(20) kommenttia

Hintojen raju nousu tuo päänvaivaa kunnalle – investointeihin pitäisi löytyä kymmeniä miljoonia lisää

Gesterbyn koulukeskuksen suunnitelmat ovat jo hyvin pitkällä. (havainnekuva: YIT)

Rakentamisen kustannusten nousu lyö rajusti vastaan Kirkkonummen kunnan investointeihin. Ensimmäisenä ”uhrina” on Gesterbyn uusi koulukeskus.

Kaksikielisen koulukeskuksen suunnitelmat ovat hyvin pitkällä, ja hankkeen toteuttajaksi on valittu YIT.

Koulukeskuksen rakennusurakan ja vuosia jatkuvan kiinteistön ylläpidon kustannusarvioksi on aiemmin päätetty 42,5 miljoonaa euroa.

Kun hankkeesta on neuvoteltu rakennusyhtiöiden kanssa, alkueräinen kustannusarvio ei näytä riittävän lähellekään. Rakennuskustannukset ovat koronan ja Ukrainan sodan takia nousseet rajusti.

Gesterbyn koulukeskuksen hinnaksi arvioidaan tällä hetkellä noin 59 miljoonaa euroa, joten lisämäärärahaa tarvittaisiin yli 17 miljoonaa euroa.

Lopullista hintaa ei toisin tässä vaiheessa tiedetä, sillä urakkahinta on sidottu indeksiin. Hinta voi nousta tai laskea jatkossa.

Gesterbyn koulukeskuksen kustannukset tulevat nyt heti syksyn alettua kuntapäättäjien puntaroitavaksi. Kunnanhallitus käsittelee määräraha-asiaa maanantaina 15.8. ja valtuusto myöhemmin.

Kirkkonummen kunnalla on edessään vielä erittäin suuria investointeja, jotka ovat kouluja.

Jos hintataso on pysyvästi rakentamisessa nykyisellään, investointiohjelman määrärahat on arvioitava uudestaan tai hankkeita on muutettava.

> Gesterbyn koulukeskuksen hinta tuli monille shokkina – suunnittelua on tehty jo pitkälle (Viisykkönen 30.6.2022)

Lisätty (16.8.) Kunnanhallitus jätti asian pöydälle ja palaa siihen 22.8. Valtuuston määrärahaesitys on tarkoitus saada 5.9.

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

jokuhan ne on sinne valinnu . uusiksi vaan koko poppoo.
Anonyymi
Byrokratia, ja taas byrokratia, eikä
sadaan mitään valmiiksi.

Ja vielä se toivoton politikointi joka asiassa.
aika kuluu ja hinnat vaan nousee.
Eipä tässä isoa hätää ole, kyllä rahat löytyy aina Kirkkonummella kun niille on tarve.
Rahaa on aina ollut
Mitään uutta ei pidä aloittaa nyt! Ja olemassa olevien hankeiden suhteen tiukkaa kriittisyyttä. Tämä talouskriisi menee ohi ja sitten on aika taas toimia. Hyvinä aikoina olisi kannattanut kerätä rahaa sukanvarteen (Taylorismi).
Veikkolalainen
Kirkkonummelaispoliitikot ovat tunnettuja kyvystään ja halustaan jarrutella, palauttaa, pyytää lisäselvityksiä, siirtää tulevaisuuteen. Kaikenlainen pitkäjännitteinen investoiminen ja investointeihin varautuminen näille miehille vierasta. Rakennetaan vasta kun on pakko. Koulut, terveyskeskus, rautatiesilta jne. Ja hinta nousee. Taas.
Samat naamat, samat kujeet
Miksi lopetetaan hyvät kyläkoulut ja rakennetaan älyttömiä hausseja.
Ei älyä
Lainaan Viisykkösen uutista 16.2.2021: "Gesterbyn uuden koulukeskuksen hankkeesta päättäminen on juuttunut koko talveksi lisäselvityksiin. Yli 40 miljoonan euron hankkeessa sovitellaan montaa palasta yhteen.

Suuresta kouluhankkeesta pitäisi lyödä lukkoon hankesuunnitelma, jonka pohjalta päästään tekemään tarkempia suunnitelmia ja tekemään piirustuksia.

Kirkkonummen kunnanhallitus hallitus päätti maanantai-iltana palauttaa asian edelleen valmisteluun äänin 7-6.

Esityksen palautuksesta teki kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.)"

Vuoden viivyttelyllä on saatu tuotettua kuntalaisille yli 17 miljoonan euron vahinko. Se on yli 400 euroa jokaista kuntalaista kohti. Onko meillä varaa tällaisiin päättäjiin?
Pottuuntunut veronmaksaja ja äänestäjä.
Jos kyläkoulut olisi saanut olla toiminnassa, näin suuria rahaongelmia
ei olisi syntynyt.
Mitä minä sanoin !
Tässä on taas sopimus jolla ei ole häntää eikä päätä, miten ihmeessä muutamassa vuodessa voi hinta ryöpsähtää 17 miljoonalla. Tässä on samanlaiset ongelmat kuin kirjaston rahoituksessa, väärät henkilöt laskimen käyttäjinä. Ei tämmöisiä päättäjiä voi kunnassa olla, jotka menevät rakennusyhtiön mielenlaadun mukaan, jotka vähät välittävät sopimuksessa sovitut kustannusarviot.
Okkim 54
Konkurssiin tämä kunta mene,
kun ei tiedä taloudenhoidosta mitään.
Eletään lainarahoilla !
Hintojen raju nousu?????

Onko joku ihan oikeasti keksinyt miksi KAIKKI hinnat nousevat?

Ilmeisesti kauppojen on nyt tällä hetkellä nostettava KAIKKI hinnat, yksinkertaisesti, koska tällä hetkellä KAIKKI hinnat nousevat.

Ei voi liittyä Venäjän sotaaan, voiko?

Miksi jogurttipurkin hinta nousee Putinin takia????

Vai tietääkö kauppa että nyt voidaan/on pakko nostaa kaiiki hinnat, koska nyt hinnat nousevat???? Onko Putinin syytä vai ihan tavallista perinsuomalaista ahneuutta?
Ihmettelevä
Vinkkinä kunnalle.
Kaava asiat nopeasti kuntoon. Hyvät veromnaksajat asuvat omakotitaloissa. Kaikkien ei tarvitse asua joukkoliikenteen vaikutusalueella.
Lisää yritystoimintaa. Edellytykset perustaa yritys kuntoon. Ensimmäiseksi ei aina tarvistse sanoa ei. Turha byrokratia pois. Ennenkaikkea turha pompottelu. Kerran viikossa tarvitaan lisäpapereita ja selvityksiä. Yksinkertaiset asiat kestävät yli vuoden. Tarvitaan asennemuutos kunnan työntekijöille ja johdolle. Nyt ollaan vähän kuin entisessä neuvostoliitossa.
kneukkula
Kunnanhallitus vetkutteli rakentamispäätöksen kanssa vuoden ajan ja vaati aina uusia turhia selvityksiä. Jos päätös olisi tehty ajallaan, hinta olisi halvempi ja rakentaminen jo pitkällä.
Päättämättömyys maksaa
Rahat menevät nyt suuriin kohteisiin mutta miksi säästetään esim. keskustan kukkaistutuksista. Eipä ole kovin houkutteleva näky tämä meidän torialue. Matonpesupaikkoja ei korjata. Kirjaston ikkunoissa on keväästä asti samat roiskeet. Graffitteja ei siivota jne
Epäsiisti ympäristö ei houkuttele uusia asukkaita
Viisaammissa kunnissa otetaan aikalisää, aikataulutetaan hankkeita uusiksi ja karsitaan hankkeista rönsyt pois.
Suu säkkiä myöten
Ei hyvältä näytä. Nyt odotetaan sitten varmasti hintojen normalisoitumista, LOL. Velka kasvaa ja rahan hinta nousee.

Onneksi äänestin jo jaloillani. Pärjäilkää.
Moido
Kirkkonummella olisi varaa, jos vain olisi halua!
Yksinkertaiset toimenpiteet:
Antakaa 1/5 kunnan asukkaista, jotka maksavat veronsa Espooseen muuttaa virallisesti kuntaan ja maksaa veronsa Kirkkonummelle.
Tai tehkää kuntaliitos Espoon kanssa!
Matti
Eipä yllätä... Yltiöpäisiä jättimäisiä kouluja suunnitellaan vaikka lasten määrä vähenee joka vuoksi ja Kirkkonummen vetovoima mennyt! Lukiokampus ja torin suunnitelmat nyt vaan jäihin.. Kukaan ei osta keskeltä tulevaa parkkipaikka kaaosta kallista asuntoa torilta... Se on faktaa.
Liian suuret rahan menot..
Velkaa vaan,eihän sitä tarvitse takaisin maksaa.Näinhän meille sanoi eräs ministeriksi.
Et sillee.
Eivät korona ja Ukraina ainakaan yksin ole syypää tähän hinnan nousuun. Kannattaa tutkiskella kunnanhallituksen pöytäkirjoja muutama vuosi taaksepäin niin näkee kuka tai ketkä ovat jarruttaneet tätä(kin) hanketta. Tietyt herrat, jotka istuvat vuosi vuoden jälkeen tietyillä paikoilla, voivat katsoa itseään peilistä ja miettiä tekevätkö he oikeastaan mitään hyvää tämän kunnan eteen. Äänestäjien pitäisi kyllä avata silmiään ja miettiä ketä jatkossa äänestää.
Kohta entinen kuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä