(0) kommenttia

Budjetti: Kirjaston laajennus auki – rahat puuttuvat

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen sanoo, että Kirkkonummi menettää vajaan kahden miljoonan euron valtioavun jos kirjastohanke pyyhitään koko budjetista pois.

Kirkkonummen kirjaston laajennuksesta on tulossa poliittinen kädenvääntö. Kirjastohanketta on kaavailtu kolmen neljän vuoden päähän. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio on talousarvioehdotuksessaan ruksannut kirjastohankkeen kokonaan yli. Aarnio tosin otaksuu, että poliittisessa käsittelyssä kirjasto saatetaan taas nostaa hankelistalle.

Lue tästä kaikki budjettijutut

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen kummeksuu kovasti kirjastolaajennuksen poistamista talousarviosta. Kull-Poutanen muistuttaa, että kirjastolle on jo luvattu valtiolta rahoitusta. Valtionosuus on merkitty vuodelle 2015. Jotta se saataisiin, kirjaston laajennustöihin eli itse rakentamiseen olisi päästävä vuoden 2016 loppuu mennessä. Sitä ennen olisi tietysti kaikki piirustuksia myöten oltava valmiina.

- Jos talousarvioehdotuksessa ei ole mitään mainintaa tulevasta kirjastohankkeesta, luvatun valtionavun voi unohtaa. On hyvin epätodennäköistä, että myöhemminkään valtiolta saataisiin rakennustöihin avustusta, sillä tiettävästi valtionapuja kirjastorakentamiseen ollaan kokonaan karsimassa, Kull-Poutanen sanoo.

Kirjaston saneerauksesta ja laajennuksesta on tehty tarveselvitys vuosi sitten. Laajennuksen hinnaksi on pistetty runsaat kuusi miljoonaa euroa, josta valtio on luvannut kustantaa 28 prosenttia.

Kull-Poutasen mukaan hinta-arvio on auttamatta vanha. Hänen arvionsa mukaan samankokoinen laajennus olisi nyt ehkä vajaat 10 miljoonaa euroa.

Opetusministeriön listalla Kirkkonummen kirjastohanke on vuoteen 2017 saakka Suomen toiseksi suurin, jos mukaan ei lasketa Helsingin keskustakirjastoa.

Kirjaston laajennuksesta on puhuttu pitkään. Nykyinen kirjasto on valmistunut 1982. Laajennusosaan on kaavailtu kirjaston toimintojen lisäksi pienehköä konsertti-luentosalia, kahvilaa, musiikkiopiston tiloja ja Luckanin toimintoja.

(11.12.) Budjettiin vain pieniä muutoksia

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä