(4) kommenttia

Ylinopeuksien tehovalvonta käynnissä – Poliisi: Kantatie 51 pystyttiin kahdessa vuodessa rauhoittamaan peltipoliiseilla

Erityisen riskialtis paikka 51:llä on Pikkalassa ABC:n kohdalla. Poliisin mukaan kameratolppa Pikkalassa valvoo torstaiaamuun saakka 60 km:n nopeusrajoitusta. (arkistokuva 2015)

Poliisilla on käynnissä torstaiaamuun saakka kaikkien aikojen suurin nopeusvalvontaisku. Lähes kaikki peltipoliisikamerat ovat käytössä, niistä ainakin yksi on Siuntiossa.

Poliisin mukaan kiinteitä valvontakameroita on päällä noin 120, joista 40:n paikka on kerrottu ennakkoon.

Yksi ”paljastetuista” kameroista on Siuntion Pikkalassa 51:llä Helsinkiin päin ajettaessa ja toinen Kehä III:llä Turunväylän lähellä Mikkelässä.

Lisäksi automaattikameroilla varustetut nopeusvalvonta-autot ovat kaikki liikkeellä. Länsi-Uudenmaan poliisilla niitä on käytössään kaksi.

Ylikomisario Dennis Pasterstein perustelee peltipolisien tehoa muun muassa jo vuosien kokemuksella 51:llä Kirkkonummen ja Karjaan välillä.

− Aikoinaan 51:llä oli hyvinkin villiä menoa, paljon ylinopeuksia ja ohituksia. Kaksi vuotta valvontaa suoritettiin hyvin pienellä puuttumiskynnyksellä. Sakkoja ja rikemaksuja kirjoitettiin valtavat määrät, Pasterstein totesi Ylen haastattelussa.

Meno on Pastersteinin mielestä muuttunut tieosuudella täysin. Kun tällä hetkellä 51:llä laitetaan kamera päälle, päivässä tulee vain muutamia kymmeniä juttuja käsittelyyn.

Tämän vuoden alkupuoliskolla poliisi on tilaston mukaan valvonut 51:llä nopeuksia erityisesti Inkoon kohdalla ja ilmiselvästi nopeudet ovat taas nousseet.

Inkoossa kirjattiin tammi-kesäkuussa 2 200 ylinopeutta automaattisessa valvonnassa ja viime vuonna vastaavana aikana määrä oli nolla.

Kirkkonummen alueella automaattivalvonnan ylinopeuksia oli alkuvuonna 251 ja Siuntiossa 73 kappaletta.

> Lue: Automaattikamerat räpsähtelevät yhä useammin – 51:llä erittäin aktiivisia peltipoliiseja (Viisykkönen 27.7.)
 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Rikesakko 170 EUR likalle. joka on ajanut autoa yli 30 vùotta ja 500000 kilometriä. Takana ajavat reagoivat maltillisen ajooni roikkumalla takapuskurissa. Jotkut saattavat seilata keskiviivan ja virallisen ajolinjan välillä kärkkyen ohitusmahdollisuutta.
KIiitoksena kunniallisesta ajokäytöksestäni saan pienestä katseen herpaantumisesta Siuntion tiellä kt 51 niinkin mojovan sakon. kuten edellä mainitsin. Kiitos oikeusvaltiolle !
Errare humanum est
Erehtyminen on inhimillistä ×××
Evitskogintielle olisi peltipoliisit tervetulleita aivan törkeitä ohituksia päivittäin välillä kuulee kun moottorit huutaa kun otetaan mittaa tien päällä onneksi ei ole pahempaa sattunut kuitenkin senkin tien varrella kulkee paljon lapsia ilman suojateitä tai kävelyteitä joten pieni toive olisi jos sellaiset saisi niin ja kulkee siellä aikuisetkin koiriensa kanssa lenkillä.
pieni toive
Minä ainakin heti katson mittariin kun näen varoituksen peltipoliisista ja ajattelen että onneksi ei ollut ylinopeutta ei oikein ole rahaa sellaiseen ylimääräiseen joten kyllä se rauhoittaa kummasti vaikka en olekaan mikään hurjastelija mutta kun se niin pienestä räpsähtää tuo sakko toisaalta esim. minun tieosuudellani lapinkylään päin on aivan törkeitä ohituksia aamuisin ja myöskin päivällä joten sinne jos saisi pari peltipoliisia ei sattuisi evitskogintielläkään niin paljon peurakolareita tai muitakaan onnettomuuksia tervetuloa peltipoliisit sinne
ei hurjastelija
ihanaa vihdoin tätä pitää tehdä useammin on meinaan sattunut paljon kolareita ja muita liikenneonnettomuuksia kun vähennettiin liikennevalvontaa kun me reikäpäät ei osata ajaa tervetuloa poliisit
iso veli valvoo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä