(13) kommenttia

Yksi uuden kirjaston vuokralainen jättäytyi pois – kahvilalle varataan lisää tilaa

Havainnekuva uuden kirjaston kahvilasta. (JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen uuteen pääkirjastoon tulossa ollut suomenruotsalainen info- ja kulttuurikeskus Luckan ei muuta uuteen kirjastotaloon ensi vuonna.

Luckan on päättänyt jäädä nykyiseen osoitteeseensa Kauppakeskus Kirsikkaan.

Kirsikassa Luckan muuttaa vuodenvaihteen aikana parikymmentä metriä nykyiseltä paikaltaan toiseen liiketilaan.

Toiminnanjohtaja Jenny Paajes kertoo, että Luckan tarvitsee toisenlaisia tiloja kuin mitä kirjastossa olisi ollut tarjolla.

– Tarvitsemme muun muassa erillisen huoneen, jossa voimme ottaa vastaan nuorisoasiakkaita. Saamme sellaisen Kirsikassa, Paajes toteaa.

Luckan toimii myös Kirkkonummen kunnan matkailuinfopisteenä.

Uudesta kirjastosta oli varattu Luckanille noin 60 neliön toimitila pääoven lähettyviltä.

Vapautunut tila jaetaan kirjaston ja kahvilan kesken. Näin olleen kirjastoon tulee suurempi kahvila kuin oli alun perin suunniteltu.

Kirjastoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen harmittelee, ettei Luckania saada kirjaston uusiin tiloihin.

− Toiminnallisesti se olisi sopinut kirjastoon erittäin hyvin.

Kirjastoon on tulossa normaalien kirjastopalvelujen lisäksi kahvila, nuorisotila, asukaspuisto ja musiikkileikkikoulu. Fyyriksi ristitty pääkirjasto on määrä avata ensi syksynä.

Luckanin toiminnasta vastaa Kirkkonummen ruotsinkielisten nuorisoseurojen yhteenliittymä Kyrkslättnejdens ungdomsförbund KNUF.

Lue lisää:

> Yli vuoden päästä avautuvalle kirjastolle on valittu jo kahvilanpitäjä − työttömille järjestetään töitä (Viisykkönen 5.9.2018)

> Pääkirjaston julkisivua asennetaan, tällainen siitä tulee – seinä muuttaa väriään jopa vuosikymmeniä (Viisykkönen 22.11.)

> Kirjasto sai nimen, se on Fyyri – kilpailuun tuli yli 500 vastausta, yksikään ei kelvannut sellaisenaan (Viisykkönen 28.10.)

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Pirun kallista yleistä tilaa jossa oleskella, löhöillä ja möykätä. Veroeurot menivät pahasti kankkulan kaivoon tällaisen munauksen myötä.
Tyhjäntoimittajien olohuone
Siis suunniteltiin tilaa Luckanille, mutta unohdettiin kysyä Luckanilta, että millaista tilaa he tarvitsevat. Ei näin.
Piia
Sellaista asiaa ei olekaan etteikö kilvan valitettaisi. Onnea uudelle kirjastolle!
Hyvä juttu
Mutta oli miten oli, niin kyllähän Fyykelistä varmaankin tulee tosi hieno paikka. Kaikessahan nykyään pyritään ylellisyyteen ja ekolokisuuteen. Vaikkakin kirjastotoiminta on taaksejäävää elämää, digitaalisten laitteiden ja tietokoneiden aikakaudella. Valikoiden ehtii jotkut lukemaan kirjoja ja lehtijä, vähäisemmässä määrin.
Roska kirjallisuutta valtaosaltaan kirjoitetaan ja eihän niitä tietenkään kukaa viitsi lukea.
Roska kirjallisuuta suuriosa, jota ei kannata kirjaston hyllyihin laittaa pölystymäänkään.
pieni ja halpakin Fiasko riittää
Nuoriso kysymykset nousevat usein esille ja niihin ongelmiin, joita se pitää sisällään, eivät siksi ole toivottuja kahviloihin ja muihin julkisiin tiloihin. Syyhän on tietenkin silloin nuorison huono käyttäytyminen, sotkevat, mellastaavat ja häiritsevät, mutta suurin syy lienee kuitenkin eivät osta mitään asiakkaina, kyllähä ravintoloihin huonokäytöksiset kelpaavat juhlimaan.
nim. vanha mummo
Hienoa, että saadaan tilava kirjasto-olohuone ja viihtyisä kahvila siihenkin päähän kylää. Jospa torin ympäristöön tulisi taas enemmän eloa.
Kahvirauhalle: Yksi syy, miksi nuoriso häiritsee on se, että he eivät oikein koe olevansa tervetulleita mihinkään. Niin että jospa ei nyt etukäteen toivotettaisi heille kuria vaan molemminpuolista kunnoitusta.
Siiri
Toivottavasti kaikesta epäonnisuudestaan huolimatta koko kansa löytää tiensä uuteen uljaaseen Fyyrikseen. Kirkkonummellekin tarvitaan pääkaupunkiseudun kirjastoiden tapaan kaikille iso avoin olohuone, jossa voidaan vietää aikaa aamusta iltaan oleskellen. Ihan ihonväriin, ikään ja sukupuoleen katsomatta siten että tullaan paikalle vaikka koko perheen tai jopa suvun voimin.
Avointa yhteistä isoa tilaa
Kyllä on taas niin positiivinen ajattelu taustalla joillakin, että voi hertti leeri sentään.

Kotini on siellä minne hattuni lasken, en kerjätäkseni, vaan osoittaakseni muillekin olevani kuin kotonani!
Johan Vietävä
Onpa hapanta kommentointia. Mikään ei kelpaa kellekään nykyään.

Pysykääpä sitten poissa niin että ette tuhoa niden ihmisten iloa, jotka arvostavat suomalaista kirjastokulttuuria ja jopa nuorisoa. Huh
munmo
Fiasko olisi ollut tuolle rakennukselle osuvampi nimi. Luckan teki oikean päätöksen. Respect! Tavoitettavuus on parempi tällä paikalla missä ovat nyt. Ja sinne on kivempi mennä kuin että ihmiset olisivat pakotettuja menemään tuohon uuteen... "rakennukseen".
Kirjastokortti silputtu
Kyllä varmaakin tulee homeeton, ainakin sinne asti, kun homeelliseksi todetaan.
Tyyriiksi tehty, monikulttuuriseksikin, ehkä olkikattokin pantu, se olisi niin ekolookistakin.. Täyttää tiukat nykyajan suomalais-ruotsalaiset standartit ja lujuus vaatimukset. Ei katto päälle romahta, eikä kattobaneeleita lattialle tiputtele. Turvallisuudesta tinkimättä, täydellistä.
Mottona: "lukeminen kannattaa aina", Jörn Donner lausumana.
nim.niinhän sitä sanotaa,"kahvi kuumana, tyttö nuorena"
Toivottavasti nuoriso saadaan kuriin, ei ole kiva tulla kahvilaan, jos teinit mellastaa ympäriinsä :(
Kahvirauha
Fyyriksi nimetty, tyyriiksi tehty. Tai jotakin sellaista.
Toivottavasti tulee hyvä ja lähes homeeton

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx