(20) kommenttia

VR etsii asemalle uutta käyttöä – ideoita haetaan

Johanna Vireaho ja Eeva Tarkio tekevät Kirkkonummen asemalla kauppaa ja haluaisivat saada lisätilaa.

"Miksei täällä ole kahvilaa?"

Kirkkonummen rautatieasemalla ei ole enää VR:lle juurikaan käyttöä. Siksi yli sata vuotta vanhalle rakennukselle haetaan vuokralaisia. Myös aseman myynti on mahdollista.

VR luopui lipunmyynnistä Kirkkonummen asemalla viime vuonna. Matkustajille jäi vielä odotustila.

Lippuja ei asemalla myydä, mutta muu kaupanteko jatkuu. Lifestyle-puoli ”HUONE ett RUM” on nimensä mukaisesti yksi pieni huone. 

Runsaat kaksi vuotta puotia pyörittäneet Johanna Vireaho ja Eeva Tarkio ovat kaupan toimintaan tyytyväisiä.

– Ihmisiä kulkee paljon ohi, haasteena on tietysti saada heidät nousemaan rappuset ylös puotiin sisälle, Vireaho kertoo.

Vireaho ja Tarkio ovat juuri aloittelemassa pientä remonttia ja lisätilaakin on VR:ltä kysytty, mutta sitä ei ole puolityhjältä asemalta vielä saatu. – Meille on sanottu, että koko aseman käyttöä mietitään ihan lähiaikoina.

Lipunmyyntiä ja WC:tä kysytään

Yrittäjänaiset kohentavat liiketilansa ilmettä maalaamalla seinät. – Kätevintä olisi tietysti puhkaista aukko takaseinään ja saada siitä lisähuone, mutta siellä on jotain VR:n tekniikkaa. 

Ideoita aseman elvyttämiseksi tulee ohikulkijoilta kuulemma koko ajan. – Joka ikinen päivä joku käy ihmettelemässä, miksei täällä ole kahvilaa. Tosin sitäkin ihmetellään päivittäin, missä on lipunmyynti ja WC, Tarkio tietää kertoa.

Lippuja voi ostaa automaatista, mutta muuten lähin lipunostopaikka on R-kioski lähellä toria. Rautatieaseman edessä oli pitkään R-kioski, mutta se paloi eikä uutta ole tullut tilalle.

VR voisi myydä koko aseman

Kirkkonummen asema samoin kuin Kauklahti ja Kauniainen ovat VR:n omistuksessa. VR:llä on vanhoja asemia hallussaan enää runsaat 30. 

Yli tuhat rauta-asemien rakennusta siirtyi viime vuosikymmenellä Senaattikiinteistöjen omistukseen ja niitä on myyty paljon pois kuten esimerkiksi Espoon ja Siuntion asemat.

VR:n kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen kertoo, että Kauniaisten asema on myynnissä.

- Periaatteessa Kauklahti ja Kirkkonummikin voitaisiin myydä, mutta ensisijaisesti niihin haetaan vuokralaisia. Hyviä ideoita asemien tulevasta käytöstä otetaan mielellään vastaan, Mäkinen sanoo.

VR ylläpitää vanhoja asemia Mäkisen mukaan siten, että ne eivät pääsee ainakaan lisää rapistumaan. – Se on kuitenkin aina niin, että rakennuksen parasta suojelua on sen käyttö.

Kirkkonummen asemalla lifestyle-putiikin lisäksi on Pohjolan Liikenteen kuljettajien taukotila. Asemalla on huoneita myös kokonaan tyhjänä.

Kirkkonummen asema on suojeltu, joten on hyvin tarkkaa millaisia muutoksia rakennukseen voi tehdä.

Kirkkonummen samoin kuin Kauklahden, Espoon ja Siuntion asemat ovat valmistuneet, kun rantarata otettiin käyttöön 1902.

Asemat on rakennettu Bruno Granholmin tyyppipiirusten mukaan lähes samanlaisiksi. Kirkkonummen asema oli Neuvostoliiton halussa vuosina 1944-1956.

> 51-Arkisto (23.7.2014) VR: Aseman lipunmyynti loppuu 1.8. – odotustila pysyy auki


(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Miten asemalle sopisi lipunmyynti? Onko ihan hullu ajatus?
atte
Kahvila/baari niin kuin karjaan Club18, siellä voi istua ja odotaa siellä on leipää ja kahvia ja iltaisin se toimii baarina joka on todella kätevä:)
kirkis nuori aikuinen
Persoonallinen, vanhaa rakennusta kunnioittava laajennettu kioski. Eli normaalien kioskipalveluiden lisäksi pari kahvittelupöytää.
Nonstop
Ehdottomasti kioski. Tulee mieleen pystypaikasta Italian matkakeskusten ihastuttavat kioskit/kahvilat...erilaisia kahveja ja tuoreita herkkuja.
Kioskin puolesta
Kioski ja vessa. Kahvila ei niinkään ole tarpeen, sillä eiköhän tuo matkakeskus ole enemmän läpikulkupaikka kuin paikka, johon tullaan viipyilemään. Toki jos olisi sisäkioski, niin pikku pystybaari kahvin hörppimiseen olisi kiva.
Ehdottomasti tarvitaan kioski
Asemalla liikutaan aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Me kulkijat tarvitsemme sellaisia palveluita joita voimme ja haluamme käyttää aamu kuudesta ilta kymmeneen. En näe mitenkään, että pop-up jutut voisi kiinnostavia siinä ympäristössä.

Asemalle tarvitaan kioski. Ei kahvilaa vaan kioski, joka voi olla auki kunnolla, josta saa kahvia, teetä, sämpylöitä ja vaikka hedelmiä sekä muuta juotavaa. Hyvin yksinkertainen, mutta edullinen menestyy varmasti parhaiten. Laadukasta, ammattitaidolla hoidettua toimintaa asemalle kiitos!!
Kioski asemalla
Kioskia tarvitaan.
Matlailija
Pliis, ei mitään kebabpizzaetnistäruokaa-paikkaa, vaan rehellinen suomalainen kahvila, mistä saa virvokkeita juna-matkallekin. Paikka, jossa voi levähtää ja lämmitellä junaa odotellessa.
Suomalainen Suomessa
R-kioski ; olihan se siinä lähellä aikaisemmin ja asiakkaista kävi paljon.
Rrrä
kioski/ kahvila, joka olisi kunnolla auki! Vieressä kaikki menovempele mahdollisuudet joihin joskus joutuu odottamaan ja arjen sankarit varmasti mielellään hakisivat kahvit/teet sekä jotain hiukopala syötävää, muutakin kuin kolmioleivät.
Anonyymi
Kahvila ja kioski :) ainakin minä kävisin kahvilassa ja kioskissakiin, kun asun ihan vieressä :)
Kirkkonummelainen
Ei mitään popuppeja noin hienoon rakennukseen, Kipinä onkin "Kaunis" esimerkki miten käy. Siisti kahvila jossa toii voi olla pienimuotoista oheistoimintaa (käsityö tms.) ja jos siitä saa kahvia ja laadukkaita sämpylöitä/pullaa niin taatusti toimii! Lounaskin olisi kiva lisä keskustan tarjontaan...
Pullamössöpoika
Kioski/kahvila olisi tervetullut :).
Ritva Kirkkonummelta
Asemalta voisi varata tilaa pop up-toimintaan. Esimerkiksi käsityöläiset voisivat vuokrata tilaa lyhytaikaiseen käyttöön ja saada näin omaa osaamistaan esille ja kuntalaisten iloksi. Tilassa voisi järjestää erilaista toimintaa (esim. kirppiksiä, näyttelyitä..) pop up-periaatteellla. Odotustila juna- ja bussimatkustajille olisi hyvä säilyttää, koska odotusajat ovat usein melko pitkiä ja odottelu on talvisaikaan melko kylmää touhua. Ravintola ei ole mielestäni tarpeellinen asemalla, koska läheltä niitä löytyy useita. Kioskia voisi miettiä.
Yhteiseksi iloksi ja hyödyksi vanhaa kunnioittaen
Juuri näin, kyllä joku Ahmed varmastikin saa kyhättyä roposillaan tuohonkin toimivan pitsa- tai kebabkioskin?
Anonyymi
Pizzeria missä wc tilat ja pieni r-kioski ois hyvä.
Abdul
Pieni r kioski ja odotustilat. Sekä toiletit.
vanha kirkkonummi rock
Eikö noita kahviloita ja kuppiloita ole jo ihan tarpeeksi!!!!
s76
Myös taksikuskeille olis syytä järjestää taukotilat sinne, jos kerta tyhjää alaa löytyy.
tasavertaisuutta!
Asemalle voisi tulla kahvila kylmänä talven aamuna pystyisi mennä sisälle lämmittelee ja juomaan kahvia! :)
Pette

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx