(23) kommenttia

Yllätyspäätös Ely-keskukselta: Paljon parjattu Porkkalantie saa tänä kesänä uutta päällystettä

Porkkalantietä päällystetään tänä vuonna noin 10 kilometriä. (mustilla viivoilla merkitty väli)

Kova keskustelu Porkkalantien huonosta kunnosta kevään mittaan ja adressi on saanut vastakaikua tienpitäjältä.

Uudenmaan Ely-keskus on viime perjantaina päättänyt, että Porkkalantietä kunnostetaan ja päällystetään vielä tämän kesän aikana.

Kurjassa kunnossa oleva tie saa uutta päällystettä moottoritieltä Häggesböleen saakka eli 10,4 kilometrin matkalla. Tie on kokonaisuudessaan noin 18 kilometriä pitkä.

Vielä pari kuukautta sitten Ely-keskus kertoi, ettei päällystykseen ole ainakaan tänä vuonna rahaa.

> "Tie kuin Venäjällä!" Porkkalantien käyttäjät tuskastuivat ja vaativat korjausta − Näin vastaa tienpitäjä (Viisykkönen 2.4.)

Kirkkonummelainen kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) postasi Facebookissa maanantaiaamuna ensimmäisenä tiedon, että Porkkalantietä kunnostetaan.

Infrajohtaja Tuovi Päiviö Ely-keskuksesta vahvistaa asian. Hänen mukaansa tälle vuodelle saatiin hieman lisärahaa päällystystöihin ja kolme kohdetta päätettiin ottaa kesän ohjelmaan, Porkkalantie on niistä yksi.

Ennen päällystystä tiellä korjataan heikoimpia kohtia. Urakan kustannukset ovat runsaat 700 000 euroa.

Projektipäällikkö Lauri Suikki Ely-keskuksesta kertoo, että töiden aloitus menee näillä näkymin elokuun puolelle. Urakka saatiin vasta viime viikolla kilpailutettua.

Tien kunnostuksen toteuttaa YIT. Urakkasopimuksen mukaan töiden pitää olla valmiit syyskuun loppuun mennessä.

Suikin mukaan runsaan 10 kilometrin matkalla vahvistetaan muutamassa kohdassa tienpohjaa ja asennetaan teräsverkkoja yhteensä noin kilometrin matkalla. Tämä aiheuttaa liikenteelle jonkin verran haittaa.

 

(23) kommenttia

Kommentit (23)

Sivut

Porkkalanniemi on tunnettu retkeilykohde jota käyttää mm. lintuharrastajat, retkeilijät eikä ainoastaan moottoripyöräilijät. eikä kysymys ole ökymökkien omistajien, joita on harvassa toiveesta. Ihan tavallisia mökkiläisiä täällä on suurin osa
Iloinen asian etenemisestä
Porkkalassa asuvana päivittäin tietä käyttävänä sanon, ettei tarttis. Liikenne ja vauhdit lisääntyvät ja paljon ja alkaa Porkkalan "kyläpoliisien" lisääntyvä kitinä. Niitä täällä riittää! Tiellä voi nytkin ajaa rajoitusten mukaan sillä jokainen vakituinen asukas tuntee kaikki montut. Osa vaan ei uskalla ajaa.
Asukas
Porkkala tie täytyy kieltää spandex idiooteilta.
Spandexien väistelijä
Eipä noita teitä kannata ihan pelkkien harrikka ukkojen takia korjata
melusaaste
Tänään ajoin, enkä aja uudestaan ennekuin on kunnostettu. Tie oli niin hirveässä kunnossa että ajoin paikoin 30km/h ettei iskarit hajonneet. Takana ajavat ihmetteli varmasti, itse ihmettelen miksi kukaan haluaa hajottaa autoansa ajamalla nopeusrajoitusten mukaan ja jotkut jopa yli. Hilantie myös aivan kamalassa kunnossa. Onneksi en asu siellä niin ei tarvi korjailla autoa jatkuvasti. Ja se on pieni huoli nimittäin tie on vaarallinen, liian kalteva ja kulunut. Ohitustilanteet ja vauhti vaan lisäävät ulosajojen riskejä kun kärsimättömät ohittelevat hitaammin ajavia.
Huolestunut kansalainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx