(8) kommenttia

Iso liikuntakeskus on nyt auki − sisällä pääsee harrastamaan monipuolisesti kahdessa suuressa hallissa

Pasi Pajunen on ollut vetovastuussa, kun Kirkkonummen monipuolisimpia liikuntatiloja on oltu avaamassa. Verhon takana on vielä huomattavasti isompi halli.

Kirkkonummen Evitskogissa sijaitsevan entisen opiston liikuntatilat ovat viimeinen kaikkien ulottuvilla. Viime vuodet tilat ovat olleet lähes käyttämättä.

Entisen Aktiivi-instituutin liikunta- ja kuntoilutilat ovat avautuneet yleisölle monen vaiheen jälkeen. Tiloissa on viime vuosina majoittunut lähinnä ulkomaisia työntekijöitä ja välillä keskus toimi SPR:n vastaanottokeskuksena.

Viime kesänä opiston naapuri osti pakkohuutokaupassa koko keskuksen.

> Vesa kyllästyi naapurissa olevan kurssikeskuksen menoon ja osti sen − "Tästä tulee nyt kylälle jotain positiivista" (Viisykkönen 11.7.)

Nyt Aktiivi Sport Areenaksi -nimetyssä keskuksessa on Kirkkonummen monipuolisimmat liikuntatilat, joita on rakennettu 1980- ja 1990 -luvuilla osin valtionkin tukirahoilla.

Tilat ovat yhä suhteellisen hyvässä kunnossa. – Etupäässä siivous- ja raivaustöitä on tehty satoja tunteja, ja kaikki alkaa olla käyttökunnossa, kertoo liikuntatiloista vastaava Pasi Pajunen.

Keskuksessa on vierekkäin kaksi isoa liikuntahallia, joista pienempäänkin mahtuu täysimittainen salibandykenttä.

Suuremmassa hallissa voi pelata vaikkapa käsipalloa oikeankokoisella kentällä.

Päivisin on isossa hallissa mahdollisuus harjoitella golfia. Palloa pääsee lyömään yli 50 metrin matkalta.

− Päätarkoitus ei ole tienata rahaa, vaan saada nämä hyvät tilat aktiiviseen käyttöön. Meille riittää, että tämä tuo liikunnan iloa ja hyötyä mahdollisimman monille.

Tiloja vuokrataan kohtuuhinnalla. Hallivuokra on alle 40 euroa tunti.

Liikuntakeskuksessa on kaksi kuntosalia monipuolisilla laitteilla ja myös uimahalli, joka ei vielä ole käytössä.

− Tavoitteena on saada uimahallikin auki jossakin vaiheessa, mutta siinä on haasteena valvonta, joka pitäisi järjestää, Pajunen sanoo.

Ideoita keskuksen kehittämiseksi on edelleen. Haaveena on Pajusen mukaan rakentaa viereiseen maastoon täysimittainen frisbeegolfrata.

Kun vieressä on runsaasti majoitustilaa, keskus olisi ainutlaatuinen keskus frisbeen harrastajille ihan pohjoismaisestikin.

Keskuksessa on 150 majoitushuonetta ja ravintolatilat, joiden käytöstä parhaillaan neuvotellaan.

Tilat omistava Vesa Kallioniemi kertoo, että tavoitteena on saada tiloihin yrittäjä kehittämään majoitus- ja ravintolatoimintaa.

Kallioniemi kertoo, että hän kuuntelee mielellään erilaisia ehdotuksia keskuksen tulevasta käytöstä. Tilat soveltuvat esimerkiksi erilaisille tapahtumille, isoillekin.

> Aktiivi Sport Areenan yhteystiedot löytyvät täältä

> Facebook

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

On kyllä jännä huomata, että aina kun näille viisykkösen sivuille eksyy, niin jokaisessa artikkelissa on kommentteina kauhea määrä valituksia. Jos on tehty/avattu jotain uutta ja kuntaa hyödyttävää, niin tottakai siitä tehdään uutinen paikallislehteen. Sitä varten tämä lehti on. Ensimmäinen kommentti on vieläpä kilpailijalta. Minusta aika noloa. Kilpailu tuo yleensä vähän tsemppiä tekemiseen. Kaiken lisäksi hallit toimivat riittävän etäällä toisistaan ja asiakaskunta lienee ihan eri molemmilla. Hyvä vaan, että on tilaa harrastaa.
Kuppikuntaisuutta vieroksuva
Joo, turha on muiden mitään yrittää rakentaa tai kehittää Kirkkonummelle kun Masalassa jo on kattavasti kaikkea urheilua :D
Positiivista
Aktiivi Sport Areena,
onnea ja menestystä.
Virtanen
Mitään ei kelpaa nykyään, ennenvanhaan leikittiin käpyillä nykyään pitää olla siivottu digitaalisoitu vempain ja tietysti ei saa maksaa mitään kun sitä käyttää.
Ei veroja vain mulle mulle.
Eiköhän tässä ollut tarkoitus kertoa kuntalaisille tämmöisestä uudesta paikasta. LähiTapiola on kuitenkin jaa vittu vähän paremmin saavutettavissa julkisin kuin tuo.

Tuohan tuo vaan kunnan nuorisolle lisää mahdollisuuksia, ja myös aikuisille liikkumiseen. Kasvava kunta ja paikat käsittääkseni vähissä. En tiedä onko vajaakäyttöä, mutta eikait täällä montaa liikuntasalia/kenttää ole vapaana.

Ihan varmasti tämä julkaisu tulisi tekemään jutun myös teidän areenasta. Tämä sivu käsittääkseni palvelee kuntalaisia, ilman katteentonta mainontaa
Envy
Kaksi kuntosalia monipuolisilla laitteilla.. Harmi vain että valtaosa laitteista on käyttökelvottomia tai painot puuttuu. Huollon tarpeessa ja siivouksenkin.
Testannut
Hyvä Pasi!
Jussi
Katteetonta mainontaa?
Masalan LähiTapiola Sport Centerissä on yhtälailla 2 salibandykenttää, joissa harrastetaan muitakin lajeja, mm. käsipalloa, futsalia ja sulkkista sekä samoin 2 monipuolista kuntosalia. Tämän lisäksi on aidosti toiminnassa ryhmäliikuntaa 3 eri tilassa, kamppailulajit Dojo Masalan tiloissa, Kirkkonummen keilahalli talon toisessa päädyssä sekä kahviot kammassakin päädyssä. Siispä väitän, että me olemme Kirkkonummen monipuolisin liikuntakeskus jo nyt - puhumatta tulevan laajennuksen jälkeisestä tilanteesta!
Taisto Koivumäki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx