(24) kommenttia

”Haluamme kiittää auttajiamme” – Ukrainalaiset päättivät siivota kunnan puistoa talkoilla

Kymmenet ukrainalaiset pakolaiset tarttuivat lehtiharaviin maanantaiaamuna Kirkkonummen keskustassa Kirkkolaakson puistossa.

Kyseessä on varmasti ensimmäiset ukrainalaisvoimin toteutetut yleisen puiston siivoustalkoot Suomessa.

Kirkkonummi on ollut hyvin keskeisesti liikkeellä ukrainalaisten pakolaisten auttamisessa.

Auttamiskeskus perustettiin jo miltei heti sodan alettua, kun pakolaisia alkoi Suomeen tulla.

Ukrainalaiset Kirkkonummella -vapaaehtoisryhmän keskus toimii torin varrella Salen kiinteistössä, josta Varuboden-Osla on antanut liikehuoneiston ilmaiseksi käyttöön.

Keskuksessa vierailee jopa 1 000 henkilöä viikossa ja monet tulevat pitkienkin matkojen päästä.

− Ukrainalaiset ovat hyvin kiitollisia heille annetusta avusta. He haluavat kiittää auttajia ja siitä syntyi ajatus siivoustalkoista Kirkkonummen keskustassa, vapaaehtoisena avustustyössä mukana oleva Kristian Lindfors kertoo.

Kirkkolaakson talkoolaisille tarjosi työkalut Kirkkonummen Huolto ja muonituksessa auttoivat Citymarket ja Bistro O mat -ravintola, jonka edestä talkoolaiset aloittivat urakkansa.

Tavoitteena oli koko puistoalueen siivoaminen ja lehtien haravointi.

Heti aamulla talkoolaisia oli useita kymmeniä ja lisää odotettiin vielä päivän mittaan. Kirjatossa alkoi samoihin aikoihin suomen kielen kurssi ukrainalaisille, joten sieltäkin odotettiin puistoon talkoolaisia myöhemmin päivällä.

Päiävän mittaan talkooväkeä oli satakunta puistossa. Talkoolaiset olisivat lopulta ehtineet siivota suuremmankin alueen kuin mitä ohjelmassa oli.

> Seurantalo muuttui hetkessä Ukraina-keskukseksi – avustustavaraa tuodaan ja noudetaan aamusta iltaan (Viisykkönen 15.3.2022)

(24) kommenttia
Kommentit (24)

Kommentit (24)

Aina ollaan vaatimassa yhteiskuntaa kustantamaan ja tekemään kaikki,niin täälläkin vaaditaan.Ei niin.Hyvä, että vielä löytyy ihmisiä jotka välittävät muistakin kuin itsestään.Arvostelijoita riittää ja neuvojia on joka asiaan, tekijöitä vähemän.
hyvä hanke
Vaalien aikaan olisi varmaan ollut useampi nojailemassa haravaan, kunnes media poistuu paikalta. Hyvä homma muuten.
Joppe joutomies
Mitä kunta on tehnyt ukrainalaisten eteen? Esim. järjestänyt päiväkotipaikkoja ja koululuokkia ukrainalaisille lapsille. Siinä on tehty työtä paljon ja monien virkamiesten ja työntekijöiden voimalla. Hienoa työtä.
Anonyymi
Ihana ele! ❤️

Näin olisi pitänyt aiemminkin ottaa pakolaiset vastaan.
Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan
Hieno homma tää on sitä talkoo henkee
Juppi
Haluaisin nähdä uutisen mitä kunta on tehnyt ukrainalaisten pakolaisten eteen. Yksityiset ihmiset ja järjestöt ovat yrittäneet auttaa ja samoin ennenkaikkea ukrainalaiset itse.
Virtanen
Voitko itse mennä siivoamaan kunnan avuksi? Aloita vaikka Kirkkonummen torilta....
Jokaisen velvollisuus on olla roskaamatta!!
Siivoa sinä sitten...
Hei jäitä hattu nyt ilmaistyöstä!! Onhan hyvä, että osoitetaan kiitollisuutta tälläkin tavalla! He ovat saaneet Suomessa eniten lahjoituksia Kirkkonummelta ainakin somen mukaan. Jos me joutuisimme itse lähtemään muualle tuskin olisi tuollaista tavaramäärä vastassa, saati sitten herkkuja!
Toki olen sitä mieltä, että jokaisen kuuluu siivota sotkunsa ja lopettaa roskaaminen! Sakot vaan kuten muualla maailmassa roskaajille..
Hyvä, että joku siivoaa..
Haiskahtaa julkisuustempulta, vaikka sinällään ele onkin kaunis ja arvostettava. Mutta pieni haiskahdus kuitenkin.
Pienen pieni haiskahdus
Kiitos♥️

Ukrainalaiset, eli oikeat pakolaiset tehneet meille päivässä enemmän, mitä 2015 tulleet feikkipakolaiset 7 vuodessa! Vaikka ukrainalaiset majoitettu homeloukkuihin ja päivärahatkin "unohtunut" spr:n maksaa
Pirjo
Kunnan sitä hävetä! Teettää työ ilmaiseksi pakolaisilla!

Olkoon ilmaista työtä mutta silti parempi kun istua penkillä Prismassa ja valittaa kuten suomalainen tekee. Liikunta tekee hyvää niille jotka ovat turvassa sodasta. Ja varmasti mielellään auttavat missä pystyvät.
Kiitos heille.
Aina löytyy näitä jotka löytävät asiasta kuin asiasta ne negatiiviset puolet,niin tässäkin.Tempaus oli hyvä ja kukaan ei paikan päällä valitellut.Ketäänhän tähän ei pakotettu.Vapaaehtoispohjalla mentiin ja laakso putsattua.Suomen/Ruotsinkielisten osuus vain oli aika minimaallista.Varmaankin Ukrainalaisten pääkopalekkin oli hyväksi saada tehdä jotain hyödyllistä heitä auttavien hyväksi.Kukahan ideoisi tapahtuman Äitienpäiväksi?
hyvä hanke
Pyörämummu

Roskis on sama kun parkkipaikka parkkitalossa. Molemmat ovat tyhjät mutta vierestä löytyy tavaraa.
Näin Kirkkonummella.
Hienoa toimintaa. Toivoen, että kaikki kuntalaiset pitävät huolen ympäristöstään.
Rauhaa ei sotaa.
Hienoa toimintaa, kiitos!
Kirkkonummelainen
Roskaamlnen pitäisi olla sakotettava
teko !
Roskankeräjä Keräjäläinen.
Ukrainalaiset tuskin ovat ihan otse keksineet tätä ideaa että menevät kunnan puistoa siivoamaan. Heistä moni tuskin tietää edes koko puiston olemassa olon!
Kyllä idea tehdä kunnan tekemättä jättäneet työt ja teettää se Ukrainalaisilla pakolaisilla ilmaiseksi on lähtenyt suomalaisilta kylässä asuvilta ihmisiltä jotka jakavat Salen tiloissa olevassa pisteessään ilmaiseksi heille ruuasta vaatteisiin tuotteita.

On todella pöyristyttävää että näitä pakolaisia käytetään ilmaistyövoimana! Sellainen on suomenlain mukaan kiellettyä. Ja varsinkaan kun he eivät ole niitä ihmisiä jotka puistoa sotkevat.

Kirkkonummen kunta on velvollinen antamaan heille korvauksen tehdystä työstä. Kunnan töitähän nämä ihmisparat tekivät ilmaiseksi!

Ei tällä tavalla käytetä ketään hyväksi. Mitä kunta teki asian hyväksi? Ei yhtään mitään!
Kunnan sitä hävetä! Teettää työ ilmaiseksi pakolaisilla!
Mikä on roskis? Ja miten se on keksitty?
Pyörämummu
❤️ Kauniisti ajateltu ja kauniisti tehty. Myös minä toivon, että teemme jatkossa tätä kaikki yhdessä - myös ne, jotka kehtaavat yhteisiä tilojamme roskata.
Anonyymi
Kiitos! Ehkäpä siivoilemme tai teemme muuta jatkossa yhdessä, rinta rinnan.
&
Kaljankittaajat keskustasta töihin myös! Sotkette torin ympäristön, kirkkotapulin portaat yms ryyppyporukoilla.. Nyt voisi osoittaa katumusta, jos sitä löytyy?
Töihin siitä...
Pahimmat roskaajat ovat tupakoitsijat!! Ottakaapa selvää mitä myrkkyjä natsat sisältää ja kauanko niiden hajoaminen maaperässä vie!! Siinä rinnalla kalpenee pienet ympäristöteot ja huoli ilmastonlämpenemisestä:(
Te tuhoatte maapallon!
On ahkeraa porukkaa meidän omat muovikassiporukat katseli torin ylähyllyllä kuinka hyvinvointi ansaitaan ,eikä ollut näitä edellisen aallon hyvinvointi pakolaisiakaan kun kelan ovella.
Anonyymi
Suomalaiset roskaavat ja roskien siivoajat tulevat sodan keskeltä Ukrainasta asti. No, hieno teko joka tapauksessa, suuri kiitos heille!

Roskaajat muistakaa että roskiksetkin on keksitty. Itsekin kerään välillä roskia ja sitähän valitettavasti riittää.
Roskis, outo kapine

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä