(0) kommenttia

Gamla boden stängs

Huonoja talousuutisia tulee joka päivä. Yksittäisten yt-ja muiden uutisten seassa saattoi monelta mennä ohi eilen tiistaina oikein huono uutinen. Nimittäin Kaupan keskusliitto kertoi, että kaupallakin menee nyt huonosti: kauppoja on suljettu ennätysmäärä alkuvuonna.

Kauppa yleensä menee pienen laman yli, ihmiset jatkavat kuluttamistaan, mutta nyt sekin näyttää notkahtavan.

Kirkkonummellakin taantuma korjaa satoaan. Tänään yksi talouden tukipilari vanha osuukauppa - nykyisin Vantaalle muuttanut Varuboben-Osla kertoi lopettavansa S-rautakaupan, vanhan Varubodenin. Rautakauppa ei kannata.

Päätös tuli aika nopeasti, sillä viime vuoden lopulla myymälää uudistettiin melkoisesti ja liitettiin tiukemmin S-rautakauppaketjuun.

Tyhjiä näyteikkunoita on nähty tänä vuonna muitakin Kirkkonummella.

Rautakauppa on tietysti erikoisalansa. Siinä S-ryhmä ei ole saanut missään jalansijaa. Kesko jyllää rautakaupassa. Muiltakin kuten Bauhausilta on noussut käsittämättömän isoja myymälöitä muun muassa Kirkkonummelta kivenheiton matkan päähän Espooseen.

Oli miten oli, Varubodenin myötä on katoamassa pala Kirkkonummen historiaa. Kirkkonummella ei yleensä ole menty rautakauppaan vaan Varubodeniin. Olisi kai pitänyt mennä useamminkin.

7.8.2013

Paavo Rantalainen

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx