(1) kommentti

Merikunta -katteeton lupaus

Merikunta - katteeton lupaus

Viisykkösen uutisessa helsinkiläinen Royal Line valittelee kun sen Kirkkonummen-risteilyt eivät oikein käyneet kaupaksi. Suurin pettymys olivat Porkkalan kautta tapahtuvat Parenteesi-risteilyt. Markkinointi oli pistetty paljon panoksia, mutta kysyntää ei ollut.

Yksi syy voi olla mielikuva. "Kirkkonummi, meri ja risteilyt" ei oikein tunnu todelliselta, vaikka kunta on markkinoinut itseään merikuntana. Tavallisen ihmisen päässä se vaan ei toimi, kun sillä ei ole oikeasti todellisuuspohjaa.

Toki Kirkkonummella on merenrantaa - ja paljon. Mutta missä se on, jos sitä haluaisi nähdä. Äkkipäältä tulee mieleen vain Porkkanniemi ja siellä pienvenesatama. Satamana on oikein hyvä - menestystä vain siellä toimivalle tarmokkaalle yrittäjälle - mutta siinäkö on Kirkkonummi ja meri.

Matkaa 51:ltä Porkkalan venesatamaan on 20 kilometriä mutkaista tietä. Ensimmäisenä perillä toivottaa tervetulleeksi kyltti "Yleinen tie päättyy". Se jälkeen pitää olla ensikertalaisella pientä rohkeutta jatkaa matkaa, sillä tie näyttäisi menevän talojen pihaan - ei suinkaan merikunnan ainoalle paikalle mistä näkyy meri.

Jos jokin kulutustavaroita myyvä yhtiö markkinoisi vastaavaa merikunta-brändiä, joutuisi siitä varmaan Kuluttajavalituslautakuntaan.

Kaiken kruunaa vielä kunnnan logo ja Porkkalan-Kallbådanin majakka. Kuinka moni se on luonnossa nähnyt, pari prosenttia kuntalaisista.

Kunnasta ei tehdä merikuntaa piirtämällä kuvia. Nyt olisi korkea aika saada Kantvikissa väylä merelle ihan tavallisten ihmisten ulottuville. Samoin Långvikin hotellin hanke ruopata ja tehdä kunnon satama hotellilahteen on mitä kannatettavin.

Se on kyllä totta, että Kirkkonummi on merikunta. Nimittäin jos omistat pätkän merenrantaa.

9.8.2013

Paavo Rantalainen

Risteilyt eivät käyneet kaupaksi

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ja jos haluat vene paikan Linlosta perus soutuveneelle tulee sinltä löytyä taskusta 270€. Isommasta sitten enemmän. Espoosta taas saa venepaikan alkaen 80€ ja kamera valvonnalla.
C. Glans

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä