(3) kommenttia

Yleisötilaisuuksien kielto ei ollutkaan aivan ehdoton – 10 henkilöä saa olla koolla

Viranomaismääräys kaikkien yleisötilaisuuksien kieltämisestä sisältääkin pienen takaportin. Yllättäen korkeintaan 10 henkilön tilaisuudet ovatkin sallittuja.

Aluehallintovirasto (avi) kertoi rajoituksesta perjantaina. Avi kieltää kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet Uudellamaalla 30.11.-18.12.

Korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan sillä edellytyksellä, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa ja noudattaa viranomaisohjeita.

Korkeintaan 10 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää vain ehdottoman välttämättömät, kuten lakisääteiset yhtiökokoukset ja yhdistysten kokoukset, ja näissäkin tulee hyödyntää etäyhteyksiä aina, kun se on mahdollista, avi tähdentää.

–  Ei ole tarkoitus, että huvitilaisuuksia tai muita yleisötilaisuuksia järjestettäisiin tämän pohjalta. Tämä on nimenomaan näiden lakisääteisten kokousten vuoksi tehty, kertoi yksikön päällikkö Mikko Floréen avista. 

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä, ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Yksityistilaisuuksia ei voida kieltää avin päätöksellä, eikä kuntienkaan.

Suositus on, että yksityistilaisuuksista pidättäydyttäisiin tai ne pidettäisiin mahdollisimman pienellä joukolla.

Kirkkonummen kunta on luvannut kertoa vielä perjantaina omista rajoituksistaan ja suosituksistaan.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Kirkkonummi myöhässä taas..
Justiina
Missä on kunnan info rajoituksista?
Anonyymi
Tuskinpa tehoaa suositukset, jotkun eivät vaan tajua omaa/toisten parasta! Pakko päästä menemään...
Kaikki kiinni!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx