(18) kommenttia

Volskodin lopettaminen etenee − yksityisen asumisyksikön vuokraamista valmistellaan ja esitetään yt-neuvottelujen aloittamista

Volskodin lopettamista valmistellaan edelleen. (arkistokuva)

Volskodin lopettamisesta ja asukkaiden siirtämisestä muihin asumisyksiköihin tehtiin torstai-iltana päätös, jolla hoivakodin lopettamista valmistellaan edelleen.

Kirkkonummen perusturvalautakunta päätti myös esittää kunnanhallitukselle, että Volskodin henkilökunnan kanssa aloitetaan yt-neuvottelut mahdollisista irtisanomisista.

Volskodin lopettamista ja asukkaiden siirtämistä valmistellaan siltä pohjalta, että kunta vuokraa Masalasta yksityisen säätiön omistamasta hoivakodista asumisyksikön, johon osa Volskodin asukkaita siirretään ja myös osalle henkilökuntaa tarjotaan Masalasta töitä.

Loput Volskodin asukkaista on tarkoitus suunnitelman mukaan siirtää kunnan ylläpitämään Lehmuskartanoon ja Palvelutaloon keskustassa. Volskodissa on 40 hoivakotipaikkaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee Volskodin asiaa ensi maanantaina.

Lue lisää:

> Uusi esitys Volskodin lopettamisesta: Toiminta siirtyisi osin Masalaan – henkilöstön kanssa olisi käytävä yt-neuvottelut (Viisykkönen 30.11.)

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Samaa mieltä nimimerkin ”harkitaan” kanssa.
Kerron myös niille, jotka luulevat kunnan tuottamien palveluiden puolustajien haikailevan ikuisesti Volsin olemassaoloon. Ei asia näin ole, palveluitahan voidaan tuottaa muuallakin kunnan omistamissa kiinteistöissä, kunnan toimesta. Kyllä nämä aiemmat ulkoistamiset ja hajasijoittamiset ovat aiheuttaneet paljon hankaluutta varsinkin runsasta apua tarvitseville iäkkäille ja vammaisille. Terveyskeskuksen vuodeosastojen lakkauttaminen on tästä hyvä esimerkki.
Myötäelämistä
Mikä tässä ratkaisussa on huonoa kyselee "päättäjä",no ainakin se että rahat siirtyvät yksityiselle,työntekijöiden asema heikkenee,hoidon laatu ja taso?Hoidon hinta vanhukselle nousee.Tullaan riippuvaiseksi ulkopuolisesta toimijasta.
harkitaan
Miksi ihmisten on niin vaikeaa ymmärtää, että Volskoti ei ole kustannustehokas ja tilat eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia. Eikö ole parempi, että siirretään parempiin tiloihin muualle.
Ippe
Minulla puolestaan on kokemusta Yrjö & Hanna-säätiön ylläpitämän hoivalaitoksen toiminnasta naapurikunnan puolella ja kaikki pelaa varsin hyvin. Ei pitäisi olla mitään syytä epäillä, etteivätkö Vols-kodin asukkaat saisi jatkossakin laadukasta hoitoa ja puitteet arvokkaaseen elämiseen. Nyt on vaan aika päästää irti vuosikymmenten mittaan rakkaiksi tulleista seinistä.
ex-luottamushenkilö
Löytyyköhän joku näistä päättäjäistä joka uskaltaa julkisuudessa kertoa miten tulevaisuudessa menetellään vanhusten kanssa. Ja miten voi olla mahdollista että rahaa ei löydy vanhainkotiin kun sitä löytyy kaikkeen turhaan näinä aikoina. Tämä on surullista, myös hoitajille. Kukaan päättäjistä ei uskalla kommentoida. Se on meidän kunta.......
Uskomatonta
Onkohan kuultu vanhusten tahtoa?
Pitääköhän kiireellisiin toimiin ryhtyä ennen kevään kunnallisvaaleja?
Paljon kysymyksiä
Ex päättäjä ja sote asiantuntija " Hyvä päätös lautakunnalta ja henkilöstökin pääsee toimiviin tiloihin tekemään työtään. Vihdoinkin."
Minne henkilöstö pääsee toimiviin tiloihin tekemään työtään ?
Irtisanominen uhkaa hyvin montaa hoitajaa. Ei Lehmuskartanossa ja Palvelutalossa ole vapaita vakansseja noin monelle hoitajalla ( tuskin yhtään vakanssia on auki)
Varmaan avoimia työpaikkoja on kunnan yksityisellä puolella ja tietty kunnan ulkopuolella.
Siirto on iso asia. Nollilta lähtee lomat rullaamaan ja muutenkin tulotaso pienenee.
Tämä koskettaa monia työntekjöitä.
Minkälainen Joulu tänä vuonna
Onhan kunnassa tehty ennenkin investointeja rakennuksiin, joiden kustannusarviot ovat menneet pieleen, arviot roimasti alakanttiin toteutuneisiin kustannuksiin. Miksi nyt ollaan niin varovaisia ja tarkkoja, kun vanhusten asuin oloihin useat kuntalaiset haluavat panostaa. Tässä tarkoitan asunnon lisäksi koko asuinympäristöä, eli Killinmäkeä kunnostettuna.
Ihmetyttää
Eihän täsä ole kyse ihmisarvon polkemisesta vaan päinvastoin. Halu saada vanhuksille nykyaikainen ja turvallinen vaihtoehto elää nykyaikaisessa toimivassa ympäristössä. Vols on ollut aikanaan hyvä vaan nyt on aika ajanut ohi sen. Hyvä päätös lautakunnalta ja henkilöstökin pääsee toimiviin tiloihin tekemään työtään. Vihdoinkin.
Ex päättäjä ja sote-asiantuntija
Mikä mättää Masalassa? Miksi ei käy??
?
Tero, nostan käden pystyyn, olin eilen asiaa päättämässä. Kerrotko meille kaikille, mikä tässä ratkaisussa on niin huonoa? Ja miten olisit asian ratkaissut? Ja muista se, että lompakossa ei ole tällä hetkellä ylimääräistä.
Martin Valtonen
Se lienee tullut selväksi, ettei Volsin toimintaa voi jatkaa, syynä remonttitarve ja sitä myöten tilojen /hoitopaikkojen vähentyminen,eli uusia tiloja tarvittaisiin kuitenkin.Killinmäen muuttaminen toisi kustannuksia,mutta pitäisi toiminnot kunnan omana.Uudisrakennus Hyvinvointikeskuksen naapuriin veisi vuosia toteutuakseen.Lukuja pyöritellään,todellisia menoja ei tiedä kukaan ja mitkä on lopulliset vaikutukset vanhuksille ja hoitohenkilökunnalle?Erot kustannuksissa eri vaihtoehtojen kesken kuitenkin melko pienijä.Killinmäen etuna jo valmiit tilat,muutokset suht' nopeita.
Vaikea päätös päättäjille,kehuja ei ainakaan tule.
Mietintämyssyn paikka
Tämä näyttää jokseenkin oudolta pallottelulta jossa kenelläkään ei taida olla pallo hallussa, Volskoti on sinällään komea kivirakennennus...
Olli, rakennuspäällikkö
Tero Strand, olet niin oikeassa. Ei voi itsekkäämmin toimia, Ikäihmisiä vuosikymmeniä hoitaneena (en Volsissa), voin vain kuvitella sitä mielipahan määrää, jota kunnan päätös aiheuttaa. Ystävät ja tutut erotetaan toisistaan. Ulkoilumahdollisuudet luonnossa olemattomat. Muistisairaille henkilöille tuskin näissä suunnitelmissa löytyy oikeanlaista hoitopaikkaa. Ketkä näillä päätöksillä luulevat keräävänsä sulkia hattuun.
Itkettää
Tero, laita jäitä hattuun ja mieti hetken, tällä ratkaisulla ”pelastetaan” 30 asiakaspaikkaa kunnan palveluna sekä suurin osa toivottavasti kaikki työntekijät voi jatkaa kunnan palveluksessa. Tämän lisäksi Yrjö ja Hannan säätiö on yleishyödyllinen asumispalveluiden omistaja. Lisäksi tämä ei vaadi investointimäärärahoja kunnalta. Minusta tämä on kelpo ratkaisu ja kompromissi. Tietysti suren Vols kodin perinteitä ja mihin käsiin komea kiinteistö joutuu. Toivottavasti se saa hyvän uuden toiminnan ja isännän.
Anonyymi
Hyvä ratkaisu!!!!!!
Kiitos
Niin siinä taisi käydä ettei ihmisarvolla ole mitään merkitystä. Vastuuttomien päätttäjien nimet esille. Häpeän olla kirkkonummelainen
Tero Strand
Eikö se nyt herranjestas sentään voi jatkaa soteen asti, sen jälkeen maakunta sulkee volsin joka tapauksessa, 2023 alussa,
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx