(0) kommenttia

Espoossa syntyi laaja sopu budjetista

Espoon valtuustoryhmät ovat onnistuneet sopimaan kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja veronkorotuksista. Valtuustoryhmien neuvotteluissa päätettiin tänään, että Espoon kunnallisvero nousee ensi vuonna 0,25 prosenttiyksiköllä tasan 18 prosenttiin. Budjettisovussa ovat mukana kaikki muut paitsi perussuomalaiset ja sitoutumattomat.

Kiinteistöverot pidetään Espoossa ensi vuonna ennallaan lukuun ottamatta rakentamattoman tontin veroa, joka nousee ylimpään mahdolliseen eli 3 prosenttiin. Veronkorotuksilla Espoo laskee saavansa noin 17 miljoonaa euroa lisätuloa.

Espoossa oli erityisesti kunnallisverosta vääntöä. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä esitti 0,5 prosentin korotusta.

Valtuustoryhmien budjettineuvotteluissa sovittiin, että Mäkelän budjettiesitykseen verrattuna menoja lisätään ensi vuonna vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Neuvottelijat sopivat, että kaupunki ei lomauta eikä irtisano henkilökuntaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Espoo käynnistää koko valtuustokautta koskevan talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman, jolla tavoitellaan 70 miljoonan euron tuottavuusparannusta valtuustokauden aikana.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 4.12. Talousarvio on käytännössä jo nyt neuvotteluissa sovittu.

Lisätty 18.11. Espoon valtuusto päätti lopulta yksimielisesti ensi vuoden veroprosentin (18,0). Myös perussuomalaiset olivat mukana budjettisovussa. 

 

(11.11.) Verot laukaisivat syvän riidan Kirkkonummen valtuustossa

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä