(0) kommenttia

Inkoo voimalaitos kiinni - 80 työpaikkaa menee

Fortun pistää lopullisesti Inkoon voimalaitoksen kiinni.

Inkoon hiilivoimalaitos suljetaan lopullisesti. Työpaikan menettää voimalaitoksen 80 työntekijää. Työntekijöitä on nyt 90. Inkoon voimalan pistetään kiinni ensi helmikuussa, jonka jälkeen laitoksen kolme yksikköä laitetaan pitkäaikaiseen säilöön. Fortum on käynyt Inkoossa yt-neuvottelut, jotka päättyivät viime kuun lopulla.

Voimalaitoksen työntekijät marssivat aamupäivällä ulos vastalauseena laitoksen sulkemiselle.

Fortumin mukaan päätöksen taustalla on Inkoon voimalaitoksen heikko kannattavuus. Hiililauhdevoiman tarve pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla on vähentynyt talouden taantuman ja sähkön tukkuhintojen laskun myötä. Voimalaitoksen käyttöaste on siksi ollut alhainen viime vuosina.

Lisäksi EU kiristää jatkossa vanhojen hiilivoimalaitosten päästövaatimuksia.

Johtaja Matti Ruotsala Fortumista pitää henkilöstövähennyksiä erittäin valitettavina, mutta tässä tilanteessa väistämättöminä.

- Tuemme työnsä menettävien työntekijöiden työnhakua ja uudelleensijoittumista monin keinoin. Selvitämme seuraavien kuukausien aikana myös Inkoon alueen käyttöä muihin tarkoituksiin, sillä voimalaitosalueen sijainti sataman läheisyydessä voi antaa siihen mahdollisuuksia, sanoo Ruotsala.

Inkoon on yksi vaihtoehto nesteyteyn kaasun terminaalin paikaksi. Toisena vaihtoehtona on Porvoo. Myös Viro on mukana yhtenä terminaalin sijoituspaikkana.

Fortumin mukaan tuotantotoiminnan lopettamiseen johtavaa päätöstä edelsi selvitys, jossa yhtiö arvioi Inkoon hiilivoimalaitoksen toiminnan vaihtoehtoja. Lopullisen sulkemisen vaihtoehtona olivat nykyisen toiminnan jatkaminen tai voimalaitoksen osittainen sulkeminen.

Vuosina 1974 - 1978 käyttöönotettu Inkoon voimalaitos on viime vuosikymmenet toiminut varavoimalaitoksena ja on tuottanut sähköä pohjoismaisille
markkinoille pääosin kulutushuippujen aikana. Voimalaitos koostuu neljästä 250 megawatin yksiköstä, joista osa on ollut pitkiä aikoja pois markkinoilta pidennetyssä käynnistysvalmiudessa. Voimalan nelosyksikkö päätettiin sulkea jo aiemmin tänä vuonna.

Inkoon voimalaitos on suurinpiirtein samankokoinen kuin Pyhäjoelle suunniteltu ydinvoimala.

3.6.2013 Inkoon voimalaitos lopetusuhan alla

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx