(0) kommenttia

Vitträskistä nousi satoja kiloja ahvenia

Jukka Pasanen punnitsee melkoista ahvensaalista - olisko lähelle 10 kiloa.

Ahti soi antejaan Vitträskin järvellä lauantaina, kun Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajat mittelivät pilkkikilpailussa. Suurimmat saalit olivat 10 kiloa.

Lauantaina auringonpaisteessa monella Kirkkonummen järvellä oli pilkkijöitä jäällä. Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajien piirin avoimiin kilpailuihin Vitträskillä osallistui 130 pilkkijää.

Moni on jo ihmetellyt, uskaltaako jäille enää mennä. Viranomaisetkin ovat varoitelleet. Vapaa-ajankalastajien piirin sihteeri Jukka Pasanen vakuutti Aavarannan opiston rannassa, että jää kestää. Pilkkijät arvoivat jään paksuudeksi 30-35 senttiä. Jää on lisäksi kovaa kauttaaltaan, kohvaa ei ole välissä. (HUOM. jäälle ei kuitenkaan kannata nyt mennä, jos ei ole aivan varma jään kestämisestä!!!!)

Vittträskin jäällä ei pilkkikeli voisi olla parempi. Lunta ei ole yhtään, jää on sopivan paksua ja sää on hyvä – suorastaan keväinen. Kovina talvina jäänpaksuuskin teettä työtä, tosi pilkkijä saattaa joutua kairaamaan 50-100 reikää kilpailun aikana.

Nimittäin tyhjällä reiällä ei kannata pitkään kykkiä – sen kalamies tietää. Eikä toisen kairaamaan reikään kannata enää mennä. Kalantulo voi olla kiinni muutamasta metristä. Ahven ei talvella juuri liiku.

Jo ennen kilpailun päättymistä oli punnittu yli 10 kilon saalis. – Se on kyllä todella hyvä tulos, sanoo Pasanen.

Kilpailussa punnitaan vain ahvenet. Särkeä ja kiiskeä ei huomioida. Niitäkin tulee Vitträskistä jonkin verran, muttei kuulemma kovin paljon. Ahvenparvessa ei särki ja kiiski viihdy – ne nimittäin syödään. Ahven on peto.

Edellisen kerran Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajat olivat pilkkikisoissa Vitträskillä vuonna 2006.

Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä