(0) kommenttia

Asuntoja myynnissä ennätysmäärä

Kirkkonummen ydinkeskustaan nousevat parhaillaan viimeiset kerrostalot. Alue alkaa pian olla valmis.
Toimittaja: 

Synkkä taloustilanne on jarruttanut asuntokauppaa pahasti myös Kirkkonummella. Oikotie-nettipalvelussa on tällä hetkellä Kirkkonummella vajaat 500 asuntoa myynnissä, mikä saattaa olla kaikkien aikojen ennätys. Tontteja on kaupan yli 70. Moottoritiestä ei ole ollut ainakaan vielä apua asuntokaupan vauhdittamiseen.

Uuden moottoritien valmistumista odotettiin Kirkkonummella pitkään, ja yhtenä suurena toiveena oli, että asuntojen hinnat nousisivat ja asuntokauppa saisi vauhtia. Mikään ei viittaa, että näin olisi käynyt. Varsinkin omakotitalojen ja -tonttien myyjien odotukset eivät ole toteutuneet.

- Moottoritie on nostanut myyjien hintaodotuksia liian korkealle. Kirkkonummella näkee selvästi, että myyjien ja ostajien näkemykset eivät kohtaa, myyntijohtaja Riitta Falenius-Hallama Huoneistokeskuksesta arvelee.

Myös myyntiajat ovat selvästi kasvaneet. Tästä seuraa Falenius-Hallaman mukaan se, että välittäjää vaihdetaan usein, kun kohde ei tahdo mennä kaupaksi.

Falenius-Hallama muistuttaa kuitenkin, että paikkakunnalla jatkuvasti toimivat välittäjät onnistuvat kaupanteossa paremmin kuin muualta satunnaisesti saapuvat välittäjät.

Hinnat vakaat

Osakehuoneistojen ja kiinteistöjen hinnat näyttävät olevan myyjille usein pettymys, koska hinnannoususta on ollut liian suuria odotuksia. Hintatasio on kuitenkin pysynyt kehyskunnissakin varsin vakaana ja ollut parin viime vuoden aikana hienoisessa nousussa. Mitään suurta romahdusta ei ole tapahtunut.

Kehyskunnissa laskivat osakehuoneistojen hinnat Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa yhden prosentin vuodentakaisesta. Kauppoja tosin tehtiin yhteensä vain 75 kappaletta kaikissa kehyskunnissa. Kaikki kaupat eivät ole vielä mukana tilastossa, todellisuudessa kauppoja on tehty arviolta parisataa. Kirkkonummen lukuja ei ole erikseen.

Falenius-Hallama muistuttaa, että nytkin kauppa käy kun hinta ja sijainti ovat kohdallaan.

Kirkkonummella on tällä hetkellä poikkuksellisen paljon uusia kohteita myynnissä kuten keskustassa ja Sarfvikissa. Ainakin keskustaan nousevien kerrostalojen asunnot ovat käyneet kaupaksi varsin hyvin.

Kysyntään vaikuttanee paljon se, että rakennettavat talot ovat lähes viimeiset ydinkeskustan alueella valmistuvat aivan palvelujen ja juna-aseman äärellä. Lisää vastaavia kohteita ei enää tule.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä