(0) kommenttia

Eläkeläiset pääsevät kouluihin syömään

Veikkolan koulussa on tarkoitus tarjota eläkeläisille ruokailumahdollisuutta.

Kirkkonummella neljässä koulussa aiotaan ryhtyä tarjoamaan ruokailumahdollisuutta eläkeläisille. Tarkoituksena on, että koulujen ruokasaleissa eläkeläiset voisivat maksua vastaan ruokailla koulun ruokailutunnin jälkeen. Ruoka olisi samaa kuin koululaisilla.

Aloite ruokailun järjestämiseen on ruokapalvelujohtaja Toini Linnanmäen mukaan tullut eläkeläisiltä. Vuosia sitten Veikkolassa oli samanlainen palvelu, mutta silloin ruuanmaksamista ei pystytty kunnolla järjestämään. Linnanmäki ei ole kuullut vastaavasta mistään muista kunnista.

Ruokailua tarjotaan kaikille kansaneläkeläisille ja yli 65-vuotiaille. Ruokailua suunnitellaan Veikkolan, Kartanonrannan, Kirkkonummen koulukeskuksen ja Winellska skolanin ruokaloihin 12.8. alkaen, jolloin koulutyö käynnistyy. Ruokailuaika on klo 12.30-13.15. Maksu on 5,7 euroa aterialta. Ruokalippuja myydään kunnantalon palvelupisteestä.

Eläkeläisten ruokailu hoituu Linnanmäen mukaan aika pitkälle samalla vaivalla kuin koululaisten ruokailu. - Jos eläkeläisruokailijoita on kymmenkunta päivässä, siihen ei juurikaan tarvitse ruuanmäärässä varautua. Ruokaa tehdään varalle aina sen verran.

Kouluruokailun kannalta järjestelmässä ei ole Linnamäen mukaan muuta ongelmaa ollut kuin maksaminen, koska ruokaloissa ei ole kassoja eikä kassapäätteitä. Asia hoituu nyt kunnan henkilöstön ruokalipuilla, joita eläkeläiset voivat ostaa.

Asia on tänään palvelutuotantolautakunnan käsittelyssä.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä