(3) kommenttia

Yhden miehen ideasta syntyi kyläpiknik – tori täyttyi, kun Veikkolassa tultiin joukolla syömään

Veikkolan omia "venetsialaisia" eli kesäkauden päättäjäisiä vietettiin piknikillä torilla.

Kirkkonummen uusimman tapahtuman, Veikkolan Kyläpiknikin suosio yllätti talkooporukan. Kaikki eivät meinanneet edes mahtua torille syömään.

Lauantai-iltana Veikkolassa Koskentorin yllä leijui pitsauunin ja hiiligrillin herkulliset savut ja kansaa oli pilvin pimein viettämässä Veikkolan kyläyhdistyksen järjestämää yhteistä piknikiltaa.

Veikkolan ensimmäinen kyläpiknik järjestettiin talkoovoimin. Idea oli muhinut veikkolalaisen Rami Ovaskaisen mielissä pari vuotta.

Innoituksen Ovaskainen oli saanut tapahtumaan Saarenmaalta, jossa yhteinen tapahtuma massiivisen pitkine pöytineen on jo perinne.

Idea sai kesän mittaan niin sanotusti siivet alleen. Ensimmäinen postaus Facebookissa tapahtumasta kieli jo innostuksesta ja lauantai-ilta todisti, että kutsu oli otettu joukolla vastaan.

Kyläpiknikin järjestelyissä mukana ollut Ilona Oranen kertoi, että tapahtuman suosio yllätti järjestäjät jo siinä vaiheessa, kun siitä ensimmäistä kertaa kerrottiin.

Torille tuotiin pöydät yli 300 ruokailijalle. Jatkoksi olivat ihmiset tuoneet mukanaan omia pöytiä ja tuoleja, joten arviolta nelisen sataa ihmistä istahti torille syömään ja piknikille odottelemaan elokuisen illan pimentymistä.

Torin varren ravintolat olivat täysillä mukana tapahtumassa ja pitkä jono kiemurteli myös pyörillä liikkuvan pitsaravintolan saviuunin edessä.

Tapahtumaan saatiin Orasen mukaan kiitettävästi myös sponsoreita, joiden tuella maksetaan pöydät ja rekan lavalle nousevat esiintyjät.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio sanoi tervehdyssanoissaan ääneen sen, jonka saattoi nähdä ja kokea torilla kukin omin silmin.

Veikkolassa yhteisöllisyys on Aarnion mukaan ihan omaa luokkaansa.

Tapahtumassa esiintyi aluksi veikkolalainen trubaduuri Nicklas Grönholm.

Lavalle nousi illan mittaan myös drag-artisti Luka Tienhaara, bilebändi Limbo ja illan päätteeksi taiteilija Anna Emilia Laurila.

(3) kommenttia

Kommentit (3)

hienoa oli sitten kuka tahansa idean takana
tackar och pockar
Harmi, ettei ollut aiemmin kesällä kylällä kaadetun hirven paistia tai keittoa joka olisi tietty ollut paikallaan... minne ne arvokkaat lihat oikein mahtoikaan päätyä?
Näläkä on?
Illallinen Helsingin taivaan alla järjestettiin ensimmäisen kerran 12.6.2013 Helsingissä osana Helsinki-päivää. Helsingin kaupunki yhdessä Yhteismaa ry:n kanssa toteuttajana. Siitä lähtien ajatus on muhinut useammankin veikkolalaisen päässä. Vuosi sitten se jo melkein toteutui, mutta kariutui kahden puuhanaisen muihin kiireisiin. Tein silloin koeversion kylän uudesta omasta oluesta, nimeltään Taivasalla.
Joten mitenkään Rami Ovaskaisen ideaksi tätä yhteisruokailua ei voi sanoa. Tietääkseni Rami tuli vasta tänä vuonna mukaan ntapahtuman suunnitteluporukoihin.
Sahti-Kaisa eli Marjokaisa Piironen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx