(16) kommenttia

Yli vuoden päästä avautuvalle kirjastolle on valittu jo kahvilanpitäjä − työttömille järjestetään töitä

Kirkkonummen uusi pääkirjasto valmistuu ensi vuoden lopulla. (havainnekuva: JKKM Arkkitehdit)

Kirkkonummen uuden pääkirjaston kahvilaa ryhdytään pyörittämään paikallisin voimin. Kahvilatoiminta annetaan kunnan työllistämisyksikön hoitoon.

Kahvilasta vastaa uudessa pääkirjastossa Toimari, joka järjestää työttömille kuntouttavaa työtoimintaa.

Alun perin ajatuksena oli kilpailuttaa kahvilan toiminta. 

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen on nähnyt muutamassa kirjastossa, kuinka kuntouttavan työtoiminnan väki pyöritti kahvilatoimintaa ja siitä syntyi idea myös Kirkkonummen uuteen pääkirjastoon.

Toimarilla on tuotantokeittiöt sekä Masalassa että Jorvaksessa, ja ajatuksena on, että kaikki kahvilassa myytävät tuotteet myös valmistetaan Toimarissa, eikä ostettuja puolivalmisteita käytetä.

− Tämä on oikeastaan win-win-tilanne. Toimarin asiakkaille kahvila on paikka, jossa he voivat tehdä oikeaa työtä, ja kirjaston asiakkaat taas saavat nauttia hyvistä tarjoiluista kohtuulliseen hintaan, Toimarin johtaja Ulla Railio toteaa. 

Kahvila on ollut uudessa kirjastossa kuntalaisten ykköstoive kaikissa kyselyissä. Aikanaan kirjastossa on ollut kahvila, mutta se lopetettiin jo vuosia sitten. 

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Kumpi parempi pitkäaikaistyöttömälle: Jäädä jumittamaan neljän seinän sisälle tyhjän päälle, vai saada mielekästä tekemistä joka hyödyttää kaikkia osapuolia? Suurella todennäköisyydellä valtaosalla pitkäaikaistyöttömistä ei ole kompetenssia tehdä täysipalkkaista työtä kirjastovirkailijana eikä kunnalla välttämättä ole panoksia palkata useita uusia kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilöä. Tosiasiat tosiasioina ja jätetään nuo populistiset orjatyö-kitinät omaan arvoonsa.
Kirjaston setä
Onko mitään missä kunta ei käyttäisi ILMAISTA TYÖVOIMAA???????? Mutta samaan aikaan kyllä tuhlaa rahoja henkilökunnan Tanskan reissuun yms.
On todella kuvottavaa seurata sivusta kuinka kunta kohtelee asukkaitaan.
Työstä kuuluu maksaa palkkaa! Kaikille!
Tässä taas olisi voinut kaivella vähän faktoja - kuntouttava työtoiminta EI OLE työllistämistä. Siitä EI makseta palkkaa. Se on tässäkin tapauksessa kilpailua vääristävää toimintaa jonka suorittavat ilmaiset tekijät.
Oikeusasiamies 5.9.2018
@Eikö nyt ole parempi ? eli sanomasi on, "kaikki eivät vain voi olla onnellisia". No onpas hienoa, että toimarilaiset pääsevät kahvilaa pyörittämään ja hygieniapassia suorittamaan (?) ilman asianmukaista korvausta. Kun kaikki vain eivät voi olla onnelllisia kuten kuntouttavassa työtoiminnassa olevat töihin pakotetut (aktiivimalli) ihmiset.

Ja muuten, upouuden kahvilan ylläpito olisi pitänyt kilpailuttaa hankintalain luku 1 §4 mukaisesti. Mutta se nyt mikään ihme ole, ettei tämäkään lain mukainen asia ole Kirkkonummella tiedossa. Että onhan se hyvä idea alkaa pyörittää kahvilaa ilmaisella työvoimalla.
En ole menossa
Hyvä ilmaisista orjista pulaa ! Olet aivan oikeassa. Kaikille Suomalaisille kunnon palkka ja polttoaine voisi maksaa 5 € / litra. Samoin ruuat voisi nostaa 60% jotta kaupan työntekijät saisi kunnon palkka. Vuokrat voisi hyvin nostaa 80% jotta vuokraasunnon omistajalla olisi varaa ostaa pitzaa joka pitäis ehdottomasti maksaa vähintäin 25€ jotta pizzamyyjä saisi kunnon palkka. Tietullit joka päätielle noin 40€ / ajokerta sillä sais jo asvalttimiehet kunnon palkka ja kaikki olisivat onnellisia ?
Eikö nyt ole parempi ?
Kannattavuus perustuu ilmaiseen työvoimaan? Ei kuulosta hyvältä. Yhteiskunta on sairas, jos kaikki työ pitäisi tehdä ilmaiseksi.
ilmaisista orjista pulaa
Hienoa, nyt vaan kaikki toimarilaiset hygieniapassia suorittamaan! Varmasti motivaatiota riittää kuntouttavan työtoiminnan suorittamista varten (palkka 0-5 e/h)
Kirkkonummi loistaa
Hyvä idea!
Nyt osui kohdalleen täälläkin
Todella hyvä uutinen! Odotan nyt kahvilaa entistä innokaammin, lisäplussaa siitä, että panostetaan erikoiskahveihin ja koulutukseen.
Kahvihammas
Ihan hieno juttu, jos Toimari myös maksaa työntekijöille palkaa, eikä vain ota heitä vain palkattomaan "työkokeiluun".
Tilastojen siivousta
Toivottavasti huomioitte myös hinnoittelun työttömille ja eläkelläisille sopivaksi. Vieressä on kirjasto, kela, koulu ja muita julkisia palveluja joten asiakkaita riittänee. Toki vieressä on myös muita palveluja mutta mieluummin hörppään kupillisen kahvia kun istun litkimässä pussikaljaa jossain penkillä.
virtuaalikätyri
Ihmettelijä, niin tässä on taas se että kunnon palkka tai istut mielummin kotona! Toimari antaa vauhtia sohvaperunoille joka on todella hyvä asia!
Todella hyvä asia.
Monessa mielessä hyvä idea. Nyt vain tsemppiä toimarilaisille tulevan kahvilan pyöritykseen, teellä tavataan.
Juha Antero
Eikö ihan oikeasta työstä voisi maksaa ihan oikeata palkkaa?
Ihmettelijä
Toivottavasti huomioivat myös erikoisruokavalioiset asiakkaat.
Pisama
Hienoa. Toimarin ttuotteet ovat hyviä
Tarjs

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx