(17) kommenttia

Yhtä liikennejumia puretaan Kirkkonummen keskustassa − Prisman suuntaan kääntymistä helpotetaan

Luostarinrinteeseen rakennetaan uusi kääntymiskaista.

Kirkkonummen Munkinmäessä pyritään risteyksen tukkoisuutta helpottamaan väliaikaisjärjestelyllä ja sujuvoittamaan kääntymistä erityisesti Prisman suuntaan.

Munkinmäen kulmasta risteyksen kohdalta louhitaan lisää tilaa liikenteelle, jotta uusi kaistanpätkä mahtuu katualueelle.

Louhinta-ja katutyöt ovat alkaneet, ja niiden on määrä valmistua reilun kolmen viikon kuluttua. Louhimista on aika paljon, koska kallio nousee kadulta jyrkästi.  Luostarinrinne on koko ajan auki liikenteelle.

Uusi kaista on noin 20 metriä pitkä ja palvelee Luostarinrinteeltä oikealle Munkinmäentielle kääntyviä autoilijoita.

Samalla myös kääntyminen vasemmalle sujuvoituu. Kevyenliikenteen kaistat säilyvät molemmilla puolilla Luostarinrinnettä.

− Kuntaan on tullut paljon palautetta, että risteys jumiutuu erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Liikenne lisääntyy keskustassa koko ajan, kertoo kuntatekniikkapäällikkö Eero Vartianen.

Risteyksestä kääntyy oikealle varsinkin Prismaan ja kahdelle bensa-asemalle pyrkiviä autoilijoita.

Samalla kevyenliikenteen turvallisuutta parannetaan ja risteykseen tulee keskikaistallinen uusi suojatie Munkinmäentielle.

Tällä hetkellä monet jalankulkijat ylittävät Munkinmäentien kävellessään Prismalle päin vähän mistä kohtaa sattuu.

Uusi lisäkaista ja liikennejärjestelyt ovat muutamaksi vuodeksi väliaikainen ratkaisu.

Koko risteysalue laajemminkin on suunniteltu uusiksi hyväksyttävänä olevassa asemakaavassa.

Lisäkaistan ja uuden suojatien urakoi Oy Göran Hagelberg Ab. Urakka maksaa kunnalle noin 100 000 euroa.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Luostarinrinteen keskikoroke tulisi siirtää kastan verran Lidliin päin. Tällöin risteys toimisi jalankulkijoillekin turvallisemmin.
Matti
Kumman vähän on vihreät saaneet aikaan. Tuo pyörätie Tolsasta keskustaan pitäisi olla ihan ykkösprioriteetti.
Tulostaiulos
Maakunnissa on aktiiviset KANSANedustajat
minäsinulle sinäminulle
Liittymä suoraan 51:ltä Prisman P-alueen vierestä Munkinmäentielle sekä myös tarpeellinen kevyenliikenteenväylä Tolsasta rautatien ja 51:n välistä olisi helppo, eikä hirveän kalliskaan toteuttaa. Kunnassa ei vain taida olla tähänkään selvään parannukseen tahtoa. Keskitytään selityksien keksimiseen, jottei tarvitse tehdä mitään.
Tuollaiset voisi suunnitella kunnan omalla teknisellä osastolla, ei tarvittaisi kalliita konsultteja vuosikausiksi pohtimaan asioita. Alueita omistavien kanssa pitää neuvotella ja sopia näistä, eikä vaan todeta ettei muiden alueille voi mitään ajatella.
Eikä se kevyen liikenteen radanalituskaan Prisman kohdalla mikään mahdoton ole toteuttaa nykypäivänä. Siitä selityksetkin ovat jo vanhentuneet, hankkeet käyntiin vaan. Kunnan pitää suunnitella ja rakentaa siten ettei näitä pullonkauloja tule, eikä rämpiä nykyhetken jaloissa. Sitten vielä se koko kylää hallitsevan sillan korjaus, ennen kun se on sulku-kunnossa.
hyödyllistä virkamiesajankulua
Kyllä nuo paikkakunnan kansanedustajat toivon mukaan saavat Kirkkonummen tieasiat varsin pikaisesti kuntoon, sillä eihän kaikkia tieuudistuksia voi aina tehdä esimerkiksi Savon maakuntiin. Tuntuu todella hassulta, että parhaimmat tiet ovat juurikin niissä maankolkissa joissa muunmuassa työmatkaliikenne on kaikkein vähäisintä...
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx