(9) kommenttia

Espoo päätti: Kehä III:n varteen uusia kauppoja

Kuvassa vasemmalla ylhäällä on nykyinen IKEA. yläreunassa Turunväylä. Väritetyt katot ovat suunniteltua uutta kauppakeskusta. Havainnekuva: Arkkitehdit Tommila Oy

Espoon valtuusto näytti vihreää valoa kahdelle uudelle kauppakeskushankkeelle Kirkkonummen rajan tuntumassa: Lommilaan voidaan rakentaa mittava kauppakeskus ja Kauklahteen ostoskeskus.

Lommilan uudesta kauppakeskuskusta on suunniteltu ja riidelty siitä pitkään. Vuosi sitten valtuusto palautti koko hankkeen uudelleen käsittelyyn. Kesko ja HOK-Elanto olisivat halunneet rakentaa Citymarketin ja Prisman Ikean lähelle, mutta siihen ei Espoossa suostuttu.

Maanantai-iltana hyväksytty asemakaava mahdollistaa Ison Omen suuruisen kauppakeskuksen rakentamisen Lommilaan. Päivittäistavarakaupan neliöt on kuitenkin karsittu 4 000 kerrosneliömetriin, joten Prisman-kokoisia ruokakaupan yksiköitä ei Lommilaan tule. Alue on tarkoitettu lähinnä sisustus-ja huonekalukaupan tyyppisille liikkeille.

Ruokakaupan neliöt haluttiin pienentää, jotta Espoonkeskuksen kaupalliset palvelut eivät näivettyisi Lommilan takia.

Valtuusto hyväksyi Lommilan asemakaavan muutoksen äänin 57-16. Kaava mahdollistaa liikerakentamista 110 000 kerrosneliömetriä kauppakeskusta varten. Kauppakeskus toteutetaan kahdessa vaiheessa. Myös hotelli voidaan alueelle rakentaa.

Kauklahteen uusi ostoskeskus

Valtuusto hyväksyi myös Kauklahdessa asemakaavamuutoksen. Se mahdollistaa noin 7 000 neliömetrin ostoskeskuksen rakentamisen Kauklahdenväylän varteen Lumenen tehdashallien viereen.

Kauklahden ostoskeskus on rakennusyhtiö NCC:n hanke. Ostoskeskukseen on tarkoitus tulla suurehko ruokakauppa ja muita pienempiä liikkeitä.

Kauklahteen tulee myös uusi Lidl:n kauppa. Sitä rakennetaan parhaillaan Kauklahdenväylän lähelle polttoainejakeluaseman viereen. Uusi Lidl avataan syksyllä.

Kirkkonummella on myös oma kauppakeskushankkeensa Kehä III:n päässä. Inkilänportin asemakaavaehdotus on tulossa valtuuston käsittelyyn.

Toinen kaupallinen hanke Kirkkonummella on Jorvaksen kolmio, josta on osayleiskaava tulossa valtuustoon.

(16.1.) Outlet-kylä-hanke yhä hengissä Jorvaksessa

(16.6.2013) Kehä III:n länsipään suunnittelu etenee


(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Eikös kauklahden Lumenen viereen tuleva kauppakeskus pitäis olla jo käynnissä
En näe vieläkään mitää toimintaa
Joku heebo
Kyllä lommilaan saisi tulla kunnon iso ruokakauppa. Me ja moni naapuri käy sellossa ostoksilla. Espoon keskuksen kaupat eivät palvele tarpeeksi,asukas määrä kasvanut alueella kovasti ja kyllä moni kaipaa prisman kokoista ruoka kauppaa... Tietääkö joku koska lommilaa ruvetaan rakentaa?
Suutari
Mikä tämä kauppakeskuksen status tällä hetkellä on?
Milloin valmistuu Lommilan kauppakeskus? Onko vielä jotain esteitä?

Oittaa
Kauklahden keskustan liiketilaahan on jo vissiin hyvin lobattu etukäteen pakottamalla kauempaakiin asukkaat käyttämäät Kauklahden asemaa. Tästäkö johtuu myös into sulkea Mankin seisake? Ihanat, anteliaat sedät ja tädit Keskossa ja S-ketjussa ovat halunneet että Mankinkin alueen asukkaat joutuvat pakosta pysähtymään heidän kauppansa vieressä..

Voisiko joku hieman tutkia miten raha on taas liikkunut näitä päätöksiä tehdessä?

(Esim Mankin päätös tehtiin monen vuoden takaisilla käyttöluvuilla ja niissä ei huomioitu ollenkaan alueen kehittymistä ja tulevia uusia asuinalueita jotka moninkertaistavat liikenteen)

Big Mike
Miksi asioiden todellista tilannetta ei selvitetä mitenkään ennen päätöksentekoa, ei Espoonkeskus ole ruokatavaravaihtoehto ko. rakennusalueiden asukkaille nyt, eikä se sitä tule olemaan sitä jatkossakaan.
Lähialueelle parempia ruokakauppoja kaipaava!
Lommilassa on jo riittävästi huonekaluliikkeitä. Tänne tarvitaan ruokakauppa. Kyllä Espoon keskuksen kauppoihin riittää asiakkaita suvelasta.
hölmöläläinen joka asioi lepuskissa
Riittää varmasti tuo Inkilänportti Kirkkonummelle.
Sieltä mäkkikansa voi menomatkallaan hankkia mökille vietävät tarvikkeet. Palveluja siis niin, että kaikki tarvittava löytyy Inkilänportista. Näin kaupankäynti on turvattu.
Ja joku muu yritys kuin Varuboden. Kilpailua on hyvä olla. Muuten Varuboden on se, joka määrää hinnan ja täten korkeampien hintojen vuoksi kaupa ei käy.
Inkilänportti
Miksi lommilaan pitää saada huonekalukeskittymä? Eipä varistossakaan kukaan nykyisin enää käy..
jaska
Ja Kirkkonummi jumittaa Jorvaksen kauppakeskittymää. Niin se vaan on, ettei tähän kuntaan eloa ja veroeuroja taideta haluta. Ehkä meidät olisi hyvä liittää Espooseen.
Ostoksilla Espoossa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä