(13) kommenttia

Yli 50 vuotta vanha silta olikin heikompi kuin luultiin − ensi viikolla laitetaan painorajat isoille autoille

Raskaille ajoneuvoille pistetään kielto ajaa Kirkkonummentien sillan yli. Bussit ovat poikkeus.

Kirkkonummentien silta rautatien yli saa ensi viikolla painorajoitukset, jotka ovat voimassa kunnes paikalle saadaan uusi silta. Se vie useita vuosia.

Vuonna 1966 valmistunut silta osoittautui luultua heikommaksi, kun rakentaa tutkittiin kesällä perinpohjaisesti.

Painorajoitukset ovat varsin kovat ja rajoittavat lastissa olevien kuorma-autojen liikennettä Kirkkonummen keskustaan huomattavasti.

Yhdistelmäajoneuvoille painorajoitus on 24 tonttia ja pienemmille ajoneuvoille akselimäärästä riippuen 10-12 tonttia.

Rajoitus ei koske linjaliikennettä eli busseja, jotka saavat painosta riippumatta ajaa sillalla kuten ennenkin.

Painorajoitusta varten joudutaan ripustamaan liikennemerkkejä yli kymmeneen kohteeseen Kirkkonummentien risteysalueille.

Liikennemerkit asennetaan 13.11. alkavalla viikolla.

Raskaat ajoneuvot joutuvat kiertämään 51:ltä Kirkkonummen keskustaan tai sieltä pois Överbyn tai Tolsan kautta.

Silta puretaan lähivuosina ja korvataan uudella sillalla, jossa on molempiin suuntiin kaksi ajokaistaa ja kevyenliikenteen väylä.

Sillan molempiin päihin on suunniteltu rakennettavaksi hissi jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varten.

Radan ali on suunniteltu toinen yhteys rautatieaseman länsipuolelta, mikä oli tarkoitus toteuttaa ennen kuin Kirkkonummentie silta uusitaan.

Koska silta osoittaui arvioitua heikommaksi, saatetaan järjestystä muuttaa ja korvata vanha silta ennen kuin alikulku toteutetaan. (Lue lisää: Viisykkönen 18.10.)

Silta on ollut vuodesta 2005 Kirkkonummen kunnan hallinnassa.

Ely-keskus remontoi siltaa ennen kuin se luovutettiin kunnalle.
 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Raskaat paloautot kai saa kulkea....
Huolestunut
Noin huonokuntoinen silta pitää ehdottomasti purkaa mitä pikimmiten, niin saadaan 51:ltä Upinniemeen päin kulkeva liikenne sujumaan eikä tarvitse väistellä keskustasta tulevia.
Yksi jonottaja
Kuulostaa vähän siltä että pian Kirkkonummen keskustan liikenneruuhkat ovat maankuuluja. Uuden sillan rakentaminen kestää tässä maassa 1-1,5v ja sitä ennen pitää tietenkin suunnitella vuosikaudet.

En kyllä oikein ymmärrä miten vanha silta voidaan "korvata" uudella jos edes alikulkua ei ole korvaavaksi yhteydeksi. Aika ahdasta on jos on tarkoitus rakentaa uusi silta vanhan viereen.
sdkfz
Kirkkonummen kunta yhä edelleen rämpii nykypäivän jaloissa, kun pitäisi ennakoiden suunnitella, toimia ja rakentaa tulevaisuutta ja etenkin lähitulevaisuutta silmälläpitäen.
Miksi sitä nyt jo n. 20v esilläollutta alikulkua ei saada aikaiseksi!
Viis väliä niistä kaavoista, rakennetaaan ensin se tarvittava alikulku ja sitten kaikki muu perässä, paikkahan on jo ollut kauan tiedossa.
Mitä tuo porukka tekee tuolla kolossissa? Vätysten päiväkerhoko?
Toivonsa nykyisiin virkamiehiin menettänyt
Raskas liikenne ei pelitä Överbyntiellä. Tiellä kevyen liikenteen väylää vain pätkä keskustasta poispäin. Tie on vanha Museotie eli kapea ja mutkainen. Piennarta kevyelle liikenteelle 20 cm leveydeltä. Ei todellakaan mikään raskaan liikenteen reitti!
Silta kiireellä kuntoon
Sitten kun silta korjataan kannattais harkita bussipysäkin sijoittamista sillan molemmin puolen kuten Leppävaarassa josta on portaat/hissi alapuolella olevalle junalaiturille. Nopeuttaisi julkisilla kulkemista pikkasen.
Julkisilla kulkeva
Onneksi kunta varmasti ehti maksaa ns. "pisara liikenneympyröistä" jollekkin suunnittelu- ja konsulttifirmalle pari satskuu? No taloushan tästä elpyy, kun raha kiertää.
Hene
Tätä se nyt vaan on .suunnitellaan.suunnitellaan.sunnitelellaan.........Vois ehkä tehdä jotain , esm. alikulko,uus liittymä tulis varmaan halvemmaks kuin nämä alituiset suunnitelmat. jotka kummininkin johtaa siihen että taas odototetaan 10-20 vuotta.Näin se vaan menee...
Paljasjalkanen Kirkkonummelainen.
Hmm, tarttisko tehdä jotain? Tuo rautatie pitäisi saada jotenkin saada muutettua paremmin ylitetyksi tai jopa alitetuksi. Onko kylällä enää olemassa maanmittausalan-insinöörejä?
Trixi
Voi ei, nyt raskas liikenne alkaa jyrätä Vanhaa Rantatietä ja Tolsan tai Jorvaksen kautta, juuri siellä lapsia kulkee harrastuksissa ja kouluteillä, sekä on tiheää pientaloasutusta - asumisrahaan vaikuttaa... HUONO JUTTU - silta nyt pian korjaukseen! asap!
asukas
No olihan se hyvä että silta korjattiin vähän aikaa sitten niin on kunnossa kun puretaan. Taas näitä Kirkkonummi rahanreikiä ja sitten mietitään miksi kassassa on vajetta !
Eikö nyt olisi ollut hyvä jos alikulku Munkinmäkeen olisi ollut tehty ? Voi taivas se päivä kun silta puretaan millainen rumba keskustassa on. Nyt tavallinen duunari miettii sitä että samalla kun silta puretaan niin voisi rakentaa tuo uusi Pisararisteys kun kummiskin liikenne siiretään Tolsaan tai Isosuontielle.
Päättäjä minun idea saa käyttää.
Esim. Överbyntie on todella huonossa kunnossa joten toivottavasti ELY-keskus korjaa tien välittömästi.

Nyt Kuusalaan yli-/ alikulki välittömästi jotta keskustan infra saadaan turvattua.

Mitä jos sillalla tapahtuu jotain niin että silta joudutaan sulkemaan. Miten turvataan ydinkeskustan palvelusaannin esim. paloautot, ambulanssit jne.
Sabina Holopainen
Onko painorajoituksille tullut uusia ilmaisumuotoja, koska artikkelissa puhutaan "yhdistelmäajoneuvot 24 tonttia ja pienemmät ajoneuvot akselimäärästä riippuen 10-12 tonttia"???
Harva tuota siltaa pääsee noilla kriteereillä ylittämään!!
Tontiton

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx