(4) kommenttia

Yksityistä asuntoa vuokraamalla voi tienata – Kirkkonummen AirBnB-vuokraajien tulot 17 700 euroa/vuosi

Kuvakaappaus AirBnB-sivustolta.

Kirkkonummella on yksityisiä AirBnB-asuntoja ja -huoneita yllättävän paljon ja vuokraajien tulot vuodessa maan kärkitasoa.

VertaaEnsin.fi -sivuston mukaan viimeisen vuoden aikana kirkkonummelaisia vuokrakohteita on ollut 105.

Keskimääräinen yöhinta on ollut 120 euroa. Kirkkonummella AirBnB-vuokraajat ovat tienanneet viimeisen vuoden aikana keskimäärin 17 700 euroa, vertailu kertoo.

Vuokralle tarjottujen huoneiden ja asuntojen varausaste on ollut Kirkkonummella 60 prosenttia.

Valtakunnallisessa vertailussa kirkkonummelaisten vuokraajien vuosituotot ovat kärkipäästä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun tuottoja huomattavasti korkeammat.

Airbnb vuokratulot ovat pääomatuloa, joka verotetaan pääomatuloveroprosentin mukaan, kuten minkä tahansa vuokra-asunnon tuottoja.

AirBnB on USA:ssa runsas 10 vuotta sitten perustettu yritys ja internetsivusto, jonka kautta voi ilmoittaa huoneiston tai vastaavan tilan vuokrattavaksi.

Asunnot ovat yksityisten ihmisten tai sijoittajien omistuksessa, ja AirBnB perii niiden välittämisestä 10–13 prosenttia vuokrasta.

Monissa taloyhtiöissä on asuntojen lyhytaikaisesta vuokraamisesta tullut myös kiistoja.

> Vertailu löytyy täältä

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Muuten hyvä idea mutta kun ei osata käyttäytyä. (Jotkut tietenkin osaavat). Heti kun ei ole oma asunto niin ei välitetä mistään.
En uskaltaisi
Täällä meillä 35 omistusasunnon yhtiössä taloyhtiön hallitus on aivan kädetön. Toimintaa ei nimittäin pysty kieltämään, ainakaan jälkeenpäin. Meillä on yksi osakas, jonka asunnossa Airbnb-asukkaat vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Ja mitäkö tämä toiminta tekee muiden asuntojen jälleenmyyntiarvoille? Tähän toimintaan pitäisi saada joku laki.
Minulta ei kysytty
Eipä olisi kiva kuunnella meluavia ja jatkuvasti vaihtuvia vuokraajia osaketalossa!
Ei kiitos
Näistä vuokralaisista on taloyhtiöissä vakituisesti asuville valtavan paljon melu haittaa. Biletystä yötä myöden jopa siinä määrin että poliisit pitää kutsua paikalle. Rappujen sotkemista ja ulkoovia jätetään yötä myöden auki niin että aamuisin rapusta löytyy milloin kukakin nukkumassa. Kyllä näiden asuntojen omistajia koskee myös taloyhtiön järjestyssäännöt mutta tuntuu sille että he eivät niistä välitä. Eivät ennen kuin asia viedään niin pitkälle että taloyhtiön hallitus uhkaa ottaa lakiteitse asunnon määräaikaiseen hallintaan
Eivät ole luotettavia asukkaita

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx