(22) kommenttia

Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksille kielto – päätös koskee kaikenlaisia tilaisuuksia sisätiloissa

Koronarajoituksia ja suosituksia lisätään pääkaupunkiseudulla ja koko Uudellamaalla, koska tartuntatilanne on viime päivinä selvästi pahentunut.

Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään ensi maanantaista lähtien kolmeksi viikoksi koko Uudellamaalla, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Kielto perustuu lakiin ja avin toimivaltuuksiin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa 13.12. saakka.

Aluehallintoviraston kielto koskee yleisötilaisuuksia kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja urheiluotteluita, joissa on yleisöä.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan viranomaisten koronaohjeita turvaväleistä ja hygieniasta.

Marraskuun ajan Uudellamaalla on voinut järjestää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos niissä on noudatettu ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille, avi toteaa.

Muita uusia rajoituksia ei avi määrännyt. Ravintoloita koskevat määräykset jatkuvat entisten päätösten mukaan.

Pääkaupunkiseudun kaupungit kertoivat tänään myös omista suosituksistaan ja rajoituksistaan.

Kaupungit rajoittavat yli 20-vuotiaiden urheilun ja liikunnan harrastustoimintaa kaupunkien omissa tiloissa.

Rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa ensi maanantaista lähtien. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Kirkkonummella oli samantyyppinen rajoitus voimassa kaksi viikkoa tämän viikon keskiviikkoon saakka. Rajoitus kunnan sisätiloissa koski kaikkea harrastustoimintaa.

Kirkkonummen kunnalta odotetaan vielä tänään päätöksiä uusista koronatoimista.

Pääkaupunkiseudun kaupungit suosittelevat, että samanlaiset toimet, joista tänään kerrottiin, otettaisiin käyttöön koko Uudellamaalla.

Suosituksissa kehotetaan rajamaan paikalla olevien ihmisten määrää myös yksityistilaisuuksissa korkeintaan 10 henkilöön.

Kirkkonummella on viimeisen kahden vuorokauden aikana THL:n tilaston mukaan tullut ilmi 8 uutta koronatartuntaa.

Kahdessa viikossa tartuntoja on tullut tietoon 30 ja koko korona-aikana 202.

Ilmaantuvuudessa (tartunnat/100 000 asukasta) Kirkkonummi on koko maassa 20-30 kunnan joukossa.

Kirkkonummella ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden aikana 74,8, kun taas Espoossa vastaava luku on lähes kaksinkertainen 147.  

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Racintolat kiinni, kaikki paikat kiinni, kauppoihin rajoituksia. Ihan oikeasti, jos jokainen meistä ei ymmärrä tätä vakavuutta, niin näin pitää toimia. Tiukka linja on paras.
Tero Strand
Yllätys fakta.. Kaikki kuollaan, ei kai!! Mutta minä ainakaan(ja suuri osa ihmisistä) tuskin haluaa kuolla siksi ettei osa ota koronaa vakavasti. Ja vaikkei kuoltaisiin, tuskin kukaan haluaa kärsiä mahdollisista rajuista oireista viikkoja/kuukausia. Että näin.. Eipäs vähätellä koronaa!!
Miisu
Nimimerkille "Lopeta jo". Nämä eivät ole mitään vääriä tietoja vaan tiukkaa tilastofaktaa joka löytyy esim. THL:n sivuilta (kuten olen useaan kertaan todennut). Jos mielestäsi nämä eivät pidä paikkaansa, viisaana laittanet tänne kumoavat luvut tai lähdeviitteen omiin tietoihisi! No voi olla turha odottaa... Edelleenkin pidän koronaa riskinä pääasiassa vanhoille ja sairaille (koronaan kuolleiden keski-ikä 23.11. 84-vuotta, lähde THL) eikä ole mitään järkeä että kaikki joutuvat kärsimään sen takia. Me kaikki kuolemme, kuka mihinkin, eivätkä sinun tai minun omaisesi ole mitään erityisyksilöitä joita pitäisi suojella jotenkin erityisesti. Kukaan meistä ei ole korvaamaton, kukaan ei elä loputtomiin.
Hysteria 200%
Lopeta väärän tiedon levittäminen täällä-hysteria 200%!! Omaisia ei paljon lohduta korona kuoleman jälkeen nämä pähkäilysi harmittomasta nuhakuumeesta!!!!
Lopeta jo!!!
Nyt ryhtiliike kaikilta.. Käy vain kaupassa/tilaa ruuat kotiin, apteekissa ja lääkärissä.. Muut voit unohtaa...
Pois oman navan ympäriltä
Hoidan oman osuuteni pesemällä käsiä, pysymällä terveenä ja pitämällä pientä väliä kun se on mahdollista. Maskit on uskonasia. Tässä teille paniikkivapaata tilastoa: kausi-infulenssaan kuolee keskivertovuotena 33,3 hlöä per kk, koronaan oli eilen kuollut 41,6 hlöä/kk. Eli 8 hlöä kk enemmän kuin kausinfulenssaan, uusien lukujen jälk. n. 9 hlöä enempi. Ei ole tämän kaiken kohinan arvoista, ei todellakaan! (Kk-keskiarvot on laskettu THL:n sivuilta löytyvistä kuolleisuusluvuista).
Hysteria 200%
Uskomatonta ylimielisyyttä, ettei Kirkkonummella otettu käyttöön maskeja yläkoulussa. Isot on koronaluvut täälläkin henkeä kohden. Miksi näitä helppoja keinoja ei oteta käyttöön ennemmin kuin myöhään? Kuka tästäkin päätöksestä vastaa? Eikö ole rahaa, kun kaikki meni kupariin?
Vaahreranlehti
Hysteria katso uudet luvut Ylen sivuilta.. Aihetta toimiin on kyllä!!!
Faktaa löytyy
Hysteria 200 % en ole panikoija vaan käytän tervettä maalaisjärkeä! Suojaan itse ja muut käyttämällä ce-merkittyä maskia ja desinfion joka kerta kädet kaupassa jopa kahteen kertaan. En näpelöi maskia. Vältän turhaa haahuilua mm.kaupoissa. Näin teen oman osuuteni asian eteen.. Mitä sinä teet?? Kirjoittelet turhia "älkää panikoiko-viestejä" tänne sen sijaan, että hoidat oman osuutesi koronan taltuttamisessa!!
Usko pois!!
Hysteria 200% = Ei koske Suomea.
Juu ei
Eikö ihmiset osaa /halua olla itsensä /läheistensä seurassa?
Juoksijoista sanotaan että juoksevat elämää karkuun.. (saadaan ajatusmaailma ylikuormitettua fyysisillä toimilla, jolloin ei "turhat" ajatukset "vaivaa"). Surullista seurata tätä yli kehittynyttä ihmiskuntaa, joka haluaa kaiken heti ja nyt, mutta jostain joutuu luopumaan pitkässä juoksussa, ja yleensä väkisin.
Jälkiviisas osaa meistä jokainen olla, mutta ennakoiva hyvin hyvin harva,kun ne omat tarpeet vaan on niiiiiiin tarpeen..
Johan Vietävä
Sori vaan panikoijat, mutta tilastot puhuu teitä vastaan. Kuten aiemmin viestiketjussa kirjoitin, sairaalat kumisevat tyhjyyttään ja kuolleiden lukumäärä on melko pitkälti linjassa sen kanssa mitä meillä kuolee vuosittain kausi-infulenssaan. Voitte tarkistaa kaikki nämä faktat esim. THL:n sivuilta. Tartuntoja toki löytyy enemmän koska nyt testataan ihmisiä 3-5 x enemmän kuin keväällä, jolloin ei ollut testauskapasiteettia. Mutta näillä rajoituksilla ja paniikilla tuhotaan talous ja ihmisten mielenterveys sekä aiheutetaan valtavasti hoitovelkaa mm. julkiseen sairaanhoitoon ja oikeasti vaaralliset sairaudet jäävät hoitamatta. Mutta eihän tätä yksisilmäisiä "totuuksia" uskovat ymmärrä. Ai niin, mites nyt kun on vahva maskisuositus ja yöbaarit kiinni ja matkailu seis, ja silti tulee niitä tartuntoja. Auttoiko!?
Hysteria 200%
Samaan aikaan pidetään markkinat torilla, Joulunavaus juttuja kauppakeskuksissa.. Ei mitään tajua tilanteen vakavuudesta! No kohta ehkä Uudenmaan sulku taas edessä ja liikkeet kiinni.. Sitä saa mitä tilaa..
Edesvastuutonta!
Samaa mieltä!!! nimimerkki qanoninkannattaja???
Covid-19
Taas ilmeisen sama koronan kieltävä kommentoi täällä..
Kyse ei ole nuhakuumeesta!!!
Rajoitukset eivät ole hysteriaa vain vastuullista toimintaa. Voisi melkein toivoa, että saisit tämän nuhakuumeen vakavan muodon ja sitten kommentoisit oloasi täällä!!!
Qanonin kannattaja???
http://www.avi.fi/web/avi/yleisotilaisuudet

Eli harrastukset jatkuvat...
Harrastushirmu
Määritelkää tarkemmin yleisötilaisuus sekä yleinen kokous. Ovatko liikuntaryhmät rajoitusvapaita vai koskeeko nämä rajoitukset?
epäselvää
Taas järjetön paniikki suurimmalle osalle harmittoman nuhakuumeen takia. Paljonkos koko maassa oli koronan takia sairaalahoidossa, 100 hlöä, oho, siis koko maassa! Kuolleita vajaan yhdeksän kk:n aikana n. 370. Keskivertovuotena kausiflunssaan kuolee Suomessa THL:n mukaan 300-500 hlöä, hurjimpina vuosina lähemmäs 1000 hlöä. Ja siihen on sentään rokote, paljonkohan kuolisi ilman rokotetta. Ei tässä paniikissa ole päätä eikä häntää!
Hysteria 200%
Kouluissa on paljon väkeä. Mitä pahempaa on pienellä aikuistenharrastusryhmällä? Esim. 5 -7 henkilöä isossa tilassa metrien välein toisistaan. Mahdollisessa sulkemisessa pitää olla joku tolkku.
Turha sulkea kaikkea hengenravintoa
Samat rajoitukset voimaan myös meillä kehyskunnissa. Yhteistä samaa työssäkäynti ja koulussakäyntialuetta. Puristetaan nyt se 3 vk.
Samat säännöt
Todella järkevää toimintaa kunnalta.. Avataan kaikki noin viikoksi ja sitten kiinni! Koettaakaa nyt ihmiset tajuta lopettaa turha haahuilu kapakoissa, kirppiksellä, kaupoissa ja kirjastossa! Väkeä ramppaa kirjastossa sadoittain päivässä?? No kiitos teille ehkä kohta kaikki kiinni kuten keväällä:(
Sitä saa mitä tilaa...
Kunnan sisätiloja EI VOI käyttää nyt. Järjetöntä oli ylipäätään edes suunnitella et käytettäisi. Niin kauan kun tartuntoja esiintyy...niin ei voi olla isoissa ryhmissä sisätiloissa
Rajoituksia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä