(5) kommenttia

Demareiden valtuustoryhmä hajosi

Kirkkonummen valtuusto kokoustauolla 27.5. Seuraavassa valtuustossa 17.6. on yksi ryhmä lisää.

Kirkkonummen valtuustoon on syntymässä uusi ryhmä: Uusdemarit. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmästä on ilmoittanut eroavansa neljä valtuutettua ja perustavansa oman valtuustoryhmän. Nykyisessä demariryhmässä on kahdeksan valtuutettua, joten se puoliutuu. Demarit ovat olleet kolmanneksi suurin ryhmä kokoomuksen ja RKP:n jälkeen. Nyt kolmantena kokojärjestyksessä on vihreät ja neljäntenä perusuomalaiset.

Ryhmän puheenjohtajaksi on valittu Minna Pirttijärvi ja varapuheenjohtajaksi Pekka Jäppinen. Ryhmän muut jäsenet ovat Pirkko Lehtinen ja Sari Myllynen.

Demariryhmän hajoamisen taustalla ovat sisäiset ristiriidat, jotka kärjistyivät viime valtuustokokouksessa. Kysessä oli lausunto metropolihallinnosta ja kuntajakoselvityksestä. Äänestyksessä ryhmä hajosi. Nyt omille teilleen lähteneet neljä demaria äänestivät erityisesti kokoomuksen sorvaaman ehdotuksen puolesta. Ehdotuksessa kannatetaan itsenäistä Kirkkonummea ja vahvaa metropolihallintoa, jolle voitaisiin antaa muun muassa kuntien yleiskaavoitus hoidettavaksi. Kirkkonummen demarit ovat keväällä päättäneet vastustaa vahvaa metropolihallintoa.

Valtuustokokouksen jälkeen Kirkkonummen Demarit ry päätti rajoittaa kolmen valtuustoryhmänsä jäsenen jäsenoikeuksia vaalikauden loppuun asti sekä antaa yhdelle jäsenelle varoituksen. Tästä suivaantuneina neljä valtuutettua päätti perustaa oman ryhmän.

Ryhmä ei kommentoi

Eronneen ryhmän näkyvin kunnallispoliitikko on Pirkko Lehtinen, joka istuu nyt ja vielä ensi vuoden kunnanhallituksessa. Lehtinen sai viime vaaleissa demareista toiseksi eniten ääniä, 294.  Eniten demariääniä keräsi kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ari Harinen, 444.

Ryhmästä eronnut Lehtinen ei halua juurikaan kommentoida demariryhmän hajoamista. Hän viittaa vain viime valtuuston äänestykseen.

- Olen pitkään ollut Kirkkonummen kunnallispolitiikassa mukana. Tapaus on valitettava ja olen surullinen. Ensisijaisesti kannatan aina Kirkkonummen itsenäisyyttä. Mutta jos se ei onnistu, yhteistyötä on haettava idästä eli Espoon suunnasta, Lehtinen perustelee.

Lehtinen uskoo, että uusi ryhmä on jatkossakin hyvin monissa asioissa samaa mieltä toisen demariryhmän kanssa. Lehtinen aikoo jatkoo kunnanhallituksessa. Samoin muut ryhmästä eronneet jäsenet jatkavat entisissä lautakunnissa.

Kaikki ryhmän jäsenet ilmoittavat edelleen olevansa sosialidemokraattisen puolueen jäseniä ja kertovat tekevänsä yhteistyötä yhteistyöhalukkaiden tahojen kanssa.

Kirkkonummi haluaa pysyä itsenäisenä, valtuusto 27.5.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

yllättää ettei lehtinen kommentoi..yleensä puhua papattaa asiasta kun asiasta sanomatta yhtään mitään..tai sitten toistaa samaa asiaa kun rikkinäinen äänilevy..ja tuskin pystyy perustelemaan itään menoa muulla kun että "tuntuu" siltä.. tai espoon vastaavasta poliitisesta ryhmästä on luvarru "tukea" suurespoohelsinkikaunianen kaupungin valtuustoon .. ja savoöaisen kommenttiin..kyllä se veroprosentti nousee ihan kirkkonummenakin sinne 21:een .. usko pois ..
sivusta seuraaja
Kirkkonummi/Siuntio/Inkoo selvityksen puolesta äänesti 3 kokoomuslaista, kaikki 11 RKP:n kielipoliitikkoa, 4 demaria, 2 vihreää, 2 keskustalaista ja 1 kd:läinen. On huomioitavaa, että 3 kyläpäällikköä (Kaurila, Harinen ja Kilappa) äänesti asemiensa säilyttämiseksi Kirkkonummi/Siuntio/Inkoo selvityksen puolesta. Heidän mielestään Kirkkonummen veronmaksajien pitää ryhtyä maksamaan Porkkalan kunnan 21.00 veroprosentin kunnallisveroa.
Viljo "Ville" Savolainen
Kokoomuksen repeämistähän on jo odotettu, kuten Siuntiossa ja Lohjallakin on käynyt, mutta että demarit? Tämä tuli lievänä yllärinä. Katsotaan mitä jännää vielä ehtii tällä valtuustokaudella tapahtua.
jänskää jänskää
Kiitos korjauksesta. Siis vihreitä seitsemän valtuutettua ja perussuomalaisia viisi. Korjattu juttutekstiin klo 19.10.
Paavo Rantalainen
Pieni Vihreä De Gröna tarkennus: vihreitä valtuutettuja on 7 ja perussuomalaisia vähän vähemmän, että yllä olevan perusteella Vihreät ovat nyt pronssilla.
Päivi Kujasalo Finnsbacka

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä