(6) kommenttia

Yksityistä päivähoitoa tuetaan starttirahalla

Touhula-päiväkoti saa kunnalta starttirahan, joka on tarkoitettu muun muassa kalustuksen hankintaan.

Kirkkonummi on myöntänyt yksityiselle päiväkotiyhtiölle yli 100 000 euron starttirahan. Kunta tukee kertasummalla yksityistä päivähoitoa 1 500 euroa hoitopaikkaa kohden.

Suomenkielinen varhaiskasvatus –ja opetuslautakunta myönsi 108 000 euroa avustusta Coronaria Päivähoito Oy:lle, joka avasi Kolsarissa Touhula-päiväkodin syksyllä. Sama yhtiö avaa toisen päiväkotinsa Kirkkonummella ensi vuonna Laajakallioon.

Kirkkonummi on luvannut starttirahan kaikille yksityisille päiväkotiyhtiöille ja –yhteisöille. Kunta tukee myös muuten lasten yksityistä päivähoitoa.

Lapsen hoitoon yksityisessä päivähoidossa voi saada kunnan ja Kelan kautta enimmillään avustusta 770 euroa kuukaudessa. Alle kolmivuotiaiden lasten yksityisen päivähoidon tukea on tarkoitus nostaa ensi vuonna.

Tavoitteena on, että myös kaikkein pienimpiä lapsia ohjautuisi nykyistä enemmän yksityisiin päiväkoteihin.

Starttirahan saannille on lukuisia ehtoja. Päiväkotiyhtiö sitoutuu muun muassa ylläpitämään päivähoitopaikkoja vähintään neljä vuotta.

Jos toiminta loppuu ennen sitä, on yhtiön palautettava summasta 25 prosenttia per vuosi.  Koko starttirahasummalle on asetettava pankkivakuus, jota kunta voi tarvittaessa käyttää.

Kirkkonummella jo kaksi isoa ketjua

Kolsarin Touhula-päiväkodissa on 72 paikkaa, joista kunta on varannut ostopalveluna 40.

Touhula-päiväkodit ovat osa varsin laajaa Coronaria-yhtiötä, jonka pääpaikka on Oulussa. Päiväkotitoimintaa yhtiöllä on ollut vuodesta 1986 lähtien. Yhtiö tarjoaa myös erilaisia terveys-ja hoivapalveluita.

Kirkkonummella toimii myös Suomen suurin päivähoitoketju. Suomen Tenava päiväkodit Oy:llä on kaksi päiväkotia Veikkolassa ja yksi Sundsbergissä.

Yksityisiä päiväkoteja Kirkkonummella on 18.

> 51-Arkisto (7.8.2013) Uusi päiväkotiketju tulossa

> 51-Arkisto (11.11.) Kirkkonummen vanhin päiväkoti: Älkää ottako esikoulua pois


(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Sundsbergiin rakennetaan paraikaa vielä neljättä Tenava yksikköä. Kunta pyrkii muuttumaan palvelujen tuottajista niiden järjestäjiksi. Olisiko syy siinä, että tällöin kustannuksia kenties siirtyy palvelunostajille maksettavaksi ja kunta tekee säästöjä. Yksityinen päiväkodin toiminta voi tapahtua myös kunnan omistamissa tiloissa, vuokralaisena. Yritystoiminta pyrkii vahvasti kustannustehokkuuteen ja siitä syystä pitäisin tärkeänä kiinnittää huomio laatukriteereihin esim. Toiminnan sisältöön, henkilökunnan vaihtuvuuteen ja verrata sitä maksuihin. Perhe, joka paikkaa hakee, ei näitä välttämättä pysty arvioimaan, vaan kiinnittää huomionsa ehkä enemmän sijaintiin tai kustannuksiin eikä silti välttämättä saa paikkaa haluamastaan yksiköstä. Yksityinen kertoo hakijalle ensin, että onko tilaa vai ei. Viesti tässä on se, ettei yksityinen palvelu ole mitenkään automaattisesti parempaa, vaan kunta hakee yritysmäistä tapaa toimia. Kunnan lakisääteiset palvelut tulisi olla kaikille yhtäläisiä, ja jos haluaa jotain erityisyyttä lapsellensa niin siitä pitää sitten itse maksaa. Valittamatta kunnallisen tuen määrästä.
päivähoidolla voittoa ja säästöjä?
Pieni oikaisu... Sundsbergissä toimii 3 Tenava yksikköä ja yksi kunnallinen
Anonyymi
" elp".
Nimenomaan on nyt tuettava yksityistä yrittäjää, koska kunnan omissa päiväkodeissa on useita , joissa on todella pahat sisätilaongelmat. Jos kolme päiväkotia on riskilistalla, niin onhan niitä päiväkotipaikkoja jostain lapsille saatava. - Siispä tässä käyttökelpoinen ratkaisu, ja näihän myös voidaan yritteliäisyyttäkin tukea.
Pääasia tietenkin on , että lapsille saadaan sellainen päivähoitopaikka, jossa voi turvallisesti olla. Ei kaikki tarhaikäiset näin altistu ja sairastu.
Näin tietenkin turvataan joillekkin onnekkaille LAPSILLE terveempi elämä.
Lasten hyvinvointi
Sepä kiva, että yksityisen päivähoidon järjestäjille riittää euroja, mutta ei olemassa olevien homeisten päiväkotien kunnossapitoon ja korjaukseen! Saa Kantvikin porukat vaikka verta hikoilla, apua ei ole, ei tule.
elp
"Tavoitteena on, että myös kaikkein pienimpiä lapsia ohjautuisi nykyistä enemmän yksityisiin päiväkoteihin."
Senkö takia, että näiden hoito on kalleinta, koska vaativat enemmän henkilökuntaa? En ymmärrä miksi minkään tahon toive voisi olla, että isompi osa alle kolmevuotiaista ylipäätään olisi päivähoidossa.
Anonyymi
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/234966-kansainvaliset-sijoittajat-iskivat-paivakotibisnekseen
?????????

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä