(7) kommenttia

Ääniharavat vetivät perässä useita ehdokkaita valtuustoon – puolueen vaihtokaan ei syönyt kannatusta

Kirkkonumella eniten ääniä saivat Anders Adlercreutz, Riikka Purra, Markus Myllyniemi, Timo Haapaniemi ja Antti Kilappa.

Kirkkonummen kuntavaalien ääniharavat ovat viime vuosilta tuttuja kasvoja, ja kaksi heistä tunnettuja myös valtakunnan politiikasta.

Ehdoton ääniharava oli toistamiseen Anders Adlercreutz (r.), jonka äänimäärä on suhteellisesti ottaen koko maan huippua.

Adlercreutz sai 1 751 ääntä, joka on lähes sama kuin neljä vuotta sitten. Hänen äänimääränsä oli lähes puolet RKP:n äänipotista, joten sillä on iso merkitys koko puolueen vaalimenestykseen Kirkkonummella.

RKP sai vaalissa eniten ääniä, mutta paikkaluku (11) uupui kokoomuksen valtuustopaikoista (12) kokoomuksen onnistuneen vaaliliiton ansiosta kristillisdemokraattien kanssa.

Suurimman loikan äänisaaliissa teki perussuomalaisten Riikka Purra, joka keräsi 1 315 ääntä.

Se on reilusti yli puolet Kirkkonummen PS:n äänistä. Neljä vuotta sitten Purra sai 253 ääntä.

Perusuomalaiset lisäsivät paikkalukuaan valtuustossa kolmella seitsemään valtuustopaikkaan.

Sekä Purra että Adlercreutz ovat kansanedustajia.

Kolmanneksi eniten ääniä kokosi vihreiden Markus Myllyniemi, 746 ääntä. Viime vaaleissa hän sai 442 ääntä.

Myllyniemi oli kuntavaaleissa neljä vuotta sitten demareiden listalla, mutta loikkasi valtuustokauden aikana vihreisiin. Se ei näytä suosiota karsineen.

Myllyniemen äänimäärä oli neljäsosa vihreiden äänipotista Kirkkonummella.

Pro Kirkkonummi oli näiden vaalien uusi tulokas Kirkkonummen politiikassa. Liikkeessä on useita entisiä vihreitä, jotka hyppäsivät kesken kauden uuteen ryhmään.

Pro Kirkkonummessa eniten ääniä sai Antti Kilappa, 435 ääntä. Hänkin pystyi kasvattamaan äänimääräänsä noin 100:lla verrattuna viime vaaleihin, joissa 

hän oli vihreiden listalla. Kilapan äänimäärä oli runsaat viidesosa koko ProK-ryhmän äänistä. Ryhmä sai viisi paikkaa valtuustoon.

Viiden eniten ääniä saaneen joukkoon ylsi kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.). Äänimäärä putosi noin 130:lla viime vaaleista.

Ykkössija kokoomuksen listalla antaa Haapaniemelle jälleen hyvät lähtökohdat niin halutessaan tavoitella kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävälle jatkoa.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Samat kasvot esillä aina juuri ennen vaaleja. Miehittävät sitten aina uudestaan tärkeimmät paikat. Huvittaa kun ilmoittavat haastatteluissa vaaliteemoikseen uudistukset ym. No, on ollut aikaa uudistaa kun on istunut johdossa 10-30 vuotta!
Näin meillä
Onnea Riikka Purralle ja Perussuomalaisille! Riikka on parasta mitä puolueella on ollut ikinä, toivottavasti tuleva puheenjohtaja (Jussin mieluusti hakeutuessa presidentin tehtäviin).
ex-luottamushenkilö
Kyllä kunnanhallituksen puheenjohtajaksi sellainen ihminen, joka antaa tasapuolisesti Kaikille kunnanhallituksen jäsenille kokouksessa puheenvuoroja.
Kaikilla jäsenillä on oikeus saada äänensä kuuluville kunnanhallituksen kokouksissa.
Jokaiselle oikeus puhua
Aika moni jätti äänestämättä, koska hyvää kattavaa vertailua/vaalikonetta siitä mitä kukin ehdokas paikallisesti ajaa ei löytynyt (?) Paikalliset tiedotusvälineet olivat myös hämmentävän passiivisia tässä asiassa (taidettiin kerätä mainosrahat ja / tai tuettiin nykyistä linjaa?) Äänestysprosentti jäi myös Kirkkonummella alhaiseksi. Ilmeisesti noin puolet vanhoista ehdokkaista meni jatkoon. On selvää, että asiat eivät tule muuttumaan. Asioiden muuttaminen vaatisi edellä mainittujen asioiden korjaamista sekä myös nykyisen virkamies johdon uusiutumista. Tunnelin päässä näkyy Kirkkonummen osalta valoa mutta valitettavasti tai onneksi ne ovat Espoon valot.
Pakkoliitos Espooseen
Asiat eivät muutu miksikään niin kauan kuin Haapaniemi on mukana joko valtuuston tai hallituksen puheenjohtajana.
Teukka
Veikkaisin että vaikka Anders ei olisi ehdolla niin RKP saisi silti saman äänimäärän. RKP:n kannatus kun on aikalailla vakio, mikä näkyy kaikissa vaaleissa noin 5% kannatuksena valtakunnallisesti vuodesta toiseen. Sama pätee täällä.

Mutta ei siinä mitään Anders on musta tosi pätevän oloinen tyyppi ja hyvä että valittiin! En ihmettele suosioita.
Pekka
Uusia kasvoja nokkapaikoille pliis!
Uudistushalukas

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä