(47) kommenttia

Yt-esitys: Kirkkonummi lomauttaa yli 520 työntekijää – säästöä tavoitellaan lähes 1 milj. euroa

Kirkkonummen viranhaltijajohto esittää kuntapäättäjille, että kunta lomauttaisi 523 työntekijää tai viranhaltijaa koronavirustilanteesta johtuen eli lähes neljäsosan kunnan henkilöstöstä.

Esitettyjen lomautusten pituus vaihtelee 4-57 päivän välillä työtehtävästä riippuen.

Mahdollisten lomautusten euromääräinen taloutta sopeuttava vaikutus on noin 930 000 euroa.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 6.4. käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön määräaikaisten lomautusten valmistelemiseksi. (Lue lisää: Viisykkönen 6.4.)

Lomautusten tuotannollisina ja taloudellisina perusteina ovat koronaviruspandemiasta välittömästi tai välillisesti johtuva työn väheneminen tai loppuminen tilapäisesti sekä kustannusten pakottava vähentämistarve.

Yhteistoimintaneuvottelut käytiin 14.-28.4., ja ne päättyivät erimielisinä.

Kunnanhallitus päättää kokouksessaan 4.5. yt-neuvottelujen lopputuloksen toimeenpanosta.

Lomautukset voisivat käytännössä alkaa noin kuukauden kuluttua. Jos lomautuspäätös tehdään, on sen jälkeen kuukauden ilmoitusaika.

Kirkkonummen kunnalla on noin 2 300 työntekijää tai viranhaltijaa.

> Tarkennusta Kirkkonummen yt-neuvotteluihin: Näistä asioista on tässä vaiheessa kysymys (Viisykkönen 3.4.)

Kunnan taloustilanne oli heikko jo ennen korona-aikaa. Viime vuonna kunnan talouden alijäämä oli yli 20 miljoonaa euroa. 

Kirkkonummen kunta lomautti ja irtisanoi viimeksi yt-neuvottelujen jälkeen henkilökuntaansa noin kuusi vuotta sitten. Lue lisää: (Viisykkönen 13.1.2014)

(47) kommenttia
Kommentit (47)

Kommentit (47)

Sivut

Kaksikielisyydestä johtuvaa tuplaonganisaatiota ei juuri kunnassa ole. Ainoa taitaa olla sivistystoimen hallinnossa jossa erittäin pieni miehitys. Lisäksi työtä tuo eri kokousten kääntäminen ruotsiksi mutta tämähän on ollut taas luottamushenkilöiden toive.
Jori
Kaksikieliset kunnat saavat toimintaansa valtiolta tukea.
Toivottavaa, että kunnassa tapahtuisi enemmän yhteistoimintaa yli kielirajojen.
Lapsena kun siinä leikkien mukana saa sopivasti toisen kotimaisen kielen alkeita, niin on huomattavasti kivempaa ja helpompaa opiskellessa oppia lisää.
Kaksikielisyys on rikkaus.
Äitiliini
Mielenkiitoiset väitteet täällä, varsinkin kuin kaksikieliset kunnat lähes poikeuskatta rahoittaa muuta suomea. Ei V.M stä ja smör Mammasta vieläkään tullur esiin mikä asia siinä maksaisi ylimääräistä.
Anonyymi
Jos työt tulee hoidettua lomautuksista huolimatta, sehän tarkoittaa vain sitä, että siellä on liikaa väkeä nyt. Kenkää vain raakasti, vaikka olisi kuinka lähisukulainen.
hyvä veli-kerhot alas
Onhan kaksikielisyys kaikkinensa suuri rasite asioiden hoitamiselle, mutta jos yksi henkilö voi tehtävät suorittaa rivakasti niin tuskimpa siitä silloin suurtakaan taloudellista merkitystä ei taida olla....
Smör mamma sentään....
Voitto Mäkipää
Etkö ole ymmärtänyt että mitään ei kaksinkertaista mikäli palkataan oikeasti kaksikielisiä niihin virkoihin joihin tarvitaan, samat osaavat myös englantia jo opikelijoina.
Eletään nykyajassa
Voitto Mäkipää, antaisitko numeroita tueksi väittämällesi? Kuinka paljon "ylimääräistä" olet arvioinut, että kaksikielisyys maksaa? Mitkä kaikki toiminnot tai virat tulisi mielestäsi lakkauttaa ja mikä olisi toimenpiteiden kustannusvaikutus sekä vaikutus toimintaan?

Olisiko myös routsinkielisten veronmaksajien poismuutto mielestäsi mieleinen kehitys?
Anonyymi
Kirkkonummen talousongelmien taustalla on kaksikielisyys, sama juttu kuin muissakin vastaavissa kunnissa. Aika on muuttunut ja tätä entinen ruotsinkielinen enemmistö ei ymmärrä. Yhä vaaditaan kielen perusteella etuja, esim. kaksoismiehitys kunnan hommiin, mutta siihen tuskin on enää varaa? Ennen muuta me suomenkieliset emme halua maksaa turhasta, kun itsekin täällä jo 40 vuotta asuneena tiedän, että jokainen tulee hyvin toimeen suomen kielellä.
Voitto Mäkipää
Lomautetaan ja sitten säästetään palkkaamalla henkilökuntaa lomautuksen ajaksi.....maksetasn sitten taas seuraavst vuodet niitä velkoja...Eikö 2014 opettanut mitään.
Tollo Iivarit
@ rahaa on aina ollut
Voisiko päällä olevan ongelmat johtua siitä, että päätöksiä ovat tehneet samat päättäjät vuosikymmeniä?
@osaamista tarvitaan
Vaikea on yhtälö. Työllisyyttä pitäisi vaalia ja kustannukset pitää kurissa. Keinovalikoima tosin on varsin rajallinen ja päättäjien talousosaaminen on koetuksella. Ja löytyykö päättäjiltä osaamista on myös kysymysmerkkinä ilmassa. Nyt annetut näytöt eivät ole vakuuttavia.

Kuinka paljon on varaa tukea ns. subjektiivisiaoikeuksia? Pitäisikö siirtyä kohti omakustannusperiaatetta? Jossakin vaiheessa veroja maksavilla kuntalaisilla tulee mitta täyteen, kun kustannukset vain nousevat ja palvelut heikentyvät. Kirkkonummella olisi paremmalla osaamisella mahdollisuus olla toinen Kauniainen. Nyt olemme enemmänkin kuin Haningen kunta Ruotsissa, joka käytännössä ajautui konkurssiin 1990-luvulla.
Abra
Elina Utriaiselle ja myös muille tiedoksi että kunnan ”rakennusten rapistuminen” ja niiden mukana korjauvelan kasvamiseen on syypäänä nimenomaan rakennuksista huolta pitävät huoltomiehet, viran puolesta käyttäjät jne. Ketkä nämä hälläväliät ovat!?
Ei näinä vaikeina aikoinakaan voi totuutta vältellä. Kustannusten säästäminen pitää olla jatkuvaa ja esim rakennuksista huolehtiminen huolellista koko elinkaaren ajan.
Liikaa sekundatoimintaa
Kunta on Kirkkonummen suurin työnantaja. Yritykset tekevät taloudellisissa kriiseissä korjausliikkeitä, koska niiden avulla voidaan yrittää varmistaa toiminnan jatkuminen. Miksi kunta ei saisi tehdä samaa? Lomauttaminen on väliaikainen toimenpide.

Kunnan veroäyrin nostaminen puolestaan ei automaattisesti takaa verotuloja vaikka sen toki pitäisi, ei ole ratkaisu. Muita tapoja tulojen lisäämiseen ei tässä tilanteessa ole. Ainoa vaihtoehto on menojen karsiminen. On selvää, ettei yksin lomautukset riitä, vaan päättäjien on pakko perata muitakin säästökohteita.

Mutta kyllä Kirkkonummi selviää tästäkin tilanteesta. Meillä on onneksi pitkän linjan kokemusta päättäjien keskuudessa, jopa useita vuosikymmeniä politiikassa mukana olleita tekijöitä. Olemme siis hyvissä käsissä!
rahaa on aina ollut
Miten on mahdollista, että kasvu potentiaalinen Kuumalla alueella sijaitseva kunta on näin pahoissa ongelmissa, jo ennen pandemiaa?
Tietenkin samasta syystä kuin mikä tahansa muukin entisen Neuvostoliiton alue!
Tähän ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kuntaliitos Espoon kanssa.
Tietenkin päättäjä yrittää tehdä liitosta Inkoon kanssa, jotta vaikutusvalta ei vähene!
Masa
Mitäs ihme erityis työntekijöitä nämä kunnantyöntekijät ovat,ettei voi lomauttaa?
Katsokaa nyt kuinka yksityisellä puolella lomautetaan.Eiköhän tämä koske myös esim.kuntapuolta.
Muutenkin valtio,kaupungit ja kunta ovat kasvattaneet hallintoa on,vaikka minkälaista päälikköä ja päällikön päälikköä.
Ja jos yrität ottaa yhteyttä,niin lomilla ollaan useimmiten.Lomat aivan kohtuuttomat.
Eiköhän tämä kosketa jokaista?
Kunta se ei välitä työntekijöistään marjan vertaa...taas sanomat tiedottamassa ennen kuntaa.
Arto
Olen todella väsynyt ja ja tympääntynyt Kirkkonummen kuntaan työnantajana. Työhyvinvointia ei lisää tippaakaan se, että nyt koronakriisin aikana joutuu työskentelemään ilman minkäänlaisia suojaimia vaihtelevissa ihmiskontakteissa varhaiskasvatuksessa. Täysin vastoin hallituksen ohjeita ryhmiä - jopa päiväkoteja yhdistettiin, ohjeena pitää turvavälejä ja pestä käsiä. Päiväkodeissa kulkee koko ajan ehkä altistuneita vanhempia ja muita lasten tuojia ja hakijoita. Päiväkodeissa työskentelee riskiryhmiin kuuluvia työntekijöitä, jotka ovat todella huolissaan terveydestään. Toivon todella pitkää lomautusta, että pääsen eroon tästä kaikesta.
Anonyymi
Veronmaksajalle huom! Myös lomautetut kunnan työntekijät maksavat veroa.
Anonyymi
Koronan varjolla voi näemmä tehdä näinollen aivan outoja asioita, mutta tosiasia taitaa kuitenkin olla se, että kunnan päättäjät ovat jostain ihmeen syystä tehneet virheellisiä arviointeja ja hankkeita jo useiden vuosien ajan ja niiden korjaaminen ei ikävä kyllä taida onnistua ainakaan tällä vuosikymmenellä jos sitten koskaan...?
Olli (rkm)
Melkoista järjenköyhyyttä osoittavat ne henkilöt täällä joidenka mielestä nämä lomautukset ovat kunnan talouden kannalta välttämättömiä ja oikeitettuja. Miksi pienipalkkaisen yh-äidin pitää uhrata kuukauden palkka sen vuoksi,että kunnalla menisi paremmin?Eikö olisi oikeudenmukaista, että kaikki kuntalaiset jakaisivat tämän.Suuremmalla joukolla vaikutukset olisivat siten pienemmät.Tietysti nämä veronkiertäjät hykertelevät karvaisia kämmeniään kun eivät joudu maksumiehiksi,vaikka nauttivat palveluksista siinä missä muutkin.Päättäjät ovat tunnetusti housut kintuissa vaalien lähestyessä,nyt olisi aika näyttää kellä on selkärankaa tehdä niitä vaikeita päätöksiä,eikä vain painaa tyynesti sitä vihreää nappia.
päitä pölkylle
Kirkkonummen kunta aikoo lomauttaa henkilöstöään korona viruksen ja huonon taloudellisen tilanteen seurauksena.
Tätä vaihtoehtoa kannattaisi vielä vakavasti pohtia.
En usko,että kunnan talous saadaan tällä tavoin kuntoon.Kunnalla on velkaa yli 20 miljoonaa.
Kun henkilöstöä viimeksi lomautettiin vuonna 2014 kahden viikon ajaksi,koski se koko henkilökuntaa.Nyt lomautuksia suunnittellaan vain osalle henkilökunnasta.Jos lomautusten tarkoituksena on herätellä henkilöstöä tuleviin säästötalkoisiin,on tämä varsin epäoikeudenmukainen tapa toimia.Viime lomautuksista seurasi pitkäksi ajaksi vain epäluottamusta työnantajaa kohtaan,
rekrytointivaikeuksia ja sairaspoissaolot lisääntyivät räjähdysmäisesti.Kunnan ammattitaitoiset ja sitoutuneet työntekijät ovat päättyneiden YT neuvottelujen aikana alkaneet hakeutua töihin toisaalle.Kunnan johtoryhmän jäsenet vaihtavat työpaikkaa.Lomautusuhka ja huono taloudenpito on jo nyt saanut paljon ikäviä asioita aikaan.
Lomautusten sijaan kannattaisi kysyä henkilöstöltä ja kuntalaisilta tulevia säästökohteita.Ihmettelen,että näin ei ole jo toimittu.Näin toimimalla saataisiin kokoon varmasti isompi summa kuin lomautuksista.Näin kunta saisi kaivattua positiivista julkisuutta.
Henkilöstö ei ole voinut vaikuttaa kunnan
velkaantumiseen,rakennusten rapistumiseen tai ison korjausvelan syntymiseen.Kunnan henkilöstö haluaa hoitaa työnsä hyvin, taloudellisesti ja sitoutuneesti.
Kunnalla ei ole enää varaa ylläpitää toimintoja nykyisellä tasolla ja tarvitaan isoja rakenteellisia muutoksia.Henkilostö haluaa olla mukana näissä talkoissa.Kriisikunnan kriteerit alkavat täyttyä,jos nykyiset kulutusjuhlat jatkuvat ja menoja ei saada kuriin.
Kunnan kiinteistöjä on onneksi alettu tutkia tarkemmin viime vuosien aikana ja kuntalaisten sisäilmaoireiluun suhtaudutaan vakavasti.Huonokuntoisista rakennuksista on vihdoin päästy eroon ja on siirrytty vähitellen puhtaisiin väestötiloihin.Voisiko näitä vöestötiloja rakentaa tarvittaessa lisää ja siirtää tulevia investointeja?
Elina Utriainen
Lomautuksessa työsuhde säilyy, hyvä niin. Mitä ilmeisemmin tulemme näkemään tämänkin jälkeen säästötoimenpiteitä kuntataloudessa. Opetustoimeen, terveydenhuoltoon, katujen ja teiden kunnossapitoon käytetään vähemmän rahaa. Rakennushankkeita tulee siirtymään.
Anneli
Kirkkonummelaiset ovat maamme kärkikaartia veronmaksajina. Tästä huolimatta kunnan talous on täysin kuralla. Huonoa olevaa taloutta on tähän asti perusteltu erilaisilla epämääräisillä selityksillä, jotka eivät kuitenkaan selitä oikeasti tilannetta. Voisiko meriselitysten sijaan huonon taloudellisen tilanteen taustalla olla huono talousosaaminen? Kuinka monella päättäjällämme on esimerkiksi korkeakoulututkinto taloustieteistä vai tehdäänkö päätökset enemmänkin hiharavistuksena, musta tuntuu menetelmää käyttäen tai ammattikoulukoulupohjalta? Nyt olisi oiva paikka nykyisillä päättäjillä avata julkisesti koulutuksensa ja vakuuttaa kuntalaiset talousosaamisestaan.
Jorma K.
Hi, my name is Eric and I’m betting you’d like your website viisykkonen.fi to generate more leads.

Here’s how:
Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you as soon as they say they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re still there at viisykkonen.fi.

Talk With Web Visitor – CLICK HERE http://www.talkwithwebvisitor.com for a live demo now.

And now that you’ve got their phone number, our new SMS Text With Lead feature enables you to start a text (SMS) conversation – answer questions, provide more info, and close a deal that way.

If they don’t take you up on your offer then, just follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship.

CLICK HERE http://www.talkwithwebvisitor.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today!

Try Talk With Web Visitor and get more leads now.

Eric
PS: The studies show 7 out of 10 visitors don’t hang around – you can’t afford to lose them!
Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE http://www.talkwithwebvisitor.com to try Talk With Web Visitor now.

If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithwebvisitor.com/unsubscribe.aspx?d=viisykkonen.fi
Eric Jones
Arvatkaapa ketkä ovat taas maksumiehiä tässäkin sopassa?No pienipalkkaiset naistyöntekijät.miehiä lomautukset tuskin tulevat koskemaan,heidän työnsä on kunnalle tärkeää.Naistyötähän voi sitten ostaa ostopalveluna,sehän ei haittaa mitään vaikka se maksaakin tuplasti oman työn hinnan.Paljonko saatiin säästöjä vuosien takaisilla lomautuksilla,ei juuri mitään.Niin käy tässäkin,lomakaudelle sattuvat lomautukset sotkevat koko kunnan toiminnot,mikään ei tule toimimaan kunnolla.Eikö nyt päättävissä elimissä löydy niin paljon uskallusta ja (viisautta)perua nämä suunnitelmat ja tehdä muita vaikuttavampia päätöksiä,aina mennään siitä missä aita on matalin ja helpoin tie.Kyllä tässäkin luulisi löytyvän yhteishenkeä poliitisesta kannasta huolimatta.
Kohti parempaa
Taas lomautetaan ne pieni palkkaisimmat,siivous,ruokahuolto,pk:n avustat,ym.ym.Tässä näkyy kunnan herrojen ja muiden päättäjien arvostus kenttää kohti.Itse tehdään etätöitä,ettei tartu tauti ja mietitään mistä säästää,mutta kuitenkaan itse ei olla valmiita osallistumaan talkoisiin,en kritisoi lomautusta,jos se kerran on tarpeellist,vaan kohdetta,jättämällä linlon sillan tekemättä,olisi jo puolet summasta säästetty,
930000/523=pieni pienipalkkainen
Nimimerkille työntekijä: ei voi olla myöskään niin, että aina kun kunnan kassa on tyhjä, käydään kuntalaisen kukkarolla. Näin on tehty jo monesti ja niinpä kunnan veroäyri alkaa olla tapissa. Jos sitä vielä nostetaan, voi aivan hyvin muuttaa Inkooseen, Raaseporiin tai vaikka Hankoon asti. Niissäkin on veroäyri tapissa, mutta kunnat ovat vähintään yhtä miellyttäviä asunipaikkana kuin Kirkkonummi (ellei jopa viihtyisämpiä). Lomautukset koskee lukumääräisesti paljon harvempaa joukkoa, kun taas veronkorotus koskee kaikkia kuntalaisia.
Veronmaksaja
Kuka hoitaa lapset ja ikäihmiset.. .. kuka hoitaa päivystyksen potilaat ??
Sijaisia ei saa ottaa. Tuleeko lomautuksesta päättävät henkilöt tekemään hoitotyötä ?
Työnantaja ottaa VASTUUN toiminnasta
Sinne vaan vaipanvaihtoon
Nyt kunnanjohto rankaisee työntekijöitään kunnallispoliitikkojen päätöksistä.
Voi voi!
kiitos kunnan poliitikoille jotka päättivät hyvittää päivähoitomaksut koronan takia, eikös se tule maksamaan n. 600 000! Toivottavasti poliitikot luopuvat sitten myös omista kokouspalkkioistaan ja kunta lopettaa heidän ennen kokousta tapahtuvan ruokkimisen.
kiitos poliitikot!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx