(2) kommenttia

Budjetti: Kirjaston laajennus sittenkin ohjelmaan

Pääkirjasto saattaa saada sittenkin laajennusosan.

Jo kertaalleen haudattu pääkirjaston laajennushanke on herätelty taas henkiin. Kunnanjohtaja esittää budjetissaan, että kirjastolaajennus laitettaisiin käyntiin kahden vuoden kuluttua.

Pääkirjaston laajennushanketta pyöriteltiin jo viime vuonna edestakaisin. Valtuusto pyyhki sen lopulta äänestyksen jälkeen pois kunnan talousohjelmasta.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio on vuodessa muuttanut kantaansa hankkeeseen. Viime vuonna kirjasto ei ollut Aarnio budjettiehdotuksessa mukana, mutta nyt se on. Mistä käännös?

- Ensinnäkin kunnan taloudessa eivät pahimmat ennustukset ole onneksi toteutuneet. Toisaalta näyttää siltä, että Kirkkonummella on vieläkin mahdollisuus saada 1,7 miljoonan euron valtionavustus kirjaston laajennukseen. Sitten on vielä torin alueen elävöittäminen. Tuntuu siltä, että kyllä kirjastolla on siinä suuri merkitys, Aarnio sanoo.

Aarnio tähdentää myös sitä, että pääkirjasto on joka tapauksessa saneerattava. Samassa yhteydessä on järkevä tehdä myös laajennus.

- Jos kirjastoa ei saneerauksen yhteydessä laajenneta, hankeen voi silloin lopullisesti unohtaa.

Kirjaston laajennus on jo kertaalleen suunniteltu. Kirjaston jatkeeksi on kaavailtu muun muassa pientä konserttisalia ja tilaa musiikkileikkikoulutoimintaa varten.

Laajennus maksaa runsaat kuusi miljoonaa, josta valtion osuus olisi 1,7 miljoonaa euroa.

Aarnion budjettiesitys: Kotihoidontuki pois kokonaan

Budjetti: Kirkkonummi velkaantuu maltillisesti

Budjetti: Veikkolaan uusi lähiliikuntapaikka

51-Arkisto (19.12.2013) Valtuusto: Kirjasto pois hankelistalta

Kirkkonummen talousarvioehdotus 2015

   

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Hienoa! Täysi tukeni Aarniolle tässä kirjastoasiassa. Kirjasto palvelee laajaa käyttäjäporukkaa vauvoista vaareihin. Nykymaailman tietoyhteiskunnassa se on ensiarvoinen mahdollisuuksien luoja, syrjäytymisen ehkäisijänä.
KLi
Loistavaa! Mutta miten sitten tämä toinen, yksityisten yrittäjien " kulttuuritalo" -hanke Kirsikan kylkeen toteutuisi? Ja onko kaavamuutosta käsiteltykään? Jäikö se jäihin?
Kirjaston merkitys torin reunalla on kuitenkin ykköshanke - ainakin näin kuntalaisen mielestä.
elp

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä