(10) kommenttia

Espoo kasvaa Kirkkonummen rajalla – teollisuusalueelle kaavaillaan noin 10 000 asukkaan kaupunginosaa

Kiviruukin alue sijaitsee Länsiväylän pohjoispuolella. Aluella ei asu tällä hetkellä juuri ketään. (ideakuva: Espoon kaupunki)

Espoo suunnittelee merkittävää rakentamista kaupungin länsilaidalla Kirkkonummen rajan tuntumassa. Tuoreimmat suunnitelmat ovat Kivenlahdessa.

Espoossa on valmistunut ehdotus Kiviruukin alueen osayleiskaavasta, jonka kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina. Kaava menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Noin 70 hehtaarin Kiviruukin alue on Länsiväylän pohjoispuolella, jossa on tällä hetkellä vain pienteollisuus- ja varastotiloja sekä Billteman myymälä, VTT:n tutkimusyksikkö Bioruukki ja Fortumin lämpökeskus. Alueella ei asu juuri ketään.

Kiviruukkiin on kaavassa varauduttu rakentamaan kerrostaloja arviolta 9 000-12 000 uudelle asukkaalle.

Rakentaminen on tiivistä, koska Kivenlahden metroasema on lähellä. Länsiväylän ali rakennetaan parhaillaan uutta katuyhteyttä metrokeskuksesta.

Tätä nykyä Kiviruukin alueella on noin 1 000 työpaikkaa. Niiden lukumäärä arvioidaan kolminkertaistuvan suunnitelmien toteuduttua.

Kiviruukin alueelle on suunnitteilla Cleantech Garden -innovaatiokeskittymä, joka kokoaa tiede-, tutkimus ja koulutustoimijoita sekä alan edelläkävijäyrityksiä yhteen.

Ennen alueen rakentamista vaaditaan vielä yksityiskohtaiset asemakaavat.

Kaupungin länsiosat Kirkkonummen naapurissa ovat keskisiä kasvualueita Espoolle.

Saunalahtea rakennetaan parhaillaan ja Kauklahdessa on merkittäviä kaavoitushankkeita.

Kauklahteen aletaan tänä vuonna rakentaa kaupunkirataa eli lisäraiteet Leppävaarasta.

Espoolla on pidemmän tähtäimen suunnitelmissa lisäksi lähellä Veikkolaa Histan alue, jonne suunnitellaan isoa uutta kaupunginosaa.

Histan suunnittelu on sidoksissa Espoon-Salo -oikoratahankkeeseen.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Asun mielelläni hiukan ajasta jälkeenjäännessä vehreässä ja väljässä Kirkkonummen kunnassa. Älkää vaan pilatko tätä samalla kanikoppien rakennusbuumilla kuin miten Espoo on pilattu.
Ugh
Josko siitä aukeaa tilaa kaikille yrittäjälle jotka kirkkonummen päättäjät häätävät pois
Anonyymi
@ Selityksiä ja konsultteja, todella hyvin sanottu. Tämä Kirkkonummen aikaansaamattomuus on käsin kosketeltavaa.
Jorma K.
Nimimerkki päänsärky oikeassa. Tosin Kirkkonummen puolella muuten sama tilanne mutta laatikot ja ahtaus vaan sosiaalisesti tuettua vuokra-asumista. Nimimerkille anonyymi voitko tarkentaa mitä tarkoitat tai haet kysymykselläsi?
Kirkkonummen kunnan avulla rikastunut konsultti
Jälleen yksi askel kohti Espoon ja Kirkkonummen yhdistymistä <3 Kaikki merkit ovat ilmassa.
Kohti 18% kunnallisveroa
En tiedä, että kumpaa puolta nimimerkki tarkoittaa mutta en usko edes Helsingin käyttävän enemmän konsultteihin kuin Espoo.
Bisnes-Espoon pikkupomo
Samannäköistä laatikkorakentamista itä-Helsingistä Kivenlahteen. Suomenlahden ranta-alueesta etelärannikolla on tullut valtava konttisatama. Konteissa vaan asutaan. Ahtaasti tietysti suomalaisilla hinnoilla.
Päänsärky
@Voitto Mäkipää

Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat sillä toisella lauseella?
Anonyymi
Olipa hyvä kommentti Kivenlahden sillan vaikutuksesta . Sillan lisäksi on vielä kaksikielisyys.
Voitto Mäkipää
Kivenlahden silta on kasvun ja taantuman raja monessa suhteessa. Toisella puolella tehdään asioita ja toisella puolella keksitään selityksiä tekemättömyydelle, velkaannutaan ja palkataan kalliita konsultteja, jotka keksivät uusia selityksiä tekemättömyydelle.
Selityksiä ja konsultteja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä