(51) kommenttia

Yllätyspäätös: Kirkkonummi nostaa veroprosenttia − päätös syntyi valtuustossa keskusteluitta

Kirkkonummen veroprosentti nousee ensi vuonna 0,25 prosenttiyksiköllä. Valtuusto hyväksyi veronkorotuksen yllättäen maanantai-iltana.

Veroprosentin nosto tuli ikään kuin "puskasta", sillä asiasta ei ole käyty minkäänlaista julkista keskustelua.

Valtuustossa Sinisten Pekka M. Sinisalo esitti veronkorotusta 19,75 prosenttiin. Esitystä kannatti Hans Hedberg (r.).

Päätös syntyi äänin 35-16. Päätöstä vastusti lähinnä vain kokoomuksen ryhmä.

Valtuuston kokouksessa ei käyty mitään keskustelua veronkorotuksesta.

Viikko sitten kunnanhallitus hyväksyi esityksen veroprosentin pitämisestä ennallaan yksimielisesti.

Tosin hallituksessa Sinisalo teki saman ehdotuksen kuin valtuustossa, mutta viikko sitten esitys raukesi, kun sitä ei kannatettu.

Veronkorotuksella lasketaan saatavan ensi vuonna kunnan kassaan lisää verotuloa noin 2 miljoonaa euroa.

Kunnanjohtajan budjettiesitys ensi vuodelle on laadittu noin 2 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Nyt päätetyllä veronkorotuksella alijäämä voidaan nollata, jos menopuolelle ei muuten kosketa.

Kirkkonummen verotulot ovat tänä vuonna jääneet reilusti alle ennustetun.

Kunta on näillä näkymin tekemässä noin viiden miljoonan euron alijäämän tänä vuonna.

Kirkkonummen valtuusto hyväksyy ensi vuoden budjetin 15.12. Veroprosentit on lyöty maanantaisella päätöksellä kuitenkin lukkoon, koska ne pitää lain mukaan ilmoittaa verohallinnolle tällä viikolla.

Kiinteistöveroprosentit pysyvät Kirkkonummella ensi vuonna ennallaan.

 

 

(51) kommenttia

Kommentit (51)

Sivut

Täällä puhutaan päätöksen runnaamisesta. Mutta jos päätös oli niin väärä, miksi yksikään kokouksessa ei noussut puolustamaan pohjaesitystä? Nosto ehdotettiin ja sitä kannatettiin suhteellisen pitkällä puheenvuorolla. Kokoomuksen edustajilla oli aika paljon aikaa reagoida ja pyytää puheenvuoroa ja herättää keskustelua. Mutta he istuivatkin hiljaa.
Kokoomuksella kokoustekniikka hukassa?
VPS:llä tuntuu menevän nyt pahasti sekaisin kulut ja karttuva omaisuus. Asuminen Espoossa ei ole suinkaan kalliimpaa, vaan tuhansia euroja halvempaa useimmille veronmaksajille tässä kunnassa. Tuhansien eurojen veroetu merkitsee bruttopalkassa aivan älytöntä eroa jo.

Vaikka talon arvo olisikin ostaessa korkeampi, on se myös sitä myydessä - ei se erotus mihinkään katoa. Eikä voida myöskään todeta Kirkkonummella olevan todennäköisesti parempaa arvonnousua, päinvastoin.

Kun vielä kaikki palvelut ovat Espoossa, niin mitä ihmeen järkeä tännekään on jäädä? Maksamaan kaiken maailman urpojen laskuja, jotka ovat liian laiskoja tehdäkseen työtä? Niitähän täällä riittää.
Taas vaihteeksi Kirkkonummella
Aika vastenmielisesti hoidettu asia. Kyllä näin tärkeästä asiasta luulisi vähän edes keskusteltavan. Uutisen nähtyäni luin välittömästi ketkä olivat päätöksen läpi valtuustossa runtanneet. Luettuani käsitykseni näiden puolueiden vastuuttomuudesta vain vahvistui. Ei tullut yllätyksenä tälläkään kertaa. Luojan kiitos en ole heitä koskaan äänestänyt. Se on ainoa mikä asiassa lämmittää.
Blohin
Tero Strand osuu vaihteeksi napakymppiin. Kuntaveron nostamiseen on reagoimalla ylireagoitu huomattavasti isompana asiana kuin mitä se todellisuudessa on. Kysehän on lopulta progressiivisesta verosta eli 0,25%-yks. nosto ns. nimelliseen äyriin ei ole sama joka konkreettisesti toteutuu kullakin kyseistä veroa maksavalla kuntalaisella. Tätä asiaa olikin joku jo pitänyt esillä näissä kommenteissa.
puhutaan itse asiasta
Omaishoitajilta leikkaaminen on kyllä alhaista. Kunta tippuu samaan kastiin Vantaan kanssa jotka maksavat minimin.
Muutto edessä?

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx