(13) kommenttia

Yleisiä koronarajoituksia jatketaan koko toukokuun – kokoontumiset on rajattu yhä minimiin

Tämä kuukausi ei tuo vielä helpotusta kokoontumisrajoituksiin Uudellamaalla. Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa rajoituksia 31.5. saakka.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan Uudellamaalla edelleen enintään kuuteen henkilöön.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto varautuu kuitenkin tekemään mahdollisia uusia päätöksiä nopealla aikataululla tilanteen niin vaatiessa.

Lisäksi aluehallintovirasto jatkaa muun muassa Uudellamaalla määräystä, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakastiloissa turvavälien mahdollisuus.

Lähikontaktilla tarkoitetaan laissa asiakkaiden oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan vähintään 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Velvoite mahdollisuudesta säilyttää turvavälit ei koske asiakkaiden ja henkilökunnan välistä kontaktia.

> Kirkkonummi lieventää koronarajoituksia – uimahalli osalle väestöä auki, liikuntatiloja ja kirjastoja avataan (Viisykkönen 28.4.)

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Veikkolan terveysasema suljettu 12.5., henkilökunnan kehittämispäivän takia! Miten voi olla kehittämispäiviä, kun on kokoontumiskielto voimassa! Minkälainen porukka perustutvassa oikein puuhailee. Kovasti on sekavat ohjeet, joku ryhmä saa kokoontua ja joku ei. Vai onko kyseessä joku ”teams” kokous? Sen olisi voinut mainita, jos niin on. Tarkkuutta tiedottamiseen!
mävaan
Haha, joku oikein kytännyt vuoden kuka desinfioi käsiä ja kuka pitää maskia. No tietysti jos ei mitään muutakaan elämää ole. Onneksi meillä yrittäjillä on ja me muuten maksetaan teidän eläkkeellä olevien kyttääjienkin eläkkeet.
Kyttä mikä kyttä
Tarpeeksi kun desinfiointiaineilla lutrataan, niin eipä kohta nuo litkut tehoa pöpöihin. Se on vaan niin paljon halvempi laittaa se puteli ovensuuhun, kuin järjestää käsienpesumahdollisuus. Vauhkoimmat kulkevat iäisyyteen asti maski naamalle (mitä moninaisemmalla tavalla väärin puettuna) ja kumihanskat kädessään.
Joppe joutomies
Maskit sekajätteeseen, sekajäte Vantaalle polttoon. On hullumpiakin energialähteitä.
Anonyymi
Maailma kuule tuhoutuu muutenkin.. Tupakantumpit, pikaruokapakkaukset, muovit yms syydetään luontoon, puhumattakaan muusta luonnon tuhoamisesta.. Siinä ei enää paljon maskit paina!!
Maskittomat välinpitämättömiä muutenkin esim.käsidesiä ei käytetä.. Vuoden seuranta asiasta..
Faktaa löytyy!
Kauppiaita kurittavalle tiedoksi, että maskin käyttö on suositus, ei varsinaisesti mikään määräys. Oman havaintoni mukaan juurikin maskipellet ne syliin tunkevat, maskittomat yleensä pitävät vähän etäisyyttä. Joku voisi muuten laskea millainen jäteongelma näistä kertakäyttömaskeista tulee. Ainiin, eihän se kiinnosta kunhan minä vain pysyn terveenä, niin ei ole mitään väliä vaikka koko planeetta hukkuu roskaan...
Maski ei pelasta maailmaa
Päiväkodeissa rikotaan jatkuvasti koronarajoituksia. Ryhmiä sekoitetaan ja yhdistellään. Myös henkilökunta mitoitusta rikotaan yhtenään. Kesällä vain yksi alueen päiväkodeista auki. Enpä uskaltaisi viedä lastani moisiin laitoksiin. Onneksi on vaihtoehtoja.
Anonyymi
Äiti, minäkin ihmettelen varhaiskasvatuksen ihan omia sääntöjä. Kuulin juuri,että Jokirinteeseen tungetaan monta päiväkotia kesäkuusta alkaen. Varmasti siellä on tilaa kesällä, mutta pikkulasten pitämät turvavälit? Henkilökuntaa sekoitetaan myös..?
Äiti myös
Höpö, höpö Tommi. Mistähän olet tuon luvun tempaissut?
Rajoituksia pois pikku hiljaa, eikä ainakaan kapakoista alkaen :(
Hiljaa hyvä tulee...
Koontumisrajoitukset......Varhaiskasvatuksessa, huhhuijaa sentään. Päiväkodeissa sekoitetaan ryhmiä, 3 hoitajaa 21 lasta iloisena pururadalla, mutta perhepäivähoitajat yksin 4 lapsen kanssa yrittävät parhaansa mukaan ulkoilla vältellen kontakteja peläten esimiehiltä sanktioita, koska kokoontumiset kielletty.Asukaspuistossa Veikkolassa suunnitellaan kokoontumista 12.5. retkelle, mutta perhepäivähoitajat ei saa tavata muita hoitajia ja hoitolapset eivät saa siten tavata kavereitaan, no tietysti vapaa-ajalla harkoissa voivat olla kimpassa. Jokin tässä systeemissä mättää.
äiti
Tuo 15 minuutin kesto olisi hyvä muistaa kun kyse on turvavälistä...?
Asiakkaat kuriin!
No huh, koko kunnassa keskimäärin yksi tartunta ja määrä vähenee kokoajan.

Kaikki rajoitukset pois pikiavauhtia.
Tommi
Mitkä toimijat huolehtivat, että turvamääräyksiä noudatetaan mm. maskien ja etäisyyksien kanssa.. Ei kaupat ainakaan:(
Monet tunkevat naamalle ilman maskia turvaväleistä piittaamatta!!
Kauppiaat kuriin!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä