(4) kommenttia

Yrityksiltä tukea 0,5 milj. euroa nuorten mielenterveystyöhön – kampanjaa vauhdittaa yli 70 artistin video

Videosta julkaistaan uusi versio 23.9.

Korona-aikana kärjistyneeseen nuorten pahoinvointiin ja ahdistukseen haetaan edelleen apua valtakunnallisella kampanjalla. Tukea on haettu ja saatu myös yritysmaailmasta.

− Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi että yhteydenottojen määrä on kasvanut, koronapandemia on lisännyt nuorten huolia ja tuen tarvetta, kertoo MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena paitsi valtakunnallisesti, myös Uudellamaalla.

Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön.

Kampanjaa vauhdittaa viime vuonna julkaistu yli 70 suomalaisen artistin virtuaalinen yhteisesiintyminen ja video.

Pidä huolta -kampanjan keskiössä on edesmenneen Pave Maijasen ikonisesta Pidä huolta -kappaleesta toteutettu uusi versio.

Kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyöhön.

LähiTapiola Uusimaa ja Osuuskauppa Varuboden-Osla liittyvät osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta.

Kuka tahansa voi osallistua hyväntekeväisyyshaasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta.

Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta autetaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria.

Nuorten matalan kynnyksen kriisiapuun Sekasin-chattiin tuli yli 170 000 yhteydenottoa viime vuonna, joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Suomessa ei saa aina apua mt ongelmiin, siitä on leikattu aina ja tullaan taas leikkaamaan. Muihin maihin kyllä riittää rahaa vaikka kuinka, mutta omilta otetaan pois. Tämä särkee sydämeni, olen menettänyt 3 läheistä mt ongelmille, kun he luovuttivat, apua ei herunut.
Älkää jooko luovuttako, emme halua menettää enää yhtäkään läheistä, nuorta, ihmishenkeä.
Ei saa luovuttaa
Surkeasta on kun ns.hyvinvointi valtiossa pitää rahaa kerätä tälläisen asiaan.Miljoonia ja miljardeja jaetaan auliisti ympäri maailmaa.
Ei ymmärrä.
Olen vuosien varella seurannut suomalaisen terveyshuollon mielenterveyshoitoa melko läheltä,lähinnä tuttavapiirissä olevien tapausten kautta.Mielestäni tilanne on surkea syötetään pillereitä joilla potilas turrutetaan kotiinsa,laitetaan sellaisiin ryhmiin jossa päivän kohokohta on kahvinkeitto.Puhutaan kuitenkin ihmisistä,jotka ovat olleet työelämässä vuosia.
Tälläinen ihminen voi olla niin huonossa tilassa,että vessaan menokin tuntuu ylivoimaiselta.
Ihminen joka on tuossa tilassa,niin ei hänellä ole voimia lähteä istumaan päivystykseen tuntitolkulla tai yrittää saada puhelimella aikaa itselleen.Koko järjestelmä on rakenettu suht terveelle,joka osaa ja jaksaa hoitaa asiansa täysin itse.
Terveenä pitäisi elää ja lähteä saappaat jalassa,niin se on.
Tätä rahaa selvästi tarvitaan Kirkkonummella!! Napakka ote vaan päihteisiin.. Niitä ei tule sallia/kannustaa käyttöön... Jäljet näkevät kaikki pahonpitelyinä, tappoina yms järkyttäviä tekoina:(
Liika paapominen pois...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä