(6) kommenttia

Volskoti ehdotetaan suljettavaksi neljässä kuukaudessa – henkilökuntaa, asukkaita ja omaisia kuullaan vielä

Volskodin historia ulottuu 130 vuoden taakse. Nykyiset rakennukset ovat valmistuneet myöhemmin kahdessa vaiheessa.

Kirkkonummen kunnan hoivakodin tulevaisuus halutaan ratkaista lopullisesti piakkoin. Ehdotus on, että Volskoti suljetaan ensi toukokuun loppuun mennessä.

Päätöstä on pyöritelty aktiivisesti muutama kuukausi. Keskustelu on käynyt pääosin sen ympärillä, mihin asukkaat sijoitetaan, kun Volskodin toiminta lopetetaan.

Päävaihtoehtoina on ollut asukkaiden siirtäminen yksityisiin hoivakoteihin ja osin kunnan muihin yksiköihin tai uusien tilojen kunnostaminen kunnan omistamiin kiinteistöihin Killinmäessä.

Hoivatilojen vuokraaminen Masalasta yksityiseltä säätiöltä nousi esille viime marraskuussa, ja asiaa on valmisteltu siitä lähtien.

> Uusi esitys Volskodin lopettamisesta: Toiminta siirtyisi osin Masalaan – henkilöstön kanssa olisi käytävä yt-neuvottelut (Viisykkönen 30.11.2020)

Lopullisia päätöksiä Volskodin toiminnan lakkautuksesta ei ole vielä. Kunnanhallitus linjasi joulukuussa, että kunnan henkilöstöä ei ole aikomus irtisanoa, eikä yt-neuvottelua päätetty aloittaa.

Volskodin kohtalo on jälleen esillä 28.1. perusturvalautakunnassa.

Esitys on, että Volskodin lakkautusta valmistellaan tavoitteena hoivakodin sulkeminen 31.5. mennessä.

Asukkaat siirrettäisiin esityksen mukaan Masalaan ja muihin hoivakoteihin ostopalveluna ja kunnan omiin yksiköihin. Volskodissa on tällä hetkellä noin 40 hoivapaikkaa.

Muutokset eivät aiheuta kunnan oman henkilöstön irtisanomisia tai lomautuksia. Osa Volskodin henkilöstä siirtyisi esityksen mukaan kunnan työntekijöinä Masalan hoivakotiin.

Ennen lopullisia päätöksiä kuullaan Volskodin henkilöstöä, asukkaita ja heidän omaisiaan.

Lue lisää:

> Volskoti ehdotetaan suljettavaksi jo muutamassa kuukaudessa – asukkaat  aiotaan siirtää yksityisiin hoivakoteihin (Viisykkönen 19.10.2020)

> Esitys: Volskotia ei kannata remontoida − uusi vanhusten hoivakoti tai vastaavat palvelut keskeiselle paikalle (Viisykkönen 7.3.2019)

> Kunnalla on 9 rakennusta tyhjänä samalla alueella – näitä toimintoja aiotaan siirtää, Volskodin muutto auki (Viisykkönen 19.9.2020)

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Kirkkonummen demarit vastustavat tällaista esitystä. Volskodin toiminta tulee toistaiseksi jatkua ja pitää se jatkossakin kunnan omana toimintana. Toivomme myös lautakunnan jäsenten puoltavan inhimillistä kantaa. Killinmäen vaihtoehto on todellinen.

Todellinen säästö koko prosessissa on mitätön suhteessa siihen miten ikääntyviä ihmisiä siirretään ja työpaikkoja muutetaan.
Tero Strand
Killinmäki luonnon kauniilla paikalla monineen puutarhoineen ja metsälenkkeineen jonka varrella laavu. Metsälenkki soveltuu myös pyörätuolilla kuljettavaksi. Ihana iso grillikatos keskeisellä paikalla Killinmäen alueella. Omenapuita, kirsikkapuita ja pihalla välillä vierailevia metsän eläimiä. Osastoilla aidatut pihat jonne asukas kesäisin pääsee itse menemään (paitsi yhdellä osastolla). Killinmäen alue kaunis ulkoilu-alue mummuille ja papoille. Mahtavat puitteet erilaisille kesäjuhlille ulkona. Nythän alue on päässyt rehottamaan hoidon puutteesta, mutta tekemällä saa kaunista ja vihtyvyys on taattua. Mahdollisuuksien paikka. Sitä se ei ole asfalti ja betoniviidakossa.
Minä vaan
Kuinka pitkän aikaa aiotaan henkilökuntaa, hoidettavia ja omaisia pitää epätietoisuudessa ?
On ikävä asia,kun päätöstä pitkitetään ja sekin on ikävää, kun jatkuvasti tuodaan esille vaihtuvia suunnitelmia.
Tässä artikkelissa on, että neljässä kuukaudessa olisi Volskoti jo suljettu .
Kuinka kunnan omiin hoitopaikkoihin ; Lehmuskartanoon ja Plavelutaloon voidaan sijoittaa Volskodista hoidettavia, kun hoitopaikat Lehmuskartanossa ja Palvelutalossa on täynnä ??
Monia ahdistaa
Toivotaan järkeviä päätöksiä!
Killinmäki on oikea paikka. Pienet kauniit yksiköt. Toki remonttia tarvitsee mutta huippu sijainti ja pohjaratkaisu.
Kaikki volskotilaiset voisivat yhtenä siirtyä sinne 2024!
Åsa
Hyvä, että kuullaan. Mutta mihinköhän kuuleminen voi enää vaikuttaa?
muodollisuus?
Olen toivonut jo pitkään että kirkkonummelaisten asioihin vaikuttaisi älykkäät ihmiset. Tämä toive ei taida toteutua koskaan, joten en aijo viettää vanhuuttani täällä.
Surullista touhua

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx