(22) kommenttia

Volskoti ehdotetaan suljettavaksi jo muutamassa kuukaudessa – asukkaat aiotaan siirtää yksityisiin hoivakoteihin

Volskoti aloitti toimintansa kunnan vanhainkotina jo yli 100 vuotta sitten. Lisäsiipi on rakennettu 1960-luvulla.

Kirkkonummen kunnan ylläpitämä Volsin hoivakoti ehdotetaan suljettavaksi alkavan talven aikana. Suurin osa hoivakodin asukkaista siirrettäisiin suunnitelman mukaan yksityisiin palveluasuntoihin.

Volskodin tulevaisuuttaa on mietitty muutama vuosi. Vaihtoehtoina on ollut nykyisen kiinteistön peruskorjaus ja viime aikoina myös muutto Killinmäen kiinteistöön, jonka kunta osti Helsingin kaupungilta viime vuonna.

Volsinkodin peruskorjaus olisi välttämättä edessä lähiaikoina, jos toimintaa siellä jatketaan. Remontin kustannuksiksi on arvioitu noin 4 miljonaa euroa.

Peruskorjausvaihtoehdosta luovuttiin jo viime vuonna.

> Volskotia ei kannata remontoida − uusi vanhusten hoivakoti tai vastaavat palvelut keskeiselle paikalle (Viisykkönen 7.3.2019)

Killinmäen kiinteistöissä olisi tilaa, mutta remonttia ja muutostöitä pitäisi tehdä hoivakotia varten paljon.

Hankkeen hinnaksi on laskettu noin 6,5 miljoonaa euroa ja remontti kestäisi pari vuotta.

Kunnan perusturvassa on selvitetty mahdollisuutta sijoittaa Volskodin asukkaat pääosin yksityisten palvelutuottajien yksiköihin, joita on Kirkkonummella neljä. Niissä olisi vapaita paikkoja yli 40.

Hoivapaikkoja Volskodissa on runsaat 40. Ehdotuksen mukaan 12 Volskodin paikkaa korvattaisiin ostopalvelulla tämän vuoden loppuun mennessä ja 17 paikkaa viimeistään ensi maaliskuussa.

Volskodin asukkaita muutettaisiin myös kunnan omaan hoivakotiin Lehmuskartanoon ja Palvelutaloon.

Ostopalveluna hankittavat 40 hoivapaikkaa maksaisi kunnalle noin 1,9 miljoonaa euroa vuodessa.

Volskodin toimintakulut ilman kiinteistökustannuksia olivat viime vuonna noin 2,14 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen perusturvalautakunta käsittelee Volskodin tulevaisuutta 22.10.

> Keskustelu käyntiin: Lopetetaanko Volskoti? (Viisykkönen 14.10.2014)

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Hei, onko toisaan niin, että Kirkkonummella on Lehmuskartanossa ja Palvelutalossa tyhjiä paikkoja ? Ennenkuulumaton asia, jos näin on.
Uusi hyvinvointilkeskus taitaa olla rakenteilla, mutta se palvelee avopuolen asiakkaita.
Terveyskeskuskiinteistö on homeinen . Monella siellä työsketevillä on oireita.
Silloin kun terveyskeskus oli vuosia sitten toiminnassa, moni hoitaja sairastui homeen ja epäpuhtauksien vuoksi. Joten se kiinteistö on hyvä purkaa maan tasalle.
Huono on tilanne
Nimim.Veronmaksajan kanssa samaa mieltä ja kotihoito kanssa kipeästi lisää hoitajia!!
Kotihoito kuntoon
Hyvä päätös. Asukkaat tyhjille paikoille kunnassa oleviin hoivakoteihin. Työntekijät myös.
Kunnassa on pula hoitajista, ainakin kun lukee TE-toimiston sivuja! Nykyinen Vols kodin rakennukset myyntiin, tai purettavaksi! Ei kannata korjata kunnan rahoilla, eikä pitää pystyssä tyhjänä!
Vihdoinkin järkeviä päätöksiä!
Rakennus on valitettavasti huonossa kunnossa. Nyt olisi tuhannen taalan paikka lisätä vakansseja kotihoitoon johon Volsin työttömäksi jäävä henkilökunta voisi siirtyä. Kotihoidossa käytetään kuukausitasolla huhujen mukaan, kymmeniä tuhansia euroja sijaisiin, riittääkö edes? Kotihoitoa pitäisi laajentaa mikäli halutaan, että ikäihmiset asuvat mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Näin toimitaan muualla mikäli mediaan luottamista. Tässä on hyvin pitkälle kyse politiikasta. Tänään n. 30 työntekijän ja 40 asukkaan tulevaisuus nuijitaan perusturvalautakunnan kokouksessa. Jää nähtäväksi kuka uskaltaa näin vaalien alla pitää em. Ihmisten puolia. Veronmaksajia/ äänestäjiä he ovat kaikki!
Veronmaksaja
Volsin kiinteistö on ollut viimeiset .. monta.. monta vuotta tiensä päässä.
MUTTA kunnan tapa hoitaa tämä asia on ollut ala-arvoista. Henkilökunnalle ei olla reilusti ilmoitettu asiasta ajoissa., Eikä myöskään hoidettaville / tai omaisille.
Kuinkahan hoitajat lyhyellä ajalla saavat uuden työpaikan. Kunnalla ei varmasti ole vakituista työpaikkaa niille kaikille, joilla on nyt voimassa oleva työsuhde.
Ikävä tapa toimia
Volskodissa on hyvä hoito ja hyvät hoitajat ja ihana ympäristö. Tunteella ajatellen tosi ikävää, että toiminta päättyy. Erityisesti suren henkilökunnan puolesta. Mutta jos talo hajoaa käsiin eikä vastaa nykyvaatimuksia ja jos remontti tulee hirveän kalliiksi ja jos Killinmäen remontti kestää kauan ja tulee kalliiksi, niin järjellä ajatellen ratkaisu on ihan oikea.
Tunne vai järki
On kunnassa muitakin senioreita ja vanhuksia kuin Volsissa asuvat. Jokainen tuijottaa omaan napaan ja on tähänkin asiaan saatu kuntavaalit liitettyä.
Sitten joskus hoidon piiriin
Kyllä olisi tämä historiallisesti arvokas rakennus tulisi säilyttää ja korjata uudelleen käyttöä varten. Kummallisesti kunta haluaa purkaa ja on purkanut kaiken mukamas käyttöön kelpaamattoman ja sekin maksaa ja on maksanut sievoisen summan kunnan veronmaksajien varoista, mutta rakennuttaa kuitenkin varsin arveluttavia kohteita ties minne? Jokseenkin hassua ellei peräti outoa rakennuspolitiikkaa...
Staffan
Kirjastoon piti laittaa 10 miljoona , mutta vohlkoti pitää sulkea. Huippuhoitajia jotka välittää vanhuksista. Kyllä nyt alkaa olla mitta täynnä monella ihmisellä. Että kehtaatte. Vaalit on tulossa, nyt ei viissiin kannata änestää ketään. Nämmä vanhukset on tenhnyt kovvaa työtä marisematta ja myös maksanut verot.
Hyi hävetkää !!!!!!!!!
Volskodin hoitajat huippu luokkaa... Minne tämä huipputiimi laitetaan. Kunta ei tarjoa vakituisille työpaikkoja. Mene sitten yksityiselle ja kaikki saavutetut etuudet menetät ja palkka pienenee. Miten vanhukset, kuinka nopeasti sopeutuvat uuteen jossa uudet hoitaja ja uudet kanssa asukkaat. Missä heidän sananvapautensa on saatika itsemääräämis oikeutensa. Päättäjät herätkää....
Surullinen
Yksityistämisestä tässä on kysymys loppupeleissä. Tuollainen menettely on yt-lain vastaista ja lisäksi näin kiire ei ole missään tapauksessa. Meillä on kuitenkin kiinteistöjä joissa voidaan kasvava palveluntarve jatkossakin hoitaa. On kummallista, että Killinmäen remonttia ei voida odottaa/kiirehtiä. Tuleeko meille halvemmaksi pitää tyhjiä ja ränsistyviä kiinteitöjä yllä. Nyt ryhtiä päätöksen tekoon
Tero Strand
Yksityistäminen ei sitten ollut vaihtoehto? Luulisi tuo kiinnostavan jotakuta reipasta yrittäjää.
Myyntiin!
On ruotsinkielinen oppilaitos taas melkonen rahanhaaskaus sehän on toimiva koulu mutta mitä vanhuksista
Anonyymi
Siihen hirveään kirjastoon kunnalla oli kyllä vara. Seuraavaksi tehdään varmaan jotain vielä viisaampaa, esim. Henkilöstön vähennys 100 tonnin edestä ja ostopalvelut 10 miljoonan edestä heidän tilalle.
Mikael
Kirkkonummen kunnan häpeällinen Volskodin alasajo aloitettu vähin äänin, omaisia, asukkaita ja hoitajia kuulematta.
Hoitajien annettu ymmärtää hoivakodin siirtyvän Killinmäen tiloihin kokonaisuudessaan.
Volskodilla on pitkät perinteet ja on puhuttu Volsin hengestä.
Volsissa työskentelee rautainen joukko hoiva-alan huippu hoitajia, jotka ovat asialleen omistautuneita.
Volskodin psykogeriatrinen os.2
on kunnassa ainoa osasto jonka hoitajat osaavat ja pystyvät ihmisarvoisesti ja yksilöä kunnioittaen hoitamaan asukkaita joilla on vaikeita käytöshäiriöitä, jopa kuntamme ulkopuolelta on haastavia asiakkaita tuotu Volsiin.
Volsissa toimii uskomaton kannatusyhdistys, jonka toiminnan ansiosta Vols on elävä, virikkeitä tarjoava hoivakoti.
Nyt tämä kaikki uhataan nopealla aikavälillä tuhota ja levittää pitkin mantuja, kuin tuhka tuuleen.
Tätä en yksinkertaisesti hyväksy enkä ymmärrä.
Toivoisin hyvät ihmiset että pitäisitte meidän Volsilaisten puolia.
Lähihoitaja Åsa Streng SDP
Hyvä, että joku ratkaisu tulossa.
Vaalitkin tulossa
Tuikos tämä Volskodin tilanne yllätykseä ?
Siis kun nyt muutamassa kuukaudessa asia täytyy saada hoidettua.
Eikö tämä Volsin kiinteistön huono tilanne ole ollut hyvin monia vuosia tiedossa oleva asia.
Nyt kiireellä tekemään päätöksiä ja henkilökunta ja hoidettavat epätietoisuudessa.
Työpaikkoja ja hoitopaikkoja .. mistähän löytyy näin lyhyellä varoajalla ?
Joustoa on ollut niin henkilökunnan kuin palvelun saajien kohdalla hyvin paljon.
Eikö tätä asiaa olisi voinut yhtään tyylikkäämmin hoitaa.
Tapa hoitaa asioita ??
Joskus on vaan päästettävä irti.. tämä ratkaisu kuulostaa pitkän päälle fiksuimmalta, onhan tätä Volsin kohtaloa jo vuosia pyöritelty.
ex-luottamushenkilö
Nyt tuli mieleen että mitähän se kirjasto tuli maksamaan. Kaikki nääköjään menee
"tärkeysjärjestöön".
Vale Lindholm
On taas aika erikoista jos ei killinmäki kelpaa asunnoiksi olisi kulkuyhteydetkin hyvät jos ei taas joku pöljä ehdota Espoota
Näytöä on
Onneksi vaimoni sai olla siellä viimeiset kuukaudet ja päivät. Henkilökunnalla hieno asenne . Toivottavasti heille löytyy työtä kunnassa edelleen.
Erland Mattsson
40 hoitopaikkaa.. 1.9 miljoonaa.. eli yhden henkilön kustannus kuukaudessa vajaa 4000 euroa !!
Antero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä