(26) kommenttia

Jokirinteen koulu suljetaan jo tiistaina koronan takia – lähes 1 000 oppilasta etäopetukseen

Jokirinteen lähes 1 000 oppilaan koulun tilat suljetaan koronatartuntavaaran johdosta kahdeksi päiväksi eli joululomaan saakka.

Jokirinteen koulussa on viimeisen viikon aikana todettu eri ryhmissä yhteensä kuudella lapsella koronatartunta ja näistä kaksi on todettu herkemmin leviävän omikron- viruskannan aiheuttamiksi.

Lisäksi yhdellä henki­lö­kun­nassa on todettu koronatartunta. Karanteeniin asetettuja altistuneita on viikon aikana ollut yhteensä yli sata henkilöä.

Kirkkonummen kunnan tartuntatautiyksikön mielestä on ilmeistä, että muut Jokirinteen koulussa jo toteutetut toimenpiteet eivät ole riittäviä koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

Siksi on välttämätöntä siirtää Jokirinteen koulu kokonai­suu­dessaan etäopetukseen.

Kirkkonummen muissa kouluissa on todettu yksittäisiä korona­po­si­tii­visia henkilöitä.

Niissä arvioidaan nykyisten rajoi­tus­toi­men­piteiden ja joululoman tauon opetuksessa olevan riittävät toimenpiteet.

Jokirinteen koulutilojen sulkemisesta päätti Kirkkonummen kunnanhallitus maanantaina illansuussa.

Kirkkonummella on viimeisen viikon aikana raportoitu 82 uutta koronatartuntaa ja kahden viimeisen viikon aikana 138. (tilanne 20.12.)

Kirkkonummella ilmaantuvuus on nyt selvästi koko epidemian ajan korkein, noin 344. (tartunnat/100 000 asukasta/2 viikkoa.

(26) kommenttia
Kommentit (26)

Kommentit (26)

Siitäpä tulee mummoille ja vaareille joululahjaa kerrakseen kun lapset lapsineen ilmestyvät viettämään sukujoulua maakuntiin. Ei korona yllätys ollut ja puskista tullut, tartunnoista ilmeisesti vain vaiettiin.
Testit ovat kaupoissa ja apteekeissakin lopussa, maakunnissa niitä tuskin on osattu varata riittävästi muutenkaan. Testauskapasiteetti ei riitä Kirkkonummellakaan saati jossain pikkukunnissa. Jäljityksestä ei enää kukaan puhukaan, se on mahdoton tehtävä.
Perutaan joulu
Nytt haukutaan ja syytetää Kirkkonummen
kunta että kaikki onsen syytä,
mutta kunta ja sen pättäjät ovat tehneet
parhansa, ja yrittänyt saada parhaita
ratkaisua tehtyä, tässä vaikeassa
tautitilanteessa.
Voisivat kuntalaiset itse miettiä,
olenko itse tehnyt kaiken ihan oikein.
Varsinkin ne henkilöt jotka ejvät ole
vitsinyt ottaa rokotetta,
niin heidän olisi syytä pitää vähän
pienempää äntä tässä koroonaasiassa.
Kyllä me tästä selvitään Yhdessä.
Jokirinteen koulu on tiedottanut asiasta tartuntatautiviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tietääkseni mitään ei ole salattu.
Mimmi
Ej se rokotettujen syytä ole että tauti
pääsi leviämään näin voimakkaasti
uudestaan, kyllä se on se toinen ryhmä
joka on syypää siihen että virus leviää
näin holhottomasi.
Nytt on vitsit aika vähissään !
Tänään on mennyt kirkkonummelaisesta päiväkodista iso ryhmä karanteeniin omikron variantin vuoksi. Miksi kunta ei tiedota?
Katseet kääntyvät kunnan johtoryhmään sekä kunnanhallitukseen. Kunnanhallitus voi määrätä virkahenkilöt tiedottamaan paremmin. Johan tätä on kohta kaksi vuotta harjoiteltu, mutta kirkkonummella mennään tiedottamisessa negatiiviseen suuntaan.

Syy tiedotuksen tarpeelle on se, että kuntalaiset saisivat kokonaiskuvan koronatilanteesta kirkkonummella. Ei ketään kiinnosta onko Matilla tai Liisalla korona, vaan se kokonaistilanne. Se vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen sekä varovaisuuteen.
Lisää varianttia Kirkkonummella
Jahas. Tännekin on ilmestynyt näitä epätieteellisiä näkökantoja.
Huokaus
Miten rokote laskee immuniteettia?
Äölk
Meillä töissä paljon rokotettuja kipeenä, koska rokote laskee elimistön omaa immuniteettiä muita tauteja/viruksia vastaan. Osa jopa sairaalahoidossa.
Paikalla
Jottei vaan tilanne kääntyisi niin, että rokotetut joutuvat kieltouhkien alle, kun ei rokkeet tepsi ja oikein imevät virusta puoleensa. Gibralatarilla koko väestö rokotettu ja tauti etenee enemmän kuin missään muualla.
Paikallinen
Ei kai tilanne nyt aivan puskista ole tullut... Kaikki merkit katastrofista oli näkyvissä, ei vaan haluttua uskoa niitä! Osa alkoi elää kuin koronaa ei olisi ollutkaan. Rokotukset, maskit, hygienia ja kontaktien rajoittaminen olisi tässäkin auttanut tilannetta...
Suprice?
Jokirinteen koulun tiedotuslinja on ollut ala-arvoista koko syksyn ajan. Tilannetietoa ei ole jaettu oppilaille tai vanhemmille, joten tilanteen vakavuus tuli yllätyksenä usealle. Miksi ei ole tiedotettu, tätä voisi niin rehtori kuin hänen esimiehensä avata asianosaisille.
Abra
Surkean tiedotuksen johdosta useiden perheiden joulu on nyt piloilla ja usean tulee vielä menemään!!!! Todella surkea laastari kun olisitte voineet kokoajan tiedottaa kunnolla ja reilusti!!!!
Hävetkää
Ihmeellinen poliittinen päätös salailla kouluissa ja päiväkodeissa olevia tartuntoja. Aika vaihtaa levyä vaikka 2020 korona ei levinnyt lasten keskuudessa niin paljon on uusien muunnosten takia tilanne nyt toinen. Tauti leviää lasten keskuudessa ja lapset tuovat taudin koteihin.
Päiväkodissa kaikki lapset määrättiin testeihin useiden tartuntojen takia mutta mitään avoimuutta ei ole ollut onko tartuntoja 5,10 vai 20? Etäkoulut ovat tarpeen siinä kuitenkin opetus saadaan jotenkin järjestettyä toisin kuin tilanteessa jossa määrä x oppilaita ja opettajia on jatkuvasti poissa/karanteenissa ja opetus jää repaleiseksi. Nyt on turha katsella aiempia etäkoulun vaikutuksia viruksen leviämiseen. Uusien muunnosten takia tilanne on nyt toinen. Lapset sairastavat ja levittävät tautia kyllä.
Anonyymi
Koulun sisäisessä tiedottamisessa on ollut merkittäviä puutteita.
Anonyymi
Jättisuuressa, valmiiksi jo ahtaassa ja avointen tilojen koulussa taudit leviävät varmasti. Tässä tuli nyt koronan kanssa ääriesimerkki. Vastaisuudessa pienemmätkin murheet kuiten vaikkapa flunssat, vatsataudit tai täit leviävät myös helposti. Tällaisia näkökohtia ei ole varmaankaan pohdittu kouluratkaisua tehtäessä.
Sipi
Olisiko koronapassi pelastanut tältä tai koronavilkku?
Joppe joutomies
Kirkkonummen kunnalla on todellinen peiliin katsomisen paikka tässä.

Miten voi olla, että koulun viestinnästä tai kunnan viestinnästä ei näe mitenkään, että tilanne olisi päällä?
Kunta on täysin lopettanut koulualtistusten ilmoittamisen ja ilmoittaa vain satunnaisia tartuntoja ja altistuksia.
Koulu ei tiedota koronaan liittyen mitään, vaikka tilanne on varmasti vaikuttanut merkittävästi koulun toimintaan jo pitempään. Edes riskiryhmäläiset eivät saa tietää kohonneesta riskistä mistään.

Miten voi olla, että perjantaina todetaan tarve etäopetukseen siirtymisestä ja se saadaan toteutukseen tiistaista alkaen? Tällaisen päätöksenteon ei pitäisi odottaa yhtään kokousta, vaan kokous tulisi pitää kun tarve syntyy. Jos kh on liian suuri elin tähän, niin päätösvalta pitää siirtää joustavammalle taholle.

Nyt olisi kunnan hyvä miettiä tiedotusstrategiaa sekä julkaista se. Kyllä meillä kuntalaisilla on oikeus tietää mikä on todellinen korona-tilanne kunnassa ja kyllä meillä huoltajilla on oikeus tietää millaiseen tilanteeseen lapsemme joka koulupäivä lähetämme.
Huoltaja
OPH:n ohjeen mukaan 1-3 luokkalaisia ei sa siirtää etäkouluun, muuta kuin karanteeniin tai eristykseen. Menikö tämä ohi päättäjiltä?
Menikö ohjeet ohi?
Päiväkoteja yhdistellään välipäiviksi onko siinä mitään järkeä!!Varmaa taudin levitystä tiedossa.Ei Hyvä!
Kyllästynyt
Tässä on tulos, kun alettiin elää normaalisti!! Porukka lomaili ulkomailla, vanhemmat bailasivat onnessaan. Koululaiset eivät juurikaan käytä maskia tai välitä käsihygieniasta mm.kaupoissa vaan parveillaan porukoissa. Valtiovalta vaan lepsuilee itsekin.. Kiuru ainoa, jolla käsitys tilanteen vakavuudesta!!
Missä maskit, turvavälit, hygienia??
Mitenköhän on järjestetty päiväkodin lapsille ja hoitajille tämä...tietääkseni ne on joka päivä syönyt kolmesti päivässä samoissa tiloissa yhdessä koululaisten kanssa...koskeeko tämä vaan koulua tämä sulku...
Arvidsson
Helpottaa aamu / iltaruuhkaa.
Hyvä asia.
Hyvä päätös kerrankin. Jokirinteen koulu on hyvä esimerkki siitä, että millaisia jättikouluja ei pitäisi rakentaa.
Jorma K.
Hyvä!
VH
Hyvin arvioitu! Suurin osa tartunnoista tulee perhepiiristä - ja nyt pitkät lomat perheen ja sukulaisten kesken. Mielenkiintoinen vuoden alku tulossa!
Anonyymi
Mites jokirinteen päiväkoti. Ryhmät yhdistetää ja viedään kolsariin ja ravalsiin. Niin turvallinen tunne viedä lapset hoitoon että! Tämä se on lapsiystävällinen kunta
Isä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä