(13) kommenttia

Yli 700 oppilaalle tarvitaan vielä parakit kolmella koululla − sisäilmaongelmat eivät ratkea ilman uusia väistötiloja

Gesterbyn koulukeskukseen pystytettiin viime syksynä kaksi isoa parakkikoulua.

Kirkkonummen kouluilla tarvitaan vielä runsaasti uusia väistötiloja, jonne oppilaita voidaan siirtää sisäilmaongelmaisista kouluista. Väistötiloissa on jo lähes 500 koululaista ja yksi päiväkoti.

Kirkkonummen kunta on kartoittanut tilatarpeita ja tullut siihen tulokseen, että väistötilat tarvitaan Masalassa Nissnikun koulussa sekä keskustassa Kirkkoharjun ja Gesterbyn kouluissa.

Kullakin koululla väistötilan tarve on arvioitu 240 oppilaalle eli yhteensä väliaikaisia tiloja pitäisi hankkia 720:lle oppilaalle.

Gesterbyn koulukeskuksen pihalle pystytettiin viime syksynä kaksiosainen parakkikoulu vajaalle 500 oppilaalle.

Masalassa Nissnikun koulun ja Gesterbyn koulun väistötilatarpeesta on puhuttu aikaisemmin, mutta nyt on katsottu, että myös Kirkkoharjun koululle pitää hankkia väistötiloja.

Kouluissa tehdyissä kyselyissä on Kirkkoharjussa todettu eniten oireita sisäilmaongelmista.

Kirkkoharjun koulu saa uudet tilat Jokirinteen oppimiskeskuksesta, mutta uuden koulun valmistumiseen menee vielä  4-5 vuotta.

Jokirinteeseen tulee myös päiväkoti, jonne parakeissa toimiva Finnsbackan päiväkoti muuttaa. Tosin päiväkodin parakeilla on väliaikainen rakennuslupa enää vain vajaaksi kahdeksi vuodeksi.

Käytännössä väistötilat joudutaan hankkimaan vuokraamalla parakkeja eli moduulikouluja, joita pystytetään koulujen pihoille.

Gesterbyn koulun pihalle viime vuonna pystytettyjä kahta parakkikoulua on varauduttu vuokraamaan ainakin kuusi vuotta.

Kunta maksaa Gesterbyn väistötiloista vuodessa vuokraa noin 0,5 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto päätti torstai-iltana käynnistää väistötilojen hankinnan valmistelun siten, että tilat olisivat käytössä tämän vuoden loppuun mennessä.

> Gesterbyn kouluparakit jäävät pystyyn pitkälle ensi vuosikymmenelle − väistötilojen tarpeelle ei näy loppua (Viisykkönen 23.11.) 

> Lähes 600 oppilasta kiersi koulua raittiissa ilmassa − mielenosoitus hyvän sisäilman puolesta koulussa, jonka kunto on suuri arvoitus (Viisykkönen 19.1.)

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Toivottavasti parakkien pystytys etenee edes nyt suunnitellussa aikataulussa. Ainakin Kirkkoharjun osalta parakeilla on jo todella kiire. Lisäksi suunniteltu parakkien määrä on todella pieni tuhannen oppilaan koululle, jossa sisäilmaongelmia on lähes joka osassa koulua.
Huolestunut
No niin, kannattaa vaikka googlata mitä se peruskorjata sana tarkoittaa.
Jermu
Ja asianomainen myöskin jatkaa... Rakennuksia peruskorjataan. Mutta peruskorjataanko vain ongelmat vai onko ongelmien alkuperät myös korjattu? Mikä on aiheuttanut alkuperäisen vian? Pelkkä laastarointi ei riitä, jos itse syyhyn ei puututa.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa?!?
Asianomainen myöskin
Sillä rahalla mitä kunta on laittanut kuntoportaisiin ja mitättömään valoteokseen sekä esim. Winelskan tilojen "laastarointiin" ja "tutkimuksiin" olisi varmasti saatu jo ostettua muutama parakki. Valitettavasti kunta sairastuttaa lapset ja sairastumisesta koituva lasku se vasta iso onkin. Nyt kaikki jonninjoutavat raput ja taideteokset yms. jäihin ja kaikille lapsille terveet tilat koulutielle!
Järki käteen nyt äkkiä!
Varmaan tuolla kuntoportaiden ja kallion valaistuksen hinnalla saadaan uutta rakennusta?
Vali vali

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx