(1) kommentti

HS: Jorvin päivystysjonot sulivat

Jorvin päivystyksen potilasjonot ovat kutistuneet muutamassa viikossa oleellisesti. Uuvuttavasta jonottamisesta tunnetun Jorvin päivystystä muutettiin marraskuussa. Jorvissa ei ole enää erikseen terveyskeskuksen ja sairaalan päivystystä, vaan kaikki hoidetaan yhdeltä luukulta. Myös Kirkkonummen terveyskeskuksen päivystys hoidetaan öisin Espoon Jorvissa.

Jorvissa on yllätytty Helsingin Sanomien mukaan yhteispäivystyksen tuloksista. Jonottamisen oletettiin helpottuvan vasta parin kuukauden kuluttua, mutta tulokset näkyvät jo nyt kolmen viikon jälkeen.

Päivystys siirrettiin viime kuussa kokonaan HUS:n vastuulle. Eniten uudesta systeemistä ovat hyötyneet päivystykseen saapuvat ei-kiireettömät potilaat. Heidät ottaa vastaan ensin aina sairaanhoitaja, joka määrittelee millaiselle lääkärille potilas ohjataan. Aikaisemmin kaikki potilaat kävivät ensi yleislääkärillä. Nykyisin potilaita pyritään ohjaaman suoraan oireiden mukaan erikoislääkärille.

Jorvin uudistettuun päivystykseen ei ole tarvittu ollenkaan lisähenkilökuntaa. Myöskään keikkalääkäreitä ei ole käytetty kolmeen viikkoon, vaikka potilaita on hoidettu vähintään yhtä paljon tai enemmän kuin ennen.

Kirkkonummen terveyskeskus on kiinni joka päivä klo 22-08. Päivystys hoidetaan Jorvissa.

HS:n juttu

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Asiaa melko likeltä seuranneena voin luvata, että koko ylläoleva artikkeli on puppua. Keikkalääkärit tosin olivat tänään sitä mieltä, etteivät he ilmeisesti ole täällä.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä