(23) kommenttia

Yllätyspäätös Ely-keskukselta: Paljon parjattu Porkkalantie saa tänä kesänä uutta päällystettä

Porkkalantietä päällystetään tänä vuonna noin 10 kilometriä. (mustilla viivoilla merkitty väli)

Kova keskustelu Porkkalantien huonosta kunnosta kevään mittaan ja adressi on saanut vastakaikua tienpitäjältä.

Uudenmaan Ely-keskus on viime perjantaina päättänyt, että Porkkalantietä kunnostetaan ja päällystetään vielä tämän kesän aikana.

Kurjassa kunnossa oleva tie saa uutta päällystettä moottoritieltä Häggesböleen saakka eli 10,4 kilometrin matkalla. Tie on kokonaisuudessaan noin 18 kilometriä pitkä.

Vielä pari kuukautta sitten Ely-keskus kertoi, ettei päällystykseen ole ainakaan tänä vuonna rahaa.

> "Tie kuin Venäjällä!" Porkkalantien käyttäjät tuskastuivat ja vaativat korjausta − Näin vastaa tienpitäjä (Viisykkönen 2.4.)

Kirkkonummelainen kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) postasi Facebookissa maanantaiaamuna ensimmäisenä tiedon, että Porkkalantietä kunnostetaan.

Infrajohtaja Tuovi Päiviö Ely-keskuksesta vahvistaa asian. Hänen mukaansa tälle vuodelle saatiin hieman lisärahaa päällystystöihin ja kolme kohdetta päätettiin ottaa kesän ohjelmaan, Porkkalantie on niistä yksi.

Ennen päällystystä tiellä korjataan heikoimpia kohtia. Urakan kustannukset ovat runsaat 700 000 euroa.

Projektipäällikkö Lauri Suikki Ely-keskuksesta kertoo, että töiden aloitus menee näillä näkymin elokuun puolelle. Urakka saatiin vasta viime viikolla kilpailutettua.

Tien kunnostuksen toteuttaa YIT. Urakkasopimuksen mukaan töiden pitää olla valmiit syyskuun loppuun mennessä.

Suikin mukaan runsaan 10 kilometrin matkalla vahvistetaan muutamassa kohdassa tienpohjaa ja asennetaan teräsverkkoja yhteensä noin kilometrin matkalla. Tämä aiheuttaa liikenteelle jonkin verran haittaa.

 

(23) kommenttia
Kommentit (23)

Kommentit (23)

Porkkalanniemi on tunnettu retkeilykohde jota käyttää mm. lintuharrastajat, retkeilijät eikä ainoastaan moottoripyöräilijät. eikä kysymys ole ökymökkien omistajien, joita on harvassa toiveesta. Ihan tavallisia mökkiläisiä täällä on suurin osa
Iloinen asian etenemisestä
Porkkalassa asuvana päivittäin tietä käyttävänä sanon, ettei tarttis. Liikenne ja vauhdit lisääntyvät ja paljon ja alkaa Porkkalan "kyläpoliisien" lisääntyvä kitinä. Niitä täällä riittää! Tiellä voi nytkin ajaa rajoitusten mukaan sillä jokainen vakituinen asukas tuntee kaikki montut. Osa vaan ei uskalla ajaa.
Asukas
Porkkala tie täytyy kieltää spandex idiooteilta.
Spandexien väistelijä
Eipä noita teitä kannata ihan pelkkien harrikka ukkojen takia korjata
melusaaste
Tänään ajoin, enkä aja uudestaan ennekuin on kunnostettu. Tie oli niin hirveässä kunnossa että ajoin paikoin 30km/h ettei iskarit hajonneet. Takana ajavat ihmetteli varmasti, itse ihmettelen miksi kukaan haluaa hajottaa autoansa ajamalla nopeusrajoitusten mukaan ja jotkut jopa yli. Hilantie myös aivan kamalassa kunnossa. Onneksi en asu siellä niin ei tarvi korjailla autoa jatkuvasti. Ja se on pieni huoli nimittäin tie on vaarallinen, liian kalteva ja kulunut. Ohitustilanteet ja vauhti vaan lisäävät ulosajojen riskejä kun kärsimättömät ohittelevat hitaammin ajavia.
Huolestunut kansalainen
Aikoinaan Hilassa asuva ministeri sai Hilantielle aikas hyvät päällysteet, jolla joku sikäläinen jääkiekkomestarikin sai huristella aikas vauhdikkaasti eli onko ajat muuttuneet kyseisellä tienpätkällä?
hmm...?
Hyvä juttu kun tiessä paikoin aikamoisia monttuja. Hilantien myös aika surkeassa kunnossa. Hilantielle pitäisi saada koko matkalle max 60 rajoitus! Osa kaahaa 80 alueella reilusti yli 100 km tunnissa. Tie on mutkikas ja mäkinen. Tietä käyttää monet pyöräilijät ja ulkoilijat jotka on menossa Linloon ulkoilualueelle sekä arkisin myös koululaisia pyörineen sekä varusmiehet marsseilla. Alueella on myös todella runsaasti peuroja sekä muutamia hirviä.
Enska
Eipäs Vahasalon ollut paljon muuta kun vaalipuheet motorista ei siihen olut apuja
Vaalipuheet
Riittävän rahakkaita mökkiläisiä palvellaan. Ei tie niin huonossa kunnossa vielä ollut, verrattuna 1130-tiehen, jossa oikeasti liikkuu raskasta liikennettä 24/7/365. Parempi vaan että porkkalantie olisi ollut vähän kehnommassa kunnossa, ei prätkäkuskit ajais niin reikäpäänä siellä.
alapo
JIPPII !
Puuhis Bölestä
Ajoin juuri viime viikolla Porkkalantien ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Eihän se edes ole huonossa kunnossa. Olisko vaan niin, että motskarikuskeja ja matalan maavaran omaavia bemarikuskeja on moinen kunto vaan harmittanut.
Mitä ihmettä
Tämä on hyvä ja varsin odotettu uutinen, päästään vihdoinkin mökille tasaisemmalla ja eritoten turvallisemmalla tiellä....
Porkala udd
Älkääpäs unohtako, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi sai tämänkin hankkeen vauhdilla liikkeelle. Timo haastoi jo 26.8.2018 lehdistössä kaikki uusmaalaiset kansanedustajat vaatimaan Porkkalantien parannusta, koska tie on hengenvaarallisen huonossa kunnossa. Adlercreutz otti haasteen vastaan ja toi myöhemmin syksyllä asian eduskuntaan. Näin yhteistyöllä saadaan hyviä tuloksia aikaiseksi.
Myöskin Porkkalassa asuva
Kiitokset tulisi todennäköisimmin kohdistaa Bölen yksityistiekunnan hallitukselle, joka polkaisi käyntiin varsin hyvin menestyneen adressin. Poliitikoille taisi jäädä enemmänkin tiedottajan rooli.
Kiitos ja kumarrus
Hienoa, tosin se loppupätkäkin olisi kannattanut vetää uusiksi. Noin huonokuntoista tietä en ole koskaan ajanut. Keväällä tuli ajettua kerran ja totesin, että ajan seuraavan kerran kunnostuksen jälkeen.
Erkki Nimimerkki
L.Järvinen, eipä kannata Vahasaloa nostaa jalustalle, oli monta muuta, jotka motarin sai aikaiseksi, hän vaan piti itsestään meteliä, että saisi vaaleissa ääniä.
Tuulianna
Nyt on taas hyvä paahtaa 100 km /h kohti ökymökkiä, kun tie on taas kunnossa.
Joppe joutomies
Hienoa, että tarpeelliset päällystystyöt etenevät ja kansanedustajat postaavat tietoa facebookissa. Toivottavasti päällystystyöt etenevät myös asutuimmillakin alueilla kunnassamme. Kansanedustajilta odotetaan suuria tekoja kuten, Raija Vahasalon aikaan saama Moottoritie Kirkkonummelle. Tästä kun tuli aikoinaan päätös niin ei ollut facebookkeja, ja jos olisi ollut, olisi tiedotus toiminut vieläkin nopeammin.
Lammi Järvinen
Ois toi motari olly tärkeempi korjata
Allu Huntti
Porkkalanniemen kirjelmä ELY-keskukselle osui aivan nappiin!
Kaija Kangasniemi
Upeaa ja kiitos Anders! Tekijät ja puhujat ovat useimmiten eri miehiä.
Porkkalantien varren asukas
Tuo on enemmän kun ei mitään mutta silti älytöntä. Noin tehtiin viime syksynä kans Överbyntielle. Osa uusittiin osa ei ja nyt on sitten vanha tie rikki joka paikasta.
Miksi ei voi samalla vetää koko tie kun kalusto on paikalla?
Tyhmä säästö.
Tosi hyvä juttu. Kiitos Anders Adlercreuts ja Kaija Kangasniemi plus kaikki muut jotka ovat auttaneet.
Me kaikki porkkalassa asuvat olemme kiitollisuudenvelassa!
Erkki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx