(8) kommenttia

Iso kohde huutokaupataan − Kiinteistöllä on monivaiheinen historia: vastaanottokeskus, opisto, koulu ja hostelli

Huutokaupattava entinen kurssikeskus Evitskogissa on iso kokonaisuus, maata on ympärillä yli 16 hehtaaria.

Kirkkonummen Evitskogissa sijaitseva entinen kurssikeskuskiinteistö joutuu "vasaran alle". Ulosottovirasto huutokauppaa kohteen runsaan viikon kuluttua.

Pitkään myynnissä ollut Aktiivikeskus on usein ollut talousvaikeuksissa sen jälkeen, kun SPR lopetti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Evitskogissa ja sitä ennenkin.

Kiinteistön omistaja teki miljoonatilit vuokraamalla kiinteistön SPR:lle turvapaikanhakijoiden majoitusta varten.

Helsingin käräjäoikeus määräsi viime joulukuussa vastaanottokeskuksen kiinteistöyhtiötä hoitaneen liikemiehen palauttamaan yhtiölle lähes miljoona euroa.

Nyt on vuorossa kiinteistön julkinen huutokauppa, joka järjestetään 28.5. Helsingin ulosottovirastossa. Koko kiinteistö on aiemmin ulosmitattu maksamattomien velkojen takia.

Kiinteistö on varsin iso. Itse opistorakennus on yli 7 000 neliötä. Lisäksi vieressä on kookas, noin 2.500 neliön liikuntahalli sekä muita kuntoilutiloja ja uima-allas. Maata on yhteensä yli 16 hehtaaria.

Opistorakennuksessa on 150 hotellihuonetta. Tällä hetkellä ne ovat käytössä ja kiinteistössä on majoitus -ja ravintolatoimintaa.

Vanhimmat rakennukset ovat valmistuneet 1970-luvun alussa ja uusimmat 1990-luvulla.

Alun perin keskus on rakennettu toimihenkilökeskusjärjestö TVK:n kurssikeskukseksi. TVK meni konkurssiin 1990-luvulla, mutta säätiöpohjainen Aktiivi-instituutti jatkoi toimintaa vielä muutaman vuoden.

Kiinteistössä toimi usean vuoden myös koulu, kunnes Veikkolaan valmistui Vuorenmäen koulu. Myös päiväkoti oli kiinteistössä vuosia.

Vastaanottokeskus perustettiin kiinteistöön syksyllä 2015 ja se toimi pari vuotta.

> Katso video: Entinen vastaanottokeskus myynnissä Kirkkonummella – iso palloiluhalli, 150 huonetta, uimahalli ja takana monet vaiheet (Viisykkönen 20.10.2017)

> Viimeinenkin turvapaikanhakija on muuttanut pois Evitskogin vastaanottokeskuksesta – henkilökunta hakee muita töitä (Viisykkönen 10.10.2017)

> Huutokaupasta lisää tietoa täältä

(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

kyllä tulee kalliiksi lämmityksineen ja remontintarpeineen sekä sähköineen ja mites se vesihuolto niin ja paikka erikoinen läpitie vie omakotitaloille ja katkaisee näinollen piha-alueen pitäisi kulku laittaa muualta omakotitaloille jotta koko piha saataisiin käyttöön kokonaisuudessaan ja liian syrjässä ei mitään kulkuyhteyksiä että silleen...
faktat
Tuo kohde voisi olla jollekkin urheiluseuralle tai -seuroille varsin toimiva seuramaja, ja kunta saattaisi myös tukea majan toimintaa melkoisen avokätisesti?
hmm...
rakennukset matalaksi ja tontit erikseen myyntiin ostan heti siitä järven rannalta tontin jos tulisi myyntiin hienoa seutua nimittäin rakennukset liian vanhoja ja ulkonäkö jo aikansa elänyt
anonyymi
tuo kokonaisuus on ihan pommi tehty 1970 luvulla hirvee remontti vesihommat jne. lämmitys matalaksi koko höskä kaikkein vähemmällä pääsisi ja tontti myyntiin erikseen järven rannalla jos enää niin voisi sanoa kyllä siihen pari mökkiä mahtuisi ihan kiva maisema
tuulia
Todellakin kaunis kokonaisuus myynnissä. Jos vaan rahaa olis, niin kiinnostusta olisi, ettei menisi ulkomaisille, Venäläisille tai kiinalaisille, joita presidenttikin halajaa.i
nimim. "älä suosi suomalaista"

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx