(0) kommenttia

Inkoo katselee jo Kirkkonummelle

Piirileikki mahdollisista kuntaliitoksista pyörii sellaisella vauhdilla, että pitää olla tarkkana pysyäkseen perässä. Tällä hetkellähän Kirkkonummi, Espoo, Kauniainen ja Vihti kokoustavat yhdessä ja selvittävät kuntaliitosta. Leikkimielistä kokoussarjaa jatketaan kuukausitolkulla, koska laki määrää. Yksikään kyseisistä kunnista ei halua liitosta.

Koko kuntaliitosvyyhti on hyvin monimutkainen, lausuntoja jaellaan liukuhihnalla. Hauska episodi on menossa muun muassa kaikkein laajimmassa selvityksessä, jota valtiovarainministeriö on pistämässä väkisin käyntiin. Kysymys on koko metropolialueen niputtamisesta yhteen kuntaan.

Ministeriö on pyytänyt lausuntoa kunnilta kuntajakoselvittäjistä. Yhdeksi selvitysmieheksi on valittu EK:n entinen puheenjohtaja Mikko Pukkinen. Kirkkonummen kunnanhallitus päätti eilen, ettei lausu selvittäjistä mitään kun koko selvitys on turha. Espoon kaupunginhallitus totesi samaa ja haukkui selvittäjät epäpäteviksi.

Kirkkonummellahan käydään itä-länsi –peliä tavan takaa kuntaliitosasiassa. Kunnanvaltuusto on päättänyt suuntautua itään Espooseen, mutta aina tilaisuuden tullen RKP ottaa länsisuunnan esille eli liitoskaavailut Inkoon ja Siuntion kanssa. Länsipuolue on valtuustossa pienempi. Se häviää äänestykset itäpuolueen kanssa aina.

Siuntio on päättänyt jo ensisijaisesti suuntautua Lohjalle. Inkoo on ollut kahden vaiheilla tai paremminkin monen vaiheilla. Inkoon kunnanhallitus päätti eilen, että ensisijaiseksi liitosselvityssuunnaksi valittaisiin Kirkkonummi. Asia on valtuuston käsissä vielä.

Mitähän Kirkkonummella vastataan, jos Inkoo esittää virallisesti liitosselvitystä?

Kirkkonummella 19.11.2013

Paavo Rantalainen

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä