(1) kommentti

Yhteishaku imaisi lähes kaikki peruskoulun päättäneet koulutukseen

Peruskoulun tänä vuonna päättäneistä nuorista on saanut ennätysmäärän opiskelupaikan.

Kirkkonummella, Espoossa ja Kauniaisissa peruskoulunsa tänä vuonna päättäneistä on jo tässä vaiheessa saanut opiskelupaikan syksyksi useampi nuori kuin koskaan aiemmin.

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen yhteishaun jälkeen Kirkkonummella, Espoossa ja Kauniaisissa on ilman koulutuspaikkaa 150 nuorta. Viime vuonna tähän samaan aikaan koulutuspaikka oli saamatta noin 300 nuorella. Koulutuspaikka on otettava vastaan viimeistään tänään.

Yhteishakuun oli tänä vuonna tehty muutoksia, joilla juuri peruskoulun päättäneet saivat lisäpisteitä. Lisäksi Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella on lisätty aloituspaikkoja.

Kirkkonummi takaa yhdessä naapurikaupunkien ja Omnian kanssa aloituspaikan kaikille peruskoulun päättäneille. Kaikilla on edelleen mahdollisuus saada opiskelupaikka kesän hakujen tuloksena tai varasijoilta.

Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella peruskoulun päättävän ikäluokan suuruus on noin 3060.   

Tässä ohjeita hakuun

Yhteishaussa täyttämättä jääneille lukioiden ja ammattikoulujen koulutuspaikoille haetaan lisähaussa 25.7. saakka tässä osoitteessa

Lukiopaikkoja on haettavissa vain muutamia, mutta Omniassa vapaita opiskelupaikkoja on haettavissa vielä useampiin tutkintoihin.
Myös haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on 25.7. saakka tässä osoitteessa.

Tällöin nuori voi hakea Espoon ja Kirkkonummen kymppiluokille sekä Omnian ammattistartille ja maahanmuuttajille suunnattuun valmistavaan koulutukseen. Leppävaaran lukiossa järjestetään ensi kertaa myös maahanmuuttajien lukioon valmistavaa koulutusta. 

Omniassa neuvontaa koko kesän

InfoOmniasta saa tietoa eri oppilaitosten koulutusvaihtoehdoista, ohjausta ja neuvontaa koulutukseen hakeutumisesta sekä tarvittaessa yksilöllistä ohjausta ja tukea mahdollisten muiden palvelujen piiriin.

InfoOmniassa hakijoita auttavat muun muassa etsivän nuorisotyön ohjaajat, opinto-ohjaajat ja opintosihteerit. Omnia vastaa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen suomenkielisestä etsivästä nuorisotyöstä.

InfoOmnia palvelee joka arkipäivä ympäri vuoden. Palvelupisteet ovat Espoossa osoitteissa Kirkkokatu 16 B (Espoon keskus, Omnian tilat) ja Upseerinkatu 1-3 (Leppävaara, Avecin talo). Tarkemmat lisätiedot luettavissa InfoOmnian sivuilta.

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Vähän ihmetyttää tämä kireä aikataulu. Meille tuli kirje koulusta maanantaina 23.6.2014. Poika oli päässyt juuri sille linjalle mihin halusikin. Vastaus piti ehdottomasti olla perillä koulussa jo 26.6.2014. Kiireessä sitten täytettiin papereita maanantai iltapäivänä ja yritin viedä postiin vielä samana päivänä. Mutta postissa on kesäaikataulut ja posti oli jo kiinni. Tiistaina lähti vasta Kirkkonummelta. Saas nähdä tuliko ajoissa perille?
Ihmetyttää tällainen hoppu. Vai eikö posti kulje?
Ihmettelen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx