(7) kommenttia

Entiselle opistolle uusi yrittäjä – 148 huoneen hotelli tähtää kohderyhmiin, jotka kasvavat vauhdilla Aasiassa

Kikkonummelainen Virve Walander on avaamassa hotellia entiseen opistoon.

Entinen opisto ja sen jälkeen monet käänteet kokenut iso kurssikeskus on uuden vaiheen edessä. Iso hotellirakennus aiotaan saada lopulta kunnolla käyttöön.

Evitskogissa Aktiivi-instituuttina tunnetun kiinteistön aula on nähnyt vuosien mittaan hyvin monenlaista vierasta: koululaisia, turvapaikanhakijoita, kurssilaisia ja majoittuvia työmiehiä.

Nyt vanha parkettilattia on hiottu ja lakattu. Remontti on käynnissä, ja aulakin alkaa muistuttaa oikean hotellin sisääntuloa.

Erittäin suurella opistokiinteistöllä on uusi vetäjä ja omistaja, joka avaa uuden hotellin runsaan kuukauden kuluttua.

Nimikin on jo valittu, se on Hotelli Silmu, kertoo kirkkonummelainen yrittäjä Virve Walander ehostetussa hotellin vastaanotossa.

Entinen kurssikeskus maa-alueineen siirtyi uudelle omistajalle viime kesänä. Kiinteistö oli ulosottoviraston hallussa.

> Vesa kyllästyi naapurissa olevan kurssikeskuksen menoon ja osti sen − "Tästä tulee nyt kylälle jotain positiivista" (Viisykkönen 11.7.2019)

Sen jälkeen tulevaa käyttöä on mietitty, ja nyt kaikki alkaa olla selvää. Erittäin isot liikuntatilat palloiluhalleineen ovat jo käytössä. (Viisykkönen 12.11.)

Uusi hotelliyrittäjä löytyi sattumalta. – Olin tuomassa Suomessa vierailulla olevia hongkongilaisia lapsia kotimajoitukseen Evitskogiin, kun tuli puhetta opistosta. Saman tien läksimme katsomaan ja ihastuin paikkaan heti, Walander kertoo.

Toiminnan aloittaminen on viivästynyt, kun Walander sai tietää sairastavansa rintasyöpää. Takana alkavat olla raskaat hoidot, ja katseet ovat vahvasti eteenpäin uudessa hotellihankkeessa.

− Jos en tähän olisi lähtenyt mukaan, olisin varmasti katunut sitä lopun ikääni.

Tavanomaista hotellia ei kannata pyörittää kaukana keskuksista, joten Walanderilla on toimintaan oma konsepti. Se on koulutusmatkailu.

Hän on ollut mukana Päijät-Hämeessä projekteissa, joissa on haettu kiinalaisia leirikouluryhmiä Suomeen. Esimerkiksi Kaakkois-Suomessa on vastaavia hankkeita.

Tällä hetkellä matkailu Kiinasta on lähes poikki koronaviruksen takia, mutta tilanne saadaan varmaan hoidettua kuten sars-epidemiakin.

− Kiinassa on valtavan markkina. Vanhemmat panostavat koulutukseen paljon. Kilpailu opiskelupaikoista on kova. Ulkomaille halutaan lähettää lapsia leirikouluihin, jotta myöhemmin olisi paremmat mahdollisuudet päästä opiskelemaan ja töihin, Walander kertoo.

Paikallisten koulujen kanssa viritellään yhteistyötä, jossa ulkomaiset ryhmät vierailisivat suomalaiskouluissa.

−Mallia pitää kehitellä, jotta ulkomaisista oppilaista ei olisi pelkää vaivaa kouluille, vaan molemminpuolista hyötyä, kun kulttuurit kohtaavat.

Kaikenlaiseen koulutusmatkailuun on Walanderin mielestä myös Suomessa kasvavaa kysyntää kuten esimerkiksi leirikoulut, erilaiset urheiluseurat ja kennelharrastajat.

Hotellissa tehdään parhaillaan suursiivousta ja remonttia, jossa yhden siiven huoneet kunnostetaan. Kahvila on myös tulossa ja ravintolakin jossain vaiheessa. Työntekijöitä on aluksi palkattu viisi.

Hotelli on toki auki myös tavallisille matkailijoille. Walander sanoo, että majoituksessa tähdätään ”opistotasoon” ja hotelliluokituksessa kahteen tai kolmeen tähteen.

Leirikouluissa voidaan käyttää kerrossänkyjäkin, joten tarvittaessa vuodepaikkoja on mahdollista  nostaa jopa 250:een. Kaikissa huoneissa on wc:t ja suihkut.

Kiinteistössä majoittuu edelleen ulkomaisia työmiehiä, ja heidän osaltaan se jatkuu niin kauan kuin muu toiminta laajenee.


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Tsemppiä yrittäjälle. Pari kysymystä: tuleeko uima-allas milloin käyttöön entä löytyykö kuntosalia. Niillä voisi olla käyttöä tällä kylällä ettei tarvisisi mennä Siuntoon tai keskustaan kuntoilemaan.
Silja Lappalainen
Kaikkea hyvää hotelliyrittäjälle, toivotaan paljon asiakkaita.
Veronmaksaja
Kuulostaapa mielenkiintoiselta ja rohkealta konseptilta! Ja kuvat hotellin tiloista kielivät osaamisesta -varmasti haastavaa tuon aikakauden isoa tilaa saada viihtyisäksi ja nykypäivään sopivaksi. Onnea ja menestystä yrittäjälle!
Kaisa
Kiitos ihan hurjan paljon positiivisista kommenteistanne!
Virve
Arvostan paikallista yrittäjyyttä ja toivotan hurjasti onnea matkaan!
Nina
Noniin kiitos nyt jotain hyvää tänne evitskogin tai sitten paljon.
Stig nyberg
Hienoa! Olet rohkea yrittäjänainen!
Tsemppari

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx