(0) kommenttia

Hauskaa halloweenia kirjastoautosta

Halloween-tunnelmissa kirjastoauton henkilökunta Riitta Keipi, Teemu Eskelinen ja Ralf Mether.

Kirkkonummen kirjastoauto on ”säikytellyt” alakoulujen oppilaita tämän viikon. Tempaus kirjastoautossa on lajissaan ensimmäinen. Tarkoituksena on tartuttaa lukemisenintoa myös niihin koululaisiin, joiden käteen kirja ei oikein tartu. Ensimmäisen viikon kokemukset ovat olleet hyviä.

Halloween-tempaus jatkuu vielä ensi viikon. Tavoitteena on, että halloween-teeman kirjastoautossa on pyörähtynyt koulujen pihalla lähes 100 luokkaa.

Kirjoja on tällä viikolla mennyt lainaan tavallista enemmän eli 600 – 1.000 päivässä. Autoon on varattu luonnollisesti runsas kirjo halloween-aiheisia kirjoja. Kirjoja menisi enemmänkin, sillä kirjastoauton vakioasiakkaat koulujen pihalla eivät oikein ehdi kahden kauhuviikon aikana paneutua omiin lainauksiinsa.

Kirjastoautoissa on ollut teemoja ennenkin, mutta pienemmässä mittakaavassa. – Halloween-viikot päätettiin järjestää, koska huomattiin, että joissakin kouluissa oppilaat lainaavat huomattavasti vähemmän kuin toisissa kouluissa. Päätettiin järjestää lisähoukutinta lainaamiseen, kirjastonautonkuljettaja Ralf Mether kertoo.

Millainen on sitten halloween-kirja? – Siinä pitää olla vampyyreja, kirjaston ”kirjavinkkaaja” Riitta Keipi sanoo. Hän suosittelee esimerkiksi: Angela Sommer-Bodenburgin kirjasarjaa ”Pikkuvampyyrit” ja Becca Fitzpatrickin ”Langennut enkeli”.

Jo tämän viikon kokemusten perusteella kirjastoautossa mietitään jotain jatkoa kauhuviikoille. Teemoja löytyy Metherin ja Keipin mukaan varmasti. Ne pitää tietysti olla sellaisia, joista löytyy paljon kirjoja. Jännitys olisi ainakin yksi sellainen teema. Se voisi olla myös aihe, jolla saataisiin kirjainnostusta herätettyä.

Kirkkonummen kirjasto Facebookissa

 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx