(1) kommentti

Yrittäjät palkitsivat rehtorin − koulun opetuksessa on otettu hyvin esille yrittäjyys

Rehtori Jussi Romsille yrittäjäjärjestön stibendin luovuttivat kehittämispäällikkö Kati Liikanen ja Kirkkonummen Yrittäjien puheenjohtajalta Markku Häiväläinen.

Uudenmaan Yrittäjät on huomioinut Veikkolan koulun ansiot yrittäjyyskasvatuksessa. Koululla on jo vuosien kokemus yrittäjänäkökulmasta opetuksessa.

Yrittäjäjärjestö palkitsi keskiviikkona koulun rehtorin Jussi Romsin tämänvuotisella yrittäjyyskasvatusstipendillä, joka jaettiin nyt yhdeksättä kertaa.

 −Jussi Roms on innostava, aktiivinen ja positiivinen oppilaiden ohjaaja. Hänen ansiokseen voidaan pitkälti nähdä Veikkolan koulun yrittäjyyskasvatuskurssien menestys, perusteluissa todetaan.

Veikkolan koulussa on järjestetty jo pidemmän aikaa Vuosi yrittäjänä -kursseja ja menestystäkin on tullut valtakunnallisissa kilpailuissa. (Lue: Viisykkönen 5.3.2016)

Roms korostaa nykyisessä koulutyössä ulospäinsuuntautumista, joka on hänen kokemuksensa mukaan myös kansainvälinen trendi.

− Suuntaudutaan koulusta ulos ja katsotaan maailmaa yhdessä. Koulutyössä korostetaan sitä, että kansalaisia kasvatetaan ja opetetaan valmistautumaan yhteiskuntaan, Roms sanoo.

Romsia ehdotti palkinnon saajaksi Kirkkonummen Yrittäjät, joka on tehnyt yhteistyötä paljon Veikkolan koulun kanssa yrittäjyyskasvatuksessa.

Stipendin luovuttanut kehittämispäällikkö Kati Liikanen Uudenmaan Yrittäjistä kertoo, että yrittäjyyskasvatuksessa ei pyritä niinkään tekemään koululaisista yrittäjiä, vaan vahvistamaan oppilaissa yrittäjäominaisuuksia.

Yrittäjät antoivat vastaavan stipendin kolme vuotta sitten myös Kirkkonummelle.

Silloin sen sai Kyrkslätts Gymnasiumin opettaja Tanja Ingelin, joka on ollut luomassa lukioon yrittäjyyslinjaa. (Viisykkönen 4.9.2015)

Veikkolan koulu on kunnostautunut muutenkin kehittämällä erilaisia projekteja ja osallistumalla kilpailuihin.

Lue lisää:

> Veikkolan koulu kävi pokkaamassa stipendin Helsingin yliopiston juhlasalissa (Viisykkönen 23.5.2017)

Kirkkonummelle jälleen kultaa koulujen Ruokavisassa − tämä oli menu, jonka kruunasi jälkiruoka (Viisykkönen 20.4.)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Lapseni valitti ennen toisen kunnan kouluun siirtymistään, että Kirkkonummen kouluissa saa tulevaisuuteen kokonaista kaksi vaihtoehtoa: yrittäjyys ja armeija. Hän kaipasi sivistystä ja oppineisuutta. Onneksi muualla on tarjolla niitäkin.
mitä hallitus edellä...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä