(3) kommenttia

Vuosien hanke toteutuu viimeinen, uusi ampumarata rakenteille − "Tämä on Suomen hiljaisin rata"

Vuohimäkeen junaradan ja kantatie 51:n väliin rakennetaan uusi ampumarata.

Kaikki oikeusasteet läpi käynyt ja pitkään valmisteltu ampumarata Kirkkonummen Vuohimäkeen toteutuu viimein. Maastotöihin ryhdytään pian.

Ampumaseura Kykrslätts Skytteförening on saanut kaikki lupa-asiat kuntoon ja vuokrasopimus ampumarata-alueesta on kunnan kanssa tehty.

Kirkkonummen kunta myönsi ympäristöluvan hankkeelle neljä vuotta sitten. Ympäristön asukkaat valittivat meluhaitoista Korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka, joka myönsi luvan vuosi sitten. (Lue: Viisykkönen 18.5.2018)

Ampumaseuran puheenjohtaja Lennart Långström kertoo, että maastotyöt aloitetaan rata-alueella alkavana kesänä.

Maastoa tasataan louhimalla ja tontille tehdään tarvittavat tiet.

Alkuvaiheessa Vuohimäkeen rakennetaan 25 ja 50 metrin ampumaradat. Tulevina vuosina seuralla on suunnitelmissa saada alueelle myös sisähalli.

Långströmin mukaan tavoitteena on, että radoilla päästään ampumaan ensi vuoden syksyllä. Radat tehdään mahdollisimman pitkälle talkootyönä.

Ampumarataa on Vuohimäessä vastustettu erityisesti mahdollisten meluongelmien takia.

Långström vakuuttaa, että radasta ei ole meluhäiriötä ympäristöön. − Sanoisin, että rata on hiljaisin mitä Suomessa on rakennettu.

Långström korostaa, että uudella ampumaradalla ammutaan vain matalapaineaseilla kuten pienoiskiväärillä eikä suurkaliberisilla korkeapaineaseilla, jollainen esimerkiksi haulikko on.

Vuohimäessä rakennetaan melusuojaukset Långströmin mukaan kuten ympäristöluvassa on edellytetty ja tasoltaan sellaiset, jotka vaaditaan yleensä korkeapaineaseita varten.

Kyrsklätts skytteföreningenillä ei ole tätä nykyä muuta harjoittelupaikkaa Kirkkonummella kuin pieni rata Gesterbyn väestönsuojassa.

Seuran jäsenet käyvät harjoittelemassa yleensä Inkoossa ja Lohjalla. Seuran kilpa-ampujat ovat menestyneet hyvin jopa kansainvälisellä tasolla.

Seuralla oli vuosikymmeniä ampumarata Sundsbergissä, mutta se suljettiin vuonna 2015.

Ampumaseura järjestää kaikille avoimen infotilaisuuden keskiviikkona 8.5. kello 18 kunnantalolla. Tilaisuudessa kerrotaan ampumaratahankkeesta.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Tämä on varmasti lajin harrastajille hyvä päätös, ja rataa voinee tulevaisuudessa käyttää myös kaikki muutkin kylän ampuma-aktiivit...
Anonyymi
Kerrankin jotakin järkevää ja ei käytetään kunnan rahat. Loistohomma.
Lisää näitä.
Hieno juttu!
Mikko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx