelijalle pitää antaa valmiuksia kehittää työskentelytapoja.

Lukioon pääsy vaikeutui Espoossa

Espoossa lukiopaikkaan vaadittiin tällä kertaa pääsääntöisesti vähintään lukuaineiden keskiarvo 7,5. Viime vuonna vastaava keskiarvoraja oli 7,25. Lukioon pääsy Espoossa vaikeutui siitä huolimatta, että aloituspaikkoja varattiin nyt isommalle osalle peruskoulun päättävästä ikäluokasta kuin viime vuonna.

Keskiarvorajat nousivat Espoossa kaikissa niissä lukioissa, joihin pääsi sisään alle 7,9:n keskiarvolla. Sen sijaan lähes kaikissa muissa lukioissa keskiarvoraja laski. Korkein alin keskiarvoraja oli Etelä-Tapiolan lukiossa: 9,17.

Espoon ruotsinkielisessä lukiossa, Mattilidens gymnasium, alimmaksi keskiarvoksi muodostui 7,75.

Porkkalan lukion opiskelijavalinnat

Espoon lukiovalintoja

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä